Klarinét.
Alapvetően NEM azért szokták abbahagyni ezt a játékot, mert "bonyolult", komplikált, hanem...
Ebbe nem szeretnék most belemenni. Majd máskor, máshol... :-X
A Varázslói mágia alacsony AFK-n nem sokat ér. Viszont magasabb értéken BRUTÁLIS AFp-be kerül, ergo nem tartok attól, hogy 80.-90. szinten sok Ősmágus fog rohangálni. Azt se feledje senki, hogy a feldobott Formulák TÖREDÉKE lesz elérhető 1-es AFK-val és kisebb "csomagokban" nyílnak meg az AFK növelésével. Úgy saccolom a Toplista AFp oszlopának elemzése alapján, hogy a Varázslói mágia TETEMES AFp költsége miatt ELEVE benne van a rendszerben a magas szintű javaslatod. ;-)
Az általad felsorolt "szívató" formulák NEM követelik meg azt, hogy neked is kelljen foglalkozni vele ha nem akarsz.
Elég, ha van olyan AFK erős szövitársad, más szöviben barátod, aki megoldja ezt a problémádat.
A Katakomba blokk minimál taktikai fegyver Háború esetén. Aki akar él vele. Aki AKARJA tudja hárítani ha nem is ripsz-ropsz (lásd fentebb).
A "Kibicnek..." formula tutti, hogy nem fog gyakori használatban lenni senkinél. Elsősorban azt az álláspontomat tükrözi, hogy egy képzettségpárharc nincs igazán logikailag összefüggésben az állatokkal (mire fel jár TP, morál? Pláne vereség esetén is? VIGYÁZAT! Toplista első oldalas vagyok Kihívásban - ergo "magam ellen" is beszélek). Hirtelen ötlet volt - tán törölhető is...
A "Fertőző érintés" formulának eredetileg nem volt köze terveim szerint az "Ellenség" dolgokhoz. Sima "terjedő rontásra" gondoltam, de adtál egy remek tippet. Át fogom dolgozni a témát (lesznek KIZÁRÓLAG 100%-os Fertőzéssel rendelkező kariknak formulák :-X).
Ariel.
Szerintem jópárat már te is ki tudsz húzni előre, ha nem csak a közvetlen hatásokat vizsgálod, hanem a következményeket is.
Bezony gyaníthatóak a problémás (kizárt) formulák, de tudod a remény hal meg ut...
Talán kis/nagy átalakítással a lényegük megmaradhat...
Elöljáróban annyit, hogy sok régi vesszőparipám van. Ebből mindjárt kettőt fel is fogok sorolni, hogy átlássátok a miérteket.
Olló nyílás csökkentés és Szaki/Épület használhatóság erősítése, esetleg kiszélesítése.
Csak az elsőt magyaráznám kissé el. Az ütőtávokban tapasztalható ELKÉPESZTŐ méretű eltérések növekedését meg lenne érdemes állítani, vagy legalább sebességét csökkenteni.
Minden ez irányú ötletem természetesen csak mikron hatású. No de ezt mondják minden ollónyitó dologra is.
Talán ideje lenne eszközt adni az "alvégnek" is (nem kizárva a lehetősből a felvéget). :-X
No de haladjunk sorjában...
Teleport és véreb.
Már így is gáz van a célpontok mennyiségével. A teleportálás tovább csökkenti ezt, amit a vérebbel lehetne kompenzálni extra klikkelgetéssel, és gép előtt gubbasztással, miközben a játékvezetés azon igyekszik, hogy növekedjen a célpontok aránya.
PONTOSAN elkaptad a problémámat, a gondot a formulával kapcsolatban.
Mivel ezen formulák egyszerűen jól illenek a Mágia témához (+ a vesszőparipáimat is támogatják), ezért mindenképp megoldandó a régóta gondot okozó célponthiány kérdése, hogy bennmaradhassanak a képben.
VAN rá egy Formulatippem. ;-)
Amint összeáll fel is dobom (nagyon összetett kérdés - számítok a véleményeitekre, éleslátásotokra, tapasztalatotokra).
Szolgaidézés, szörnyijesztés.
Ezek durván befolyásolják a közelharci sebzést, amiben már most is hatalmas a random. Még tovább nőne a varázslatok szerepe, plusz a szimulációt is teljesen tönkrevágná.
Bezony befolyásolják a sebzést, ami önmagában nem baj, mert akkor minden harcbefolyásoló tényezővel baj lenne.
Az más tészta, hogy rejtett (amíg nem kikémlelhető pl. a Szolgaidézés, mint aktív vari), de ne feledjük, hogy sok AFk és Szakértelem szintén REJTETT.
Abban maximálisan igazat adok, hogy erős. Azonban van annyira erős, mint egy olyan AF képesség, amiért fizettél több 100 AFp-t?
Úgy, hogy a működéshez pl. Kezdeményezés megnyerés IS kell? Szörnyijesztés esetén Szakiellenpróba IS kell?
Ha sokak szerint TÚL erős, akkor természetesen átvariálandó.
Ne feledjétek viszont, hogy a Szkara is csak addig probléma, amíg nem veszed észre. Onnantól kezdve már számításba tudod venni... ;-)
A Szimulációt miért rontaná? Tán még használhatóvá is válna (a rejtett trükkök előugranak és megmutatják hatásukat ELŐRE), mert per pillanat a játék egyik legértelmetlenebb, legkevésbé használható részének tartom (pláne kavicsért...). :S
Fantomharcos, kristály fantomharcos.
Ha ezek a játékba kerülnek, akkor nincs az az ÉP mennyiség, amivel a kivégzés ellen védekezni lehetne. Nyers szivatás az egész, azt megcélozva, hogy még jobban le lehessen fosztani a karaktereket. A kivégzés már épp eléggé meg lett erősítve.
Hááát... Tényleg ennyit számítana egy gyér (állatmentes ellenfél) portya? Azt hittem, hogy ez nem akkora téma, elvégre többet ér, erősebb dolog, ha szólsz valakinek az ütőtávban, hogy puhítson be a kedvedért valakit. EZEK a formulák talán ehhez a szituhoz hasonlíthatók kissé. Épp ezért szerintem PONT nem az Erősek fegyvere lenne jellemzően... :-X
Azonban felvet a kérdésed egy másik témát is: bele kellene hogy számítson az 5 perc / 1 óra / stb. témába, azaz a proginak figyelembe kellene vennie, mint portyatámadás...
Kínzó vámpír.
Ezzel a normál kamrabevétel többszörösét össze lehet hozni naponta, kétlem, hogy Miklós rábólintana.
Tényleg ennyit számítana az 1%-ok max 20%-a? Annak, akit kamráznak talán jelent valamennyit. Én biz nem sajnálom tőle...
De ha erősnek érzitek, akkor le is vihető pl. AFK*1%-ra. Az ollótéma itt a lényeg...
Bűvös csapda.
Ez nyers szivatás.
...és ez még sok másik formulára igaz, de én nem érzem erősnek (ezt sem).
Az, hogy valaki nem akar foglalkozni a mágiával (tanulni legalább 1-2 ellen orvoslatot) rendben van.
Az, hogy ráadásul nincs olyan a környezetében, aki segítségére lehet - az pech(?).
Attól félek ez kissé hajlik a "POK vagyok - ne fejlesszetek Vadásztémára" dolog felé...
DE NEM BAJ!
Minden felvetéseteket hasznosnak - gondolatébresztőnek tartom.
Köszönet érte. (Mentek a 10-esek)
Kieg.: Várom a megerősítő vagy álláspontomat támadó további HSz-eket, hogy képet kapjak az általános nézetekről, illetve ahol csekélyebb tapasztalatom félrehúzott ott korrigálhassak, mert ez csak holmi (szubjektív?) védőbeszéd volt. Ti hogy látjátok ezeket, mi a véleményetek a felvetett témákról?