Ok, csak, hogy valami érdemlegeset, a topic témájához illőt is hozzátegyek a siránkozáson túl:) Bár ez inkább általános kérdés a Beholderhez..
Őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy a legtöbb -szerintem jó- felvetés miért nem valósulhat meg? Nincs rá pénz, idő, ember, technikai lehetőség? Ezek érthető dolgok lennének, de sok esetben olyan icipici energiaráfordítást igényelne egy-egy 5let megvalósítása, hogy ezek a kifogások nem állják meg a helyüket. Akkor, egyszerűen csak a Beholder szerint nem illik a játékhoz az adott ötlet? Ez már elfogadható érv lenne, de ebben az esetben jó lenne, ha ezt megosztanák a halandókkal is, hogy legközelebb tudjuk, merrefelé szabad 5letelni, s mi az ami úgy sem fog megszületni:)
Lassan 2012-be lépve szerintem a közösségre fektetni a hangsúlyt nemhogy ajánlott, hanem egyenesen kötelező lenne. Az, hogy megosztom a szintlépésemet, meg az állatok befogását az..hát izé, fapados utazás a likeolások világában:) Nyilván nem lehet gyökerestül felforgatni mindent, de apró pici dolgokkal igenis ügyesen lehetne -megint csak szerintem:)- mozgatni a szálakat, azaz élettel tölteni meg és fenntartani egy közösséget. Pl. nagyon régen, többen is kértünk egy "Ghalla news" online féleséget, ahol a Végzetúrhoz és a
többi Beholder játékhoz kapcsolódó érdekességeket, híreket, játékosok által generált s beküldött tartalmakat lehetett volna olvasgatni. Aki itt volt 1,5-2 éve is, az emlékszik rá, hogy milyen remek fórumélet zajlott, mennyi jópofa vicc, tartalom, novella és egyéb született, pusztán azért, mert a közösség elszórakoztatta magát..egy ideig. Még most is vannak "lelkesek", akik a fórum adta kereteken belül próbálkoznak, de hé, mekkora erőfeszítés kellett volna egy ilyen közösség összetartó/generáló "fejlesztéshez"? A fénykorban a több ezer játékos közül valószínűleg vígan kikerült volna 3-8 állandó szerkesztő, akik kézben tartották volna a dolgot, a Behonak csak a technikát (ami egy kész CMS rendszer egy egyedi skinnel..) és a helyet kellett volna adnia, ezekért cserébe egy totál ingyenes "kis színest" kapnak, nomeg reklámozzák saját magukat, és még energiájukba sem került (ha meg besül a dolog, akkor meg megintcsak nem ők tehetnek róla, hanem a közösség, mi volt a veszítenivaló?)
Miklós és a Beholder nagyon-nagyon "kedvező" helyzetbe van, hisz számukra adott az, ami a legtöbb cégnél hiányzik (és ez nem véletlenül pottyant az ölükbe, hanem az évek munkájának a gyümölcse), a kitartó, s lelkes rajongó/közösség/vásárló, nevezzük őket akárhogyan (azaz mi:P). Itt hömpölyög tehát ez a sok ember, figyelnek a Beho újdonságaira, és..és a Beholder mintha nem tudná, akarná kiszolgálni ezt a tömeget, illetve szebben megfogalmazva nemigazán tudják hogyan prezentálják magukat (a hírlevelek egyeduralma már elmúlt:P)
Ne vedd sértésnek Miklós (ha olvasod), de a beholder.hu pl. alaposan elavultnak tűnik, annyi, de annyi dologgal tudnátok feldobni. S mivel a "versenytársaitok" megteszik ezeket a dolgokat, nem csak lehetne, de kellene is változtatni szerintem. Tisztában vagyok vele, hogy nem kötelező behódolni a trendeknek, de az egyébként jópofa és hasznos dolgokat azért nem ártana beépíteni a cég profiljába, pláne ha azok alig kérnek "enni".. Itt volt pl. az egyébként érdekes, általad írt személyes blogod is..izé, itt a fórumon eldugva..így is sokan olvasták, de mennyivel többen nézték volna ha..
Az élő beho tali tök jó dolog, pörög is, és rispect érte, de a mai világban legalább ilyen elszántsággal kellene a közösséget szervezni a weben is, és nektek minden feltételetek megvan..web2re fel..