Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Játék fejlesztés
kedvelt tagXenaNő
Végzetúr tehetség
239 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3681. hozzászólás - 2011.05.17. 09:41:03 (Válasz LanMaffia #3680 hozzászólására.)
10 pont.
A kevesebb gépidővel rendelkező, küldetéseket sem olyan intenzitással pörgető játékosok többsége védekezésül fejlesztette ki a másodlagos szakértelmeket.
Top karakterként is érthető lehet a céljuk: unják már a küldetéspörgető "szupermenek" napi tizenvalahány verését és a maguk módján tesznek róla, hogy ne találják meg őket 35 percenként.
Megoldás:
lassulnak a küldetések, a kocka tovább kockul, amíg gyógyítja az állatait vagy szakértelemfejlesztés (itt van még a feldobom a témát, hátha belenyúlnak és megúszom "melléfejlesztés" nélkül lehetőség is).
A vastag bőr fejlesztése nyilván nem optimális az iq és társai rovására, a másodlagos varázslat azonban optimálissá teszi!
Belenyúlni, hogy a korábbi mészárláshoz ne kelljen annyit gyógyítani?
Akkor e probléma megoldására csak a toptoptop toljon már x szakértelmet pluszban, akár az optimalis iq, iq, iq, kritikus... fejlesztés kárára, mint hogy a vastag bőr hatásfokát megnövelve(vagy más módon segítve) ne sérüljön az optimalizálás.
Mi a megoldás tehát toptopként?
Fórumbéli aktivitás, érvelni hogy nem optimális vastag bőrt fejleszteni (eddig azért más is eljutott!), várva hogy a rendszer továbbra is kiszolgálja kívánságait vagy megoldani léből még akkor is, ha az eddigi 100 százalékhoz konvergáló győzelmi esély esetleg csökkenhet 1-2 százalékot?
Újra és újra lesz panasz/"sírás", ha a kicsik tennének valamit a mészárlás ellen, ha a törlés helyett megragadják -jelen pillanat egyetlen- lehetőségüket, hogy a támadónkénti napi x vereség csökkenjen.
Pontszám: 8.53
irritálóAlmási ViktorFérfi
Végzetúr mester
1277 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3682. hozzászólás - 2011.05.17. 09:47:40 (Válasz Xena #3681 hozzászólására.)
Újabb 10 pont!

Különben is a vastag bőr optimalizálása magas szintre csakis a kivégzés szaki optimalizálása után jöhet szóba, hisz az már másfél éve fel lett vetve hogy gyengül a szintlépésekkel, szóval sorba kell állnotok
Zöld Szója Logan (V1)
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,799.380#hsz384
Pontszám: 7.34
kedvelt tagTihaFérfi
Végzetúr mester
526 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3683. hozzászólás - 2011.05.17. 10:12:30 (Válasz Eliteninja #3679 hozzászólására.)
Kb egy vagy másfél éve vetettem egy új topicban a "Pusztítás citadellája, és más elavult dolgok reformja" (vagy hasonló címmel), azt hogy a fix hatású elemeket gyorsan reformálni kellene, mert idővel semmit sem fognak érni. Ekkor a kivégzésről is beszéltünk. KÓC is javasolt régebben egy olyan fejlesztési rendszert (talán már az AF-ek kapcsán), ahol egyre nő a fejlesztési költség, viszont ezzel arányosan nő a hatásfok is.
Emlékszem régen egy ismerősöm (a játék elején, mikor még a póktechnika se jött be, mert nem tudtuk, hogy a kivégzés a nyert LÉ-t is növeli) elkezdett csak kivégzésre gyúrni. A taktika az elején még működött is, de pár szintlépés alatt kezdte elveszteni a jelentőségét, mert már annyira drága volt a szaki, és a növekvő ÉP-k miatt egyre inkább értéktelenedett el a kivégzés haszna. (ekkor kapták fel a pókok a szakit, a "mellékhatása" miatt, amiben nem is vagyok biztos, hogy a kezdetek kezdetén benne volt-e)

Lényeg a lényeg, szerintem is sok ilyen régi hatást meg kellene reformálni, és visszahozni. Köztük a kivégzést is.
Graham Treefrog - Azúr Légió
____________________________________________ Ha ettől érzed magad valakinek, nyomj egy 1-est ide:
Pontszám: 7.31
kedvelt tagTihaFérfi
Végzetúr mester
526 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3684. hozzászólás - 2011.05.17. 13:45:03
Egy kérdés lenne, azokhoz akiknek van tapasztalatuk:
FELCSER AF képesség:
Ha én védekezek, és megnyerem a csatát, akkor ugye nem gyógyítok magamon, és a felcser sem gyógyít az állataimon? Azaz, ha valaki lepattam rólam (vagy direkt úgy csinálja) az szépen kinyírhatja az állataimat a maxos FELCSER-em ellenére is?
Mert akkor ez sem jó megoldás, ráadásul nem lövöm bele a drága AFP-t!
A hozzászólást Tiha módosította 2011.05.17. 13:46:05-kor
Graham Treefrog - Azúr Légió
____________________________________________ Ha ettől érzed magad valakinek, nyomj egy 1-est ide:
Pontszám: 7.32
népszerűArielFérfi
Végzetúr mester
3532 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3685. hozzászólás - 2011.05.17. 20:34:57
Ahogy tegnap írtam, a játékosállomány már rég túlnőtt azon az intervallumon, ami tesztelve lett, és jópár "szabály" nem lett áttekintve, hogy mégis, hogy fog működni mondjuk 150-ik vagy akár csak 120-ik szinten.
A vastagbőr, és kivégzés csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal komolyabb dolgok is "tönkremennek" ahogy haladunk előre szintben. Ilyen például a vadászatért és portyáért járó LE és TP mennyisége. Egy küldetés teljesítéséért jár 40k LE, plusz a 10 portyából még befolyik hozzá 40-60k LE. Ez minimum 80k, mindössze 40 tp árán! Ezzel szemben egy vadászatért jár 5000LE és 100TP.
Mivel a játékosok jórésze a LE/TP-re hajt, a játék annyira le fog lassulni, mintha mindenki átcsapott volna pókba. Portyából ész nélkül is 2000 LE/TP elérhető, így akinek számít egy kicsit is a LE/TP, az nem fog 50LE/TP-ért vadászni. 25 portyából kemény 100 tp-t szerez majd naponta a karakter, amivel elég lassan fog szintetlépni ott, ahol 80.000 TP egyetlen szintlépés. Ilyen tempóban nemcsak a beholder mondhat le az őskőbevételről, de a játékosok is gyors tempóban ráunnak a játékra.
Ha nem változik a helyzet, kétlem, hogy V1-en 50 karakternél többen valaha is elérik a 150-ik szintet...
A gyakorló állatokat is lehessen gyógyítani, a gyógyuló állatok is mehessenek gyakorolni. Pihenés közben lehessen vadászni.
Pontszám: 8.81
kedvelt tagADZSI76Férfi
Végzetúr mester
764 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3686. hozzászólás - 2011.05.18. 06:28:18 (Válasz Ariel #3685 hozzászólására.)
Messze nem járok még ilyen magasságokban,vadászom és nem sokat portyázom.De ha ilyen siralmasan kevés LE/tp arány folyik be magas szinten a vadászatból maxolt vadászszakik+kvízmedálok mellett asszem már most abba hagyom a vadászatot,kimaxolom a portyaszakikat és szép lassan játszogatok.Aztán ha túl lassan mennek a szintlépések emiatt akkor azt az általad említett törlés gombot megnyomom.A V3-ról is a túl lassú tempó miatt töröltem elsösorban,még egyszer nem akarok kínlódni az egy helyben topogással.
Pontszám: 5.49
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3687. hozzászólás - 2011.05.18. 06:45:10 (Válasz ADZSI76 #3686 hozzászólására.)
Akkor már most benyomhatod, mert V5-ös vagy.
Az EH alapjáraton 72-82 közti LÉ/TP-t generál már 50-es EH-nál is -4/-3/-2 szintre ütve, ezzel szemben VF nélkül a vadászat tokkal vonóval 56-ost... Ha hozzáveszem az ismételhető küldetéseket (43. szinten értem el komolyabb erőlködés nélkül), akkor a csak portya taktika kenterbe veri azokat akik vadászni mernek.
Erről ment egy külön topik is, hogy amíg a TP nem "éri meg" addig az emberek bolondok lesznek szinteket lépni!
Pontszám: 6.26
kedvelt tagADZSI76Férfi
Végzetúr mester
764 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3688. hozzászólás - 2011.05.18. 06:57:05 (Válasz Birka #3687 hozzászólására.)
Sajnos bazira igazad van.
Minden vadász szaki a plafonon+a karifejlesztéshez valók is,ennek ellenére 200 TÖ-s lemaradásban vagyok a menö portyakarik mögött.Az EH az event miatt maxon,ahhoz hogy megérje tovább játszani,kreatív+kontinumszükítést kell maxolnom az egyebek mellett.Ez halott ügynek látszik,új karit kéne indítani.
Pontszám: 5.49
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3689. hozzászólás - 2011.05.18. 08:03:59 (Válasz ADZSI76 #3688 hozzászólására.)
Ahhoz képest, hogy egy szinten vagy velem csak 317 TÖ lemaradásod van. Messze nem vészes.

Az újrakezdésnek amúgy nem vészes V5-ön. Az automatikus inspiráció 2x-es szorzó felett hoz már LÉ és TP kapásra, azaz fele annyi idő lesz az unalmas szakizós része a játéknak. Cserébe lesz elég célpontod, lesz miért portyázni, ha valahonnan szerzel akadémiát+EH szakit.
Amit vesztesz az az aukciós ház adta bónuszok, meg az eddigi eventek során megszerzett "javak". Az Ah se vészes, mivel nincs ismételhető küldikből AD, azaz esélyegyenlőség van, ha valaki gyűjtöget egyszer ő lesz az AD leader

Pont most olvatsm hírben:
Dislike/Nem tetszik gomb ugyanis nem lesz a Facebookon. Nem lenne jó üzenete, a Facebook vezetése szerint az oldal a hálózatépítésről szól, az emberek szeretnék elfogadtatni (lájkoltatni) ismerőseikkel tevékenységüket, folyamatosan információt osztanak meg barátaikkal. Vagyis pozitív reakciókat várnak el. A dislike/nem tetszik gomb mindennek ellene megy, negatív dolgokat közvetít. Ezen kívül teret engedhet a cyber bullyingnak, vagyis könnyebben terrorizálhatják egymást az emberek.

Ez a hivatalos verzió. A gyakorlatias pedig az, hogy senki nem hirdetne szívesen negatív üzenetek mellett, így nem érdeke a Facebooknak, hogy bevezessék ezt a funkciót.


Tudnám akkor miért lehet "bulling"-olni a vuban másodlagos sebzésekkel, és miért lehet "dislike"-olni fórumon, és a sok dislike miért nem érdekli a szolgáltatót, vagy itt a reklám nem fontos?
Pontszám: 6.26
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3690. hozzászólás - 2011.05.18. 08:08:35
Lan, Viktor, Ninja:

Tegnap 8:06-tol 9:03-ig 47 nyertes portyát toltam le úgy, hogy közben nem mindig tudtam figyelni.
Ez idő alatt egyetlen egy gyógyító hatást sem kellett benyomnom a blökik elnyelése+magas egészség+IQ előny miatt.
Mivel IQ-ban előnyerő vagyok a varázslat körben és 100-as vastag bőr miatt a másodlagos ütés szart se ér ellenem, így összesen ~3000-et sebződtek a blökijeim ez idő alatt.
"Csak" ennyit számít az hogy IQ-ból lemented a másodlagos hatásokat, és megkötözöd a saját másodlagos hatásoddal az ellenfeledet... (És akkor én még nem gecizek azzal, hogy másodlagos varázslatot fejlesszek esetlegesen, mert próbálom élni hagyni az ellenfeleimet.)
A hozzászólást Birka módosította 2011.05.18. 08:08:58-kor
Pontszám: 4.50
népszerűMorzkodFérfi
Végzetúr mester
947 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3691. hozzászólás - 2011.05.18. 08:20:18 (Válasz Birka #3689 hozzászólására.)
Idézet: Birka - 2011.05.18. 08:03:59
azaz fele annyi idő lesz az unalmas szakizós része a játéknak.


Neked egyebkent ki mondta, hogy a szakizos resz unalmas? Az a legjobb, van valasztasi lehetoseg.
Kócos fórumaccountja.
Az "Azt nem értem, hogy a te értékeiddel egyáltalán hogy győzöl vadászatkor automatikusan?" karakter gazdája.
Pontszám: 4.96
irritálóSandman010Férfi
Végzetúr mester
446 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3692. hozzászólás - 2011.05.18. 08:50:44
Portyázós/PP-s karakter a hármas világban ugyan meg nem él. Az abból befolyó LE nagyon csekély így abból fejleszteni tulajdonságokat,szakértelmeket eléggé nehézkes. A kínzókamrából is sokszor nulla LE jön be,mert van már mindenki dörzsölt ahhoz,hogy reggeli négy óra előtt nullra redukálja a kasszáját az elhurcoltakból. Vadászatból/CSP-ből több lélekenergia folyik be.
Tetszik még a térkapuzás,kalandozás,küldetés az epikus harc és az entitás csata is jóknak mondható,de idő,LE és gyógyítás,regenerálódás függőek erősen.
A végső event lehetne a Császár Bukása majd talán valamikor,mivel a legenda,storizós rész is effelé tendál,visz ugyebár.
Valahol Valamerre a Végzetúrban azaz V3:-))
Bár a legjobb a Home Sweet Home azaz a H2O:-DDD
Pontszám: 4.03
kedvencKvnoemiNő
Végzetúr mester
844 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3693. hozzászólás - 2011.05.18. 09:38:15 (Válasz Sandman010 #3692 hozzászólására.)
Azért ebben kicsit sem értek egyet. Jó néhány pókkal találkozom V3-on, akik látszólag remekül éldegélnek. Sok esetben rajtam, mármint az igazán erősek, mert vadászok között erősnek számítok, és igen magas a nyert/vesztett arányom. Odafigyeléssel, jó taktikával sokkal erősebb egy pók, mint akár a legerősebb, legügyesebb vadász.

Ennek tudatában és ellenére maradok vadász, de ha szükséges minden lelkifurdalás nélkül portyázom. A szintem körül ez még nem okoz problémát ezen a világon. Persze, messze még a 100. szint.
V6 - Ludmilla, Árral Szemben
Pontszám: 8.05
irritálóSandman010Férfi
Végzetúr mester
446 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3694. hozzászólás - 2011.05.18. 10:04:58 (Válasz Kvnoemi #3693 hozzászólására.)
A bíróságon sem kell egyetérteni,sőt,de mégis megszület az ítélet.
Valahol Valamerre a Végzetúrban azaz V3:-))
Bár a legjobb a Home Sweet Home azaz a H2O:-DDD
Pontszám: 3.02
népszerűtlendefikeFérfi
Végzetúr tanonc
48 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3695. hozzászólás - 2011.05.19. 22:16:19
Az event valakinek jó,valakinek rossz volt.Azért gondolkodni is kéne hogy merre tovább,mert sokaknak nem tetszik ez a hozzáállás .Aki áldozna rá az nem biztos hogy fog,mert nem éri meg neki.Nekem speciel aki a kezdetektől játszik elgondolkodtat az egész lényege.Hozzáfűzni ehhez a játékhoz más gyűjtögetős kártyajátékot és kódokat kötni hozzá ez durva,akkor inkább fizetek érte.De a lényeg az hogy át kell gondolni az egészet lehet az Szlovák-Spanyol -Orosz vagy Angol nem hülye senki!!!!!!!!!!!
DEF az IGAZ Lélekőr
Pontszám: 6.11
irritálóSandman010Férfi
Végzetúr mester
446 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3696. hozzászólás - 2011.05.19. 22:35:17
Én megmondom őszintén itt a széles plénumon,hogy havonta két SMS-t eresztek meg a játékért azaz ennyivel tudom támogatni jelenlegi helyzetemben a VÚ-ügyet. Na és mindig abból is az olcsóbb változatot azaz a kilenc őskőveset per SMS. Nekem ennyi elég nem vagyok telhetetlen azaz torkosborz és mégis jól szórakozom. A többit a játékban (az adott lehetőségek által) halászom össze innen-onnan (LÉ). Még soha nem vettem ilyen-olyan pakli kártyát például Hatalom Kártyái ugyebár,stb. tehát semmi kód ilyen-olyan relikviákért cserébe.
Talán egyszer kipróbálom majd ezeket is.
De könyveket már vettem a Beholdertől (nagyon szeretek olvasni,a fantasy műfaj egyik kedvencem amúgy is) és játszom más internetes játékaikban is a cégnek.
A játékostoborzás sem a műfajom igazán.
A hozzászólást Sandman010 módosította 2011.05.19. 22:42:25-kor
Valahol Valamerre a Végzetúrban azaz V3:-))
Bár a legjobb a Home Sweet Home azaz a H2O:-DDD
Pontszám: 6.02
kedvelt tagTihaFérfi
Végzetúr mester
526 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3697. hozzászólás - 2011.05.24. 13:07:18
Továbbgondolás céljából:

Portyamester (AF szakértelem):
max szint: 4
költség 5 AFP/szint

Minden portyában szerzett TP után a képességed szintjének megfelelő Lélekenrgiát kapsz. (melyet nem az ellenféltől szívsz el, ez állandó, mindig megkapod) Ha a portyát te kezdeményezed, akkor a képesség csak akkor működik, ha ellenfeled szintje maximum kettővel kisebb, mint a te szinted.
1 szint: 1 TP - 5 LÉ
2. szint: 1 TP - 10 LÉ
3. szint: 1 TP - 15 LÉ
4. szint: 1 TP - 20 LÉ

__________________________________________

Így már lenne értelme felfele ütni, szingularitást húzni, és nem kellene sírni a 0 LÉ-s csatákért.
Fontos, hogy ezt EH-s és VF-es használhassa, ne legyen kivétel.
Graham Treefrog - Azúr Légió
____________________________________________ Ha ettől érzed magad valakinek, nyomj egy 1-est ide:
Pontszám: 7.99
fórumozóViszok009Férfi
Végzetúr mester
3922 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3698. hozzászólás - 2011.05.24. 13:43:19 (Válasz Tiha #3697 hozzászólására.)
Szép és jó 140. szinten hová üssek fel, a plafonra?

Vagy KH-s ellen is működne?
» Tulok «

- Nem kell több kincsesláda, távozz tőlem SáTáN!!!
Pontszám: 6.59
irritálóSandman010Férfi
Végzetúr mester
446 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3699. hozzászólás - 2011.05.24. 14:52:19 (Válasz Viszok009 #3698 hozzászólására.)
Mennyi a játékban a maximum elérhető szint avagy plafon?
Na itt jön az be,hogy a játék avagy sztori/legenda végtelen,a karakterek nem halnak meg.
Szerintem erre is lehetőséget kellene adni. Persze csak a legeslegvégén,hogy például ne csak mindig avagy örökre ugyanazok a karakterek legyenek mindn világban úgy kb. a 100-as listán,tabellahelyezésen.
Ha a karakter elhalálozott úgymond jelképesen,akkor a Rendszer lehetőséget kínálna az újrakezdésre,de új karakternéven és például új,másik hordatagként (de ez opciós,választási lehetőség lenne,mert maradhat éppen az először választott is) az adott világban . Némi kezdőbónuszokkal (LE,őskövek,egyebek) indítva ezen karaktereket újra,mert elvész az addigi mindenük,szerzeményeik. Némi disztinkcióval a szimplán úgymond ,beregélő karikhoz képest.
Vagy egyszerűbb változat. Legyen egy bazinagy kórház,ispotály ahol egy kemény csata,portyázás,stb. után x időt köteles a karakter lehúzni és semmit nem csinálhat. Hasonlóan a katakombákhoz. A sebesülés fajtája jelenjen meg a csatajelentésben,hogy erős,közepes,gyenge csapást kaptál és hogy melyik testrészre és azt mennyi időbe telik visszagyógyítani. Szóval ne csak elájulást írjon ki a rendszer.


Végszóként kölcsönvéve ide a Terminátor III. már klasszikussá vált mondatát: Nincs végzet,csak ha magad is bevégzed.
Ide lefordítva a vége ennek így hangzana: csak ha a karaktered bevégzi.
Amúgy is a játék címében is benne van a végzet szó. Végzet,sors,stb. tehát.
A hozzászólást Sandman010 módosította 2011.05.24. 14:56:43-kor
Valahol Valamerre a Végzetúrban azaz V3:-))
Bár a legjobb a Home Sweet Home azaz a H2O:-DDD
Pontszám: 1.83
kedvelt tagTihaFérfi
Végzetúr mester
526 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
3700. hozzászólás - 2011.05.24. 15:04:17 (Válasz Viszok009 #3698 hozzászólására.)
Persze, KH-s ellen is, az is portya. A KH azért van, mert nincs elég célpont, így minden szempontból portyának számít.

( igen itt a top 2-3 játékos nem sok hasznát veszi. De ez az ára, hogy ők a legnagyobb szintűek)
Graham Treefrog - Azúr Légió
____________________________________________ Ha ettől érzed magad valakinek, nyomj egy 1-est ide:
Pontszám: 5.98
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője