Én a kalandíró bajnokság ötletét szeretném felvetni. Szövetségünkön belül már elkezdtük, motivációt is sikerült belecsempészni, méghozzá egy epikus tárgy 1 KP-ért elvitele a győztes jutalma. A bajnokság lényege, hogy választottunk 8 véletlen képet a játék "kalandírós" képeiből, és ahhoz kell egy történetet kitalálni. A képek sorrendje tetszőleges, ugyanúgy próbákat is társítunk hozzájuk, mint egy rendes kalandhoz. Azért is így csináltuk, mert így majd be is lehet küldeni a kalandokat. A kaland írásra 1 hónap van nálunk, a beérkező kalandokat sorszámozzuk és mindenki pontozza a másik kalandját, persze nem tudja melyiket ki írta. Így a végén kapunk egy pontszámösszeget egy-egy kalandra, és a legtöbb pontot elérő kaland lesz a nyertes.
BEHOLDER-es verzió esetén is hasonlóan működhetne, lehetne akár csak fél évente rendezni, ők is adnak 8 random képet, és ahhoz írni mindenkinek kalandot. Beküldeni a sima kalandírásnál lehetne akár(főleg ha lenne egy opció, egy megjegyzés rovat, ahova lehetne írni, hogy kalandíró bajnokság) vagy akár e-mailben beküldeni. A pontozás pedig a BEHO részéről lenne, legalábbis sztem, ott elolvasná 5-10 ember, és ők pontoznák. Itt ugye az lehet probléma, ha nagyon sok kaland érkezik be, és nehéz annyit elolvasni. Erre megoldás lehet:
1. Pontozhatnák a végzeturak is, persze mondjuk az pontozhazna aki nem írt kalandot, továbbá jelentkezni kéne a végzeturaknak, hogy ÉN szeretném elolvasni és pontozni a kalandokat, természetesen cserébe minden iylen végzetúr kapna valami kis jutalmat a fáradozásaiért.
2. Esetleg korlátozni a beküldhető kalandok számát, vagy akár egyenes kieséses kalandértékelés lenne, venni mindig 2 kalandot, és abból egyet tovább küldeni.
a részletek kidolgozásra várnak, de én látok benne fantáziát. Persze ez is extra munka, meg minden. Nálunk is nyögvenyelősen megy az egész, mindenki lusta nekiállni:), pedig sztem egy epik tárgy elég jó kis motiváció, Beho részéről is biztos ki lehetne találni frankó jutalmat, egy relikviát, ami akár csak a kalandokhoz segít, de akármi más is lehetne.
Köszi, hogy leírhattam az ötletem, remélem még ez nem szerepelt korábban