Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Játék fejlesztés
kedvelt tagDvid5891Férfi
Végzetúr tanonc
39 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4381. hozzászólás - 2011.12.27. 19:39:38
Helló mindenkinek! Lehet hogy volt már róla szó és lehet hogy nehezebb megoldani mint az ember elsőre gondolná, de jó volna ha a toplistán, vagy karakter lapon fel lenne tüntetve az is hogy ki mikor lépett be, mikor játszott utoljára, mint a szövetségi taglista lapon, V5-ön játszok és szeretnék új tagokat toborozni szövetségünkbe, sokat segítene ha látnám hogy egyáltalán játszik-e az illető akinek írok, vagy sem.
Előre is kösz, egy lelkes játékos.
Pontszám: 7.50
fórumozóBekasFérfi
Végzetúr mester
674 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4382. hozzászólás - 2011.12.28. 12:55:55
nem tudom felmerult-e, nincs se kedvem se idom a rengeteg topicot meg hoszt-t mind atbongeszni, de a kovetkezo 1szeru javaslatom lenne:

tobb mint 25k helyesen megvalaszolt kerdes utan (1 vilagon) a vadaszatnal mar abszolut nem erdekel (gondolom masokat se), hogy mar megint kisebb tora bukkantam, vagy ujra pancelra gyujtovel hozott ossze a sors, netan ujfent hatalmas ugrasokkal vagy dongo leptekkel indulok a zsakmany utan, esetleg ujabb duhongo vortexet kerulok el. ugye ismeros? mert mar vagy 500-1000-szer lathattuk VOLNA, ha elolvasnank. meg szerencse, hogy ki van emelve sargaval a nev, es zolddel a LE/TP, feherrel vmi 1eb extra, stb. de miert ne lehetne kompakt nezete? a beallitasok menu alatt be/ki lehetne esetleg kapcsolni a kompakt/teljes nezetet, ki hogyan szeretne latni. a kompakt meg talan a szervereket is kevesse terhelne.

mire is gondolok pontosan? ime a pelda:

-------------------------------------------------------------------------------

1. teljes vadaszati kinezet:

Ma, 11:04:52
Döngő léptekkel indulsz vadászatra. A kietlen síkságon sokáig életnek semmi nyomát sem látod. Végül ösztönösen érzed meg a homokos dűnék közt rejtőző teremtmény életenergiáját. Egy númak királynő fészkére bukkantál! Rettenetes csata veszi kezdetét. Ellenfeled keményen harcol, de a végeredmény nem lehet kétséges, te győzöl! Magadhoz veszed ellenfeled lélekenergiáját (+1726). +24 TP A szerzett lélekenergiából 238 a helyes válaszért kapott LE.
A vadászat során találtál egy kiégett őskövet!

Ma, 11:01:24
A közelben van néhány kisebb hegy, a barlangokban gyakran húzódnak meg különböző teremtmények. Több barlangot is átkutatsz, míg az egyikben lakóra találsz. Egy dühödt ifjú aranysárkány jelzi, hogy nemkívánatos látogató vagy. Dühe alábbhagy, amikor lélekenergiáját veszed (+1754). +25 TP A szerzett lélekenergiából 242 a helyes válaszért kapott LE.

Ma, 10:57:56
Hatalmas ugrásokkal, futva indulsz zsákmányod után. Egy kiszáradt folyómederben mozgást észlelsz - valami épp víz után kutat. Egy nagyobb árnyrém. Nem tudod meglepni az óvatos lényt, de amúgy is jobban kedveled a szemtől szembe csatát. A harcban végül te győzedelmeskedsz, zsákmányod 2724 lélekenergia. +25 TP A szerzett lélekenergiából 376 a helyes válaszért kapott LE.

Ma, 10:54:28
Táborod közelében bukkan fel egy númak királynő. Korábban elrejtőztél volna e lény elől, de most már nem jelent komoly kihívást. 1754 lélekenergiát nyersz ki belőle egy rövid csata után. +25 TP A szerzett lélekenergiából 242 a helyes válaszért kapott LE.

Ma, 10:51:00
Egy kisebb tóra bukkansz. A száraz felszínnek mindig megváltást jelentenek a szórványos esők, és patakot, vagy esetleg tavat találni igazi csodaszámba megy, nem is hosszú életűek. Vízkészleteidet itt majd feltöltöd - de először lesben állsz, hogy lecsapj az állatokra, amik inni járnak ide. Nem kell sokáig várakoznod, egy kisebb ifjú aranysárkány közelít az apró tavacskához. Megvárod, amíg inni kezd, és akkor támadsz rá (+1427 lélekenergia). Nem volt egy fair küzdelem, de a túlélésért folytatott harcban nem is lenne sok értelme az ilyennek. A csata után csillapítod szomjodat, és vizestömlőidet is csurig töltöd. +24 TP A szerzett lélekenergiából 197 a helyes válaszért kapott LE.

-------------------------------------------------------------------------------

2. most lassuk mindezt vadaszatnal kompakt kinezetben:

1726 (helyes kvíz 16% = 238) LE, 24 TP, númak királynő (+1 kiégett őskő)

1754 (helyes kvíz 16% = 242) LE, 25 TP, ifjú aranysárkány

2724 (helyes kvíz 16% = 376) LE, 25 TP, nagyobb árnyrém

1754 (helyes kvíz 16% = 242) LE, 25 TP, númak királynő

1427 (helyes kvíz 16% = 197) LE, 24 TP, kisebb ifjú aranysárkány

-------------------------------------------------------------------------------

meg1szer hangsulyozom, csak annak lenne ilyen aki bekapcsolna. hadd dontse el a jatekos, hogy csak a lenyeget akarja latni, vagy mindent. pl a lelekkufarnal is van kompakt kinezet, miert ne lehetne a vadaszatnal is?


es pl a portyanal/terkapunal is ugyanez lehetne a konnyebb attekinthetoseg vegett. lassuk:

-------------------------------------------------------------------------------

3. teljes portya kinezet:

Idomított állataid, egy 71. szintű Energiaszellem, egy 72. szintű Energiaszellem, egy 69. szintű Energiaszellem és egy 70. szintű Energiaszellem is részt vesznek a csatában. Őrjöngve vetitek magatokat a harcba.
XYZ kezéből feléd süvít egy vakító fény. Félrevetődsz.
Mormolsz, kezedből kirepül egy kisebb káoszsújtás. (-240 VP). 1134 sebzést okoztál. Kritikus sebzés!

XYZ egy gyors támadást indít a tűzopál varázspálcával a lábad felé. Talált, 435 ép-t sebződsz. Ellenfeled lélekenergiát szív el! (-9 lélekenergia)

Lesújtasz ellenfeledre. XYZ az utolsó pillanatban félreugrik. Energiaszellem, Energiaszellem, Energiaszellem és Energiaszellem is ellenfeledre vetik magukat. 4 támadással 584 sebzést okoztak. Kritikus sebzés!

Oldalt gurulva majd gyorsan felpattanva XYZ megpróbál oldalról támadni. Eltalált, sérültél 350 pontnyit. Fegyvere kábít! (-10 támadás) Ellenfeled lélekenergiát szív el! (-7 lélekenergia)

Lesújtasz a topáz varázspálcával. Fegyvered ártalmatlanul pattan le XYZ páncéljáról. Energiaszellem, Energiaszellem, Energiaszellem és Energiaszellem is ellenfeledre vetik magukat. 4 támadással 384 életpontot sebeztek.

XYZ vicsorogva sújt rád a tűzopál varázspálcával. 231 életpontot vesztettél. Fegyvere kábít! (-10 támadás) Ellenfeled lélekenergiát szív el! (-5 lélekenergia)

Egy gyors csel után a topáz varázspálcával XYZ védtelen felsőtestére támadsz. XYZ az utolsó pillanatban félreugrik. Energiaszellem, Energiaszellem, Energiaszellem és Energiaszellem is támadnak. 4 támadással 385 életpontot sebeztek. Kritikus sebzés!

XYZ pihenés nélkül támad. Eltalált, sérültél 251 pontnyit. Ellenfeled lélekenergiát szív el! (-5 lélekenergia)

Lesújtasz ellenfeledre. Ellenfeled kivédte a csapást. Energiaszellem, Energiaszellem, Energiaszellem és Energiaszellem az oldaladon harcolnak. 4 támadással 407 sebzést okoztak. Kritikus sebzés!

Oldalt gurulva majd gyorsan felpattanva XYZ megpróbál oldalról támadni. Eltalált, sérültél 465 pontnyit. Ellenfeled lélekenergiát szív el! (-10 lélekenergia)

Lesújtasz a topáz varázspálcával. Nem találtál! Energiaszellem, Energiaszellem, Energiaszellem és Energiaszellem is ellenfeledre vetik magukat. 2 támadással 118 sebzést okoztak.

XYZ a tűzopál varázspálcával a felsőtestedet célozza! Eltalált, sérültél 186 pontnyit. Ellenfeled lélekenergiát szív el! (-4 lélekenergia)

Megcélzod ellenfeled felsőtestét a topáz varázspálcával. Ellenfeled kivédte a csapást. Energiaszellem, Energiaszellem, Energiaszellem és Energiaszellem is támadnak. 4 támadással 432 életpontot sebeztek.

A csatában összesen 3444 sebzést okoztál, és 1918 sebzést kaptál. Elhurcoltad ellenfeledet a kínzókamrába.
Te nyerted a csatát, jutalmad 6320 (-40) lélekenergia és 9 TP!

-------------------------------------------------------------------------------

4. most lassuk mindezt portyanal kompakt kinezetben:

Ellenfeled varázslata: vakító fény, félrevetődsz.
Varázslatod: kisebb káoszsújtás, 1134 (kritikus) sebzést okoztál.

Ellenfeled támad: talált, -435 ÉP, -9 LE szívás!
Támadásod: nem találtál. Állataid támadása: -584 ÉP (kritikus) sebzés.

Ellenfeled támad: talált, -350 ÉP, -7 LE szívás! Fegyvere kábít! (-10 támadás)
Támadásod: nem találtál. Állataid támadása: -384 ÉP sebzés.

Ellenfeled támad: talált, -231 ÉP, -5 LE szívás! Fegyvere kábít! (-10 támadás)
Támadásod: nem találtál. Állataid támadása: -385 ÉP (kritikus) sebzés.

Ellenfeled támad: talált, -251 ÉP, -5 LE szívás!
Támadásod: nem találtál. Állataid támadása: -407 ÉP (kritikus) sebzés.

Ellenfeled támad: talált, -465 ÉP, -10 LE szívás!
Támadásod: nem találtál. Állataid támadása: -118 ÉP sebzés.

Ellenfeled támad: talált, -186 ÉP, -4 LE szívás!
Támadásod: nem találtál. Állataid támadása: -432 ÉP sebzés.

A csatában összesen 3444 sebzést okoztál, és 1918 sebzést kaptál.
Elhurcoltad ellenfeledet a kínzókamrába.
Te nyerted a csatát, jutalmad 6320 (-40) lélekenergia és 9 TP!

-------------------------------------------------------------------------------


hat nem sokkal konnyebb attekinteni igy? nem kell lefele gorgetni sem a kepernyot, azonnal rafer az egesz csata, ami a szemet is kimeli. ugyanugy az epikus/entitas stb. harcokat is le lehetne valtani kompakt nezetre. es parba is allitottam az ellenfel es a sajat tamadast 1 korben, igy pl jol latszik ki uthetett elsokent.


remelem tamogatjatok az 5letet, nekem sokkal jobban bejonne igy. kenyelmesebb, atlathatobb, 1szerubb, szemkimelobb. aki meg akarja az eredetit, az ne valtson at kompaktra.
Pontszám: 9.17
népszerűPietrusFérfi
Végzetúr mester
843 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4383. hozzászólás - 2011.12.28. 13:23:20 (Válasz Bekas #4382 hozzászólására.)
Abszolút támogatom. A leírt előnyökhöz még egyet hozzáfűznék: Ezzel csökkenne a letöltendő adatmennyiség, talán csökkenne egy kicsit a szerver terhelése. Nyilván nem lenne eget rengető változás, de sok kicsi sokra megy alapon ez is átgondolandó.
http://vegzetur.wikidot.com/ Itt minden végzeturas kérdésre megtalálod a választ!

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
Pontszám: 7.30
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4384. hozzászólás - 2011.12.28. 13:37:09
A hozzászólást SuperEgo23 módosította 2011.12.29. 18:23:08-kor
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 5.18
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4385. hozzászólás - 2011.12.28. 14:56:09 (Válasz Bekas #4382 hozzászólására.)
Jó ötlet. Támogatom. 10 pont ment.
Pontszám: 7.13
fórumozóViszok009Férfi
Végzetúr mester
3922 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4386. hozzászólás - 2011.12.28. 15:46:57 (Válasz Bekas #4382 hozzászólására.)
Klafa 5let.Éss, hogy hozzászóljak a topichoz, szeretném ha visszakerülne a Kalandoknál az hogy az összespróbát láthassam (ha sikerül) nagyon nem jó dolog azoknak akik simán nyerik a kalandokat, próbánként pötyögni. (majd küldöm e-mailben is, mert az mégiscsak "életszerűbb")
» Tulok «

- Nem kell több kincsesláda, távozz tőlem SáTáN!!!
Pontszám: 5.17
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4387. hozzászólás - 2011.12.28. 15:51:26 (Válasz Viszok009 #4386 hozzászólására.)
Viszok, ilyen már van

Pontszám: 6.29
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4388. hozzászólás - 2011.12.28. 16:00:11 (Válasz Bekas #4382 hozzászólására.)
Na még egy lépés,és eljutsz a teljesen kompakt nézethez

-Vadászat statisztika (mi a szarnak nézzem meg a vadászataim? Elég csak a statisztika...)
-Portya eredmény a lap tetejére (mi a szarnak nekem, hogy mi történt körönként a csatában? Elég görgetés nélkül látnom az eredményt...)

Ezek viszont megvalósultak már, csak kis keresgélést igényel a "bekapcsolásuk"
A hozzászólást Birka módosította 2011.12.28. 16:12:01-kor
Pontszám: 6.29
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4389. hozzászólás - 2011.12.28. 17:29:21
A hozzászólást SuperEgo23 módosította 2011.12.29. 18:22:26-kor
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 5.18
népszerűTigristappancsFérfi
Végzetúr mester
402 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4390. hozzászólás - 2011.12.28. 17:56:13 (Válasz Birka #4387 hozzászólására.)
valaki átírhatná a szkriptet krómra is
Pontszám: 8.57
kedvelt tagBreaksosFérfi
Végzetúr tehetség
148 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4391. hozzászólás - 2011.12.29. 16:25:18
Mit szólnátok ahhoz, ha a szövetségi fórumban létre lehetne hozni olyan topikot, esetleg kiemelni egyet, amit csak 3 v 5 szavazattal lehetne olvasni?

Sokszor jó lenne, ha a ,,vezetők" nem privátban döntenének kényes dolgokról!
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az előbb-utóbb a lábadból is fog!

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!"
Pontszám: 5.50
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4392. hozzászólás - 2011.12.29. 16:36:48 (Válasz Breaksos #4391 hozzászólására.)
A hozzászólást SuperEgo23 módosította 2011.12.29. 18:21:48-kor
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 7.22
népszerűHelion1988Férfi
Végzetúr mester
482 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4393. hozzászólás - 2011.12.29. 16:50:16 (Válasz SuperEgo23 #4392 hozzászólására.)
Idézet: SuperEgo23 - 2011.12.29. 16:36:48
Hülyeség... bocs

Mód.: van privát üzenet is


Pont ezt írta, hogy ne privátban kelljen üzenniük.

Az ötlet maga nem hülyeség, csak szerintem felesleges fejlesztés lenne. Erre a célra szerintem használjatok másik programot (pl Skype). Nálunk van olyan játékos akinek 1 szavazat van mégis "vezetőnek"számít, és van/volt olyan 3 szavazatos aki nem.
Helion V3 -» Ω « szövetség
Pontszám: 7.77
kedvelt tagLeheveredekFérfi
Végzetúr tanonc
27 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4394. hozzászólás - 2011.12.29. 16:54:20
NA már most a 3-5 szavazat azt jelenti, hogy az alja nép ne férjen hozzá akkor mi is a különbség ez meg a privát között? Esetleg ulti party ne legyen benne?


Hopp ez másik account...
A hozzászólást Leheveredek módosította 2011.12.29. 16:54:52-kor
Pontszám: 6
népszerűHelion1988Férfi
Végzetúr mester
482 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4395. hozzászólás - 2011.12.29. 17:13:11 (Válasz Leheveredek #4394 hozzászólására.)
Idézet: Leheveredek - 2011.12.29. 16:54:20
NA már most a 3-5 szavazat azt jelenti, hogy az alja nép ne férjen hozzá akkor mi is a különbség ez meg a privát között? Esetleg ulti party ne legyen benne?


Hopp ez másik account...


alja nép....

Egyébként az a különbség, hogy nem csak 2 ember lehet a szövetség vezetője hanem 3-4 vagy akár több is. Három embernél már egyszerűbb egy fórumon egyeztetni a dolgokat mint privátban.
Helion V3 -» Ω « szövetség
Pontszám: 7.77
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4396. hozzászólás - 2011.12.29. 17:19:36 (Válasz Helion1988 #4395 hozzászólására.)
.
A hozzászólást SuperEgo23 módosította 2011.12.29. 18:21:28-kor
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 5.16
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3348 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4397. hozzászólás - 2011.12.29. 17:56:37 (Válasz SuperEgo23 #4396 hozzászólására.)
Nagyon sok fejlesztési ötleted van neked, de miért nem gondolod át őket kétszer-háromszor-négyszer? Ha még akkor is fasza ötletnek tartod biztos több támogatód lesz
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 8.08
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4398. hozzászólás - 2011.12.29. 18:20:37
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 5.16
kedvelt tagPoostmasterFérfi
Végzetúr mester
487 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4399. hozzászólás - 2011.12.29. 18:25:33
Breaksos javaslatát én sem támogatnám, viszont eszembe jutott egy hasonló. Lehetne olyat tenni, hogy egyes topicokat (szövetségi fórum) csak 5 szavazattal írhatóvá tenni? A többiek csak olvashatnák. Vagy a vezető adna írási jogot.
Persze ez is megoldható jelenleg is, hogy ne írjon bele senki, de így kényelmesebb lenne.
"Ha segíteni már nincs mód a bajon, Adj túl minden keserves sóhajon. Ki azon jajgat, ami megesett, A régi bajhoz újat keresett." (Shakespeare)
Pontszám: 5.93
népszerűHelion1988Férfi
Végzetúr mester
482 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
4400. hozzászólás - 2011.12.29. 18:44:06 (Válasz SuperEgo23 #4396 hozzászólására.)
Idézet: SuperEgo23 - 2011.12.29. 17:19:36
Bocs, de a 3-5 szavazat ezt takarja, érdekes sehol sem bántja vezetőink szemét, ha látja más is.
2.: Van ahol én is vezető vagyok és volt olyan, hogy 5 en egyeztetni tudtunk privátban.

3: Csak azért "alja népeztem" pont mert rendesen kiborító lenne, ha ez a diszkrimináció akármilyen formában is megvalósulhatna.


Itt ha jól látom van egy kis ellenmondás abban amit írsz. Ha sehol nem bántja a vezetőitek szemét az, hogy más is látja akkor, ott ahol te is vezető vagy, miért kellet öten privátban egyeztetnetek?

Egyébként a privát egyeztetés és a zárt fórumon (vagy mondjuk skypon) való egyeztetés között annyi a különbség, hogy 3 vagy több főnél már egyszerűbb a fórumon való egyeztetés mint privát levelezgetésben. (lényegében egy ilyen fórum több személyes levelezgetést jelent)

U.i.: 3-5 szavazat nálunk például nem ezt takarja. Annyit jelent csak hogy akinek ennyi szavazata van az rendelkezik bizonyos lehetőségekkel (kútból építés, epik visszahívás, stb.). Volt olyan időszak amikor 5-6 ember rendelkezett 3 szavazattal mégse voltak vezetők, és volt olyan hogy az öt vezető közül 3-nak csak 1 szavazata volt.


Hogy legyen egy fejlesztési javaslat is: Epikus visszahívásnál jó lenne egy hasonló módszer mint a szövetségi küldetés kiválasztásánál, magyarul aki rendelkezik 5 szavazattal az egyből ki tudja választani a következő epikust. Akár lehetne a kiválasztásnál 2 gomb is. Az egyik úgy működne mint eddig (tehát kiírna egy szavazást az epikről) a másiknál pedig egyből kiválasztaná azt az epiket amelyiket szeretné.
Helion V3 -» Ω « szövetség
Pontszám: 7.63
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!