Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Játék fejlesztés
népszerűCavalornFérfi
Végzetúr mester
472 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
141. hozzászólás - 2009.06.24. 00:14:47 (Válasz Otoaak #112 hozzászólására.)
Idézet: Otoaak - 2009.06.23. 11:20:29
Persze mert te meg az objektivitás mintapéldánya vagy nem ? Mindenki vadászatból él, a pókok is csak ők nem a sajátjukból. Az élősködőket meg nem szeressük.

Amúgy meg a drágalátos pókok agymérete sokszor vetekszik a névadó állatéval. Ugyan árulja már el nekem a valamelyik okoskodó hány karinak van mondjuk 30-as szint alatt max.-os csapdakészítése? Az is érdekelne, hogy pontosan mennyivel is csokkenti mondjuk egy 40-es szintű pók rablási esélyeit ha valaki 20sec.-el gyorsabban vadászik ? Vagy most itt azon megy a para, hogy a 20-as szintű kari ha befog egy hátast 10 sec.-el gyorsabban fog vadászni ? Ha elementárist fejleszt ugyan ennyi Le-ből kb. 40sec.-el vadászik gyorsabban... Az egész lovaglós dolognak kb.40- 50-es szinttől lenne komoly értelme ahol már nem csak az LE termelő de a kényelmi szakik egy része is max.-os de mondjuk 45 fölött szerintem nem a pókok vannak túlsúlyba.

Szeritnem a "pók"-okat simán át lehetne nevezni tehénre mert mostanába annyit bőgnek mint egy kérődző marha...


Nos kedves Otoaak, majd ha 1 héten belül kihúzzák alólad a két legfontosabb szakértelmet amiből élsz, majd akkor talán megérted, hogy miért is megy a reklamáció. "Bőgni" mi nem szoktunk, azt hagyjuk már meg a ToP privilégiumának... Jajj kristályhorda így, hatalomtorony úgy, nincskittámadni blahhh...
Amúgy nem értem miért szúrja itt egyesek szemét a "pók". Nem lehet legyőzni/védekezni ellene? Elismerem így van.
Miért, 6 szinttel magasabb ellen lehet? NEM. A kettő között mi a különbség?
A pókhoz napi több ÓRÁT KELL gép előtt lenni. A másikhoz naponta benyomni vadászatot, térkapu.... kb ennyi. És összességében a vadászós lesz erősebb.
Mellesleg nem értem, hogy miért olyanok tépik itt a szájukat, akiknek rohadtul nincsen pók a szintjén. (Jah igen pl Otoaak.)
Tényleg ennyire fáj hogy más jobb a szintjén mint te a tiéden?

Hogy átérezd mit is jelentett számomra a kivégzés reform, mi lenne, ha a spektrális 100as sziten mostantól +10%ot adna? Mivel a 100as kivégzés 500 helyett 50et ad most. Reális, nem? "Kompenzációként" ingyen lefelejtheted.
A hozzászólást Cavalorn módosította 2009.06.24. 00:25:48-kor
Pontszám: 8
kedvelt tagGortFérfi
Végzetúr mester
369 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
142. hozzászólás - 2009.06.24. 01:16:15 (Válasz Cavalorn #141 hozzászólására.)
Cavallorn, én nem kívánok belefolyni a pók vitába. Nem szólok sem ellenük, sem mellettük. Csupán arra a megjegyzésedre kívánok reagálni, hogy a pókoknak napi több órát KELL a gép előtt töltenie. Én nem vagyok pók. Elhasználom a csp-im és a pp-im is. És napi több órát töltök a gép előtt. Van, hogy gyakorlatilag egész nap itt vagyok. Igaz, nekem nem KELL, én AKAROM. Rossz lehet, ha KELL. Sajnállak érte.
Az, ki szeret másokat kritizálni, olykor dicsérjen is.
Pontszám: 8.33
népszerűDarahNő
Végzetúr mester
2208 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
143. hozzászólás - 2009.06.24. 05:53:27 (Válasz Gort #142 hozzászólására.)
Gort, szerintem Cavalorn a "kell"-t csak arra írta, hogy egy sikeres pók karakter fejlesztéséhez.
És abban igaza van.
Egyik oldalon a végtelenre lebutított portya, a másik oldalon a kényelmi szempontból lerövidítendő vadászidő, buffernövelés, kvízkihagyás.
Holott elméletileg egy játékot kéne játszani.
És belátni, hogy azt viszont nem csak úgy lehet, ahogy mi sajátmagunk elképzeljük.

Mennyivel lesz jobb, ha elmúlnak a pókok, csökken a vadászidő, eltűnik a kvíz, és stb?

Lehet méginkább unatkozni, de mostmár testületileg?

Ütheti mindenki a szép kövér nullás portyákat, had nőjön szintben felfele, lehetőleg harci potenciál nélkül? Ha nem üt, az állatait sütheti?
A hozzászólást Darah módosította 2009.06.24. 06:15:10-kor
(v1-lmf-Gaia) kalaposinas

For the játékélmény!
Pontszám: 6.50
népszerűOtoaakFérfi
Végzetúr mester
678 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
144. hozzászólás - 2009.06.24. 06:10:50 (Válasz Cavalorn #141 hozzászólására.)
Semmi közöm a két szaros szakihoz amit kihúztak alólatok, de a kedves pókok idejöttek szénnéoffolni a topic-ot és jönnek a portyaellenes dumával amikor gyakrolatilag az egész felvetésnek semmi köze a portyához. Ez nálam simán kimeríti a sírás fogalmát. Csináljatok saját topicot és ott vernyákoljatok nem kell minden 2. fórumot szarráoffolni csak azért mert bánatotok van. Baromira hidegen hagy, hogy mennyivel csökkent le az egy portyából vihető LE addíg amíg csak a játékosok töredéke tud csak LE-t kihozni a portyából. Én nem ismerek senkit aki portya ellenes lenne, rengetek ötlet született (még topicot is csináltam hozzá és nem egy ötletem is volt) hogy több LE kerüljön a portyába, ha ott is ilyen vehemenciával kampányolnátok mint amennyit itt offoltok lehet már lett is volna belőle valami.

Engem nem zavarna ha a spektrális csak 10%-ot adna, ha mindenkinek annyit ad akkor mit izguljak rajta? Az se érdekelne ha az elementáris 57-nél csak +1 csp-t adna max. lefelejteném. Ezek a szakik semmilt nem borítanak fel mindenki szabadon fejlesztheti és ugyan annyit profitál belőlük, max. azon van verseny ki csinálja meg először.
Yworl - the dead terrorist
Pontszám: 2.44
népszerűOtoaakFérfi
Végzetúr mester
678 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
145. hozzászólás - 2009.06.24. 06:32:23 (Válasz Darah #143 hozzászólására.)
Vajmi kevés köze van a játékosoknak ahhoz, hogy nincs LE a portyában. A többség nem igazán szeret LE-t veszíteni és egy bizonyos szint fölött baromira nem jellemző, hogy 15% fölött vadásszanak az emberek asszem nem kell magyaráznom miért. De ez nem játékos nyomásra van így hanem ilyen a rendszer a kezdetek óta, ez már a játék indulása után 1 hónappal is gond volt kb. azóta veri is a nyálát rajta a fórumon majd mindenki (a top is) mégsem változott semmi. Ha a top b...gatása helyett, inkább Miklóst bombáznátok levelekkel mindenki sokkal jobban járna. De ez itt még mindíg off.
Yworl - the dead terrorist
Pontszám: 5
népszerűOtoaakFérfi
Végzetúr mester
678 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
146. hozzászólás - 2009.06.24. 06:39:29 (Válasz Darah #143 hozzászólására.)
.
A hozzászólást Otoaak módosította 2009.06.24. 06:40:01-kor
Yworl - the dead terrorist
Pontszám: 5
népszerűBolsevikFérfi
Végzetúr tehetség
145 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
147. hozzászólás - 2009.06.24. 08:51:30
Otoaak, folyamatában kéne nézni a dolgot, nem azt kiragadni hogy itt most szénné offolják ezt a topicot. Megjegyezném hogy a címe "Játék fejlesztés", gondolom azért nem az a szokott menete a dolognak hogy akiknek tetszik az ötleted azok beírhatják a véleményüket, akiknek meg nem azok húzzanak el máshová.

A magam részéről azt tartom igazán tréfásnak hogy miután az az egészen kiváló ötlet hogy "költődjön el automatice a LÉ ha közelít a 15%" (ezen egyébként tényleg már csak röhögni lehet, olyan szinten abszurd, bár én tképp már azon sem csodálkoztam volna ha Miklós még erre is rábólint) elszállt, most akkor a vadászat idejének csökkentése a téma.

Ezzel még nem is lenne gond, vadásszon mindenki ahogy jólesik, de ha jön egy javaslat hogy ezzel együtt a 15% alatti gyógyulás legyen gyorsabb (ezzel a portya szempontjából nem lenne túl nagy változás, a vadászok viszont nyernének vele), akkor máris jön egy TOPper (tudod, ők azok akik egy elenyésző kisebbséget alkotnak, viszont a fórumon igen durván túlreprezentáltak, és minden jel szerint Miklós lényegében csak rájuk hallgat illetve nekik fejleszt) és megmagyarázza hogy nem-nem, az érintettek nagyon kevesen vannak és ezért velük nem kell foglalkozni. Na ez az ami a megaLOL kategória.

Tudom hogy most hejjde nagyon OFF vagyok, de tényleg jó lenne már észrevenni hogy ez egy PvP játék. Kipróbáltam már jópárat, de ilyen egyszerűen sehol nincs hogy 15 / akárhány % alatt érinthetetlen vagy, és simán elvadászgatsz közben. Miklós ebben a kérdésben nagyon eredeti volt, és konkrétan ez az a fícsöre a játéknak ami szvsz úgy kb. minden probléma okozója. Sajnos azok akikkel tele van a fórum már nem tudják (talán soha nem is tudták) hogy mi az a portya. Az nem arra való hogy -6/7/8 szintről megtöltsük vele a kamránkat (igen, mind a 15 helyet, ez a default minden klánban, ez köztudott), meg hogy az állatok morálját növeljük, hanem ez kéne hogy legyen a játék "lelke", mint általában az összes PvP-ben.

Tehát nagyon szép, nagyon jó, ötleteljetek a vadászaton, de miután a játék indulása óta folyamatosan nyírbálják a portyát, próbáljatok meg úgy ötletelni hogy még tovább talán ne csorbuljon. Ha viszont mégsem így történik, akkor meg ne csodálkozzon senki ha páran "szétoffolják" az ötletbörzét.
A hozzászólást Bolsevik módosította 2009.06.24. 10:00:36-kor
Igor vagyok, a Párt nevében!

A "Zárkózz fel a TOP-hoz"-mozgalom oszlopos tagja
Pontszám: 6
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
148. hozzászólás - 2009.06.24. 09:14:58 (Válasz Bolsevik #147 hozzászólására.)
Csak abban tévedsz, de baromi nagyot, hogy a TÁP része miatt szeretnénk lerövidíteni a vadászatot, hogy ne lehessen rabolni. Nem. Nagyon nem. Hanem egyszerűen azért, mert unalmas, időrabló, és a háta közepére kivánja az ember a napi 3 óra kényszerű kattintgatást. Fél év után is ugyanugy idenézni rendszeresen, leveretni, sajtolni rém fárasztó és tökéletesen haszontalan.

Mi is portyázni szeretnénk, élvezni a játékot. De LE nem akkor kerül a játékba, ha egy halaszthatatlan tevékenység miatt 15% alól kibukkanó játékost néhanapján sikerül elkapni.
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 8.33
népszerűBolsevikFérfi
Végzetúr tehetség
145 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
149. hozzászólás - 2009.06.24. 09:57:43 (Válasz Mortimer #148 hozzászólására.)
Elhiszem. De azzal tképp mi is a baj hogy oké, legyen rövidebb a vadászat, viszont 15% alatt gyógyuljatok gyorsabban? Most a TOPperek által preferált "mer' más engem nem érdekel"-féle magyarázaton kívül.

Mi is portyázni szeretnénk, élvezni a játékot. De LE nem akkor kerül a játékba, ha egy halaszthatatlan tevékenység miatt 15% alól kibukkanó játékost néhanapján sikerül elkapni.


Miért, ha 1*30=30 perc alatt végigklikkoljátok, akkor kerülni fog? Tudom, te se ezt mondtad, de ez olyan mint amikor megmagyarázzák hogy ejj-ejj ez az abzug adósságspirál, valamit most már kéne kezdeni vele, viszont addig is vegyünk már fel még egy pár milliárdocskát, aztán az alapproblémával meg majd csak lesz valami.
Igor vagyok, a Párt nevében!

A "Zárkózz fel a TOP-hoz"-mozgalom oszlopos tagja
Pontszám: 7.50
népszerűTimcsikeNő
Végzetúr tehetség
206 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
150. hozzászólás - 2009.06.24. 09:59:11 (Válasz Bolsevik #147 hozzászólására.)
Ez nem akciójáték, nem abból kellene portyával LE-t szerezni, hogy gyorsabban csapja le az ember azt, aki épp 15% fölé kerül, de mire az epikuson levereti magát már kivégezték
Pontszám: 5.33
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
151. hozzászólás - 2009.06.24. 10:04:27 (Válasz Bolsevik #149 hozzászólására.)
Hozzunk LE-t a portyába! Legyen egy szakértelem, ami első szinten karakterszint x 1, majd 50. szinten karakterszint x 10 LE-t ad győzelem esetén. Tehát 40. szinten maximálisan 400 LE/portya.

Emellett minden szint lefelé 25% büntetés, felfelé 25% jutalom. Tehát négy szinttel letámadva már nem kapsz belőle semmit, négy szinttel felfelé pedig dupla jutalom.

Na ekkor lenne LE, értelmet kapna a gyémánt bónusz, és kapásból harciasabbá válna a játék. Ezek után simán lehetne gyorsítani a vadászatot is.
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 8.33
népszerűTimcsikeNő
Végzetúr tehetség
206 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
152. hozzászólás - 2009.06.24. 10:08:58 (Válasz Bolsevik #149 hozzászólására.)
A gyorsabb regenerálódással van aki nagyon rosszul járna vadászat szempontjából. A többség az epikuson vereti le magát 15% alá. Ha felgyorsul a regeneráció ideje, a prémiumos zafírok nagyot szívnak. Olyan gyorsan gyógyulnának, hogy nem tudnának egy óráig sem 15% alatt maradni, nem tudnák leveretni magukat az epikuson. Míg a többi hordánál ez valószínüleg nem jelentene gondot.
Pontszám: 2.33
népszerűBolsevikFérfi
Végzetúr tehetség
145 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
153. hozzászólás - 2009.06.24. 10:18:05 (Válasz Timcsike #150 hozzászólására.)
Ez nem akciójáték


Így van, és nem is PvP játék. Azokban ugyanis nincs ilyen hogy lényegében csak azt lehet támadni aki ebbe beleegyezik/figyelmetlen/elaludt a "robotpilótája".

Morti: ez sokadszorra merül fel (de gondolom te is úgy értetted hogy ezt az alapból elvihetőn felül, legalábbis remélem), csak az a gond hogy ezek olyan számok hogy ihaj. 400as zsákmánynak emlékeim szerint úgy a 3-4. szinten tudtam örülni. Ti ott fenn tényleg el vagytok szokva a portyától és a zsákmánytól. Ez a 400 a te szinteden hányada egy-egy átlagos vadászatnak? Negyede-ötöde?
Igor vagyok, a Párt nevében!

A "Zárkózz fel a TOP-hoz"-mozgalom oszlopos tagja
Pontszám: 5.20
népszerűTimcsikeNő
Végzetúr tehetség
206 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
154. hozzászólás - 2009.06.24. 10:48:09 (Válasz Bolsevik #153 hozzászólására.)
Viszont az sem normális, hogy 2-3 támadással akár egy egész napi vadászatát el lehet rabolni attól, aki 10 percig nem tud a vadászatára figyelni. Tőlem akár megszűnhet a 15% alatti portyamentesség is, de ehez az kell, hogy korlátozva legyen az egy embertől naponta összesen rabolható LE mennyiség.
Pontszám: 8.33
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
155. hozzászólás - 2009.06.24. 10:52:48 (Válasz Bolsevik #153 hozzászólására.)
"Ez a 400 a te szinteden hányada egy-egy átlagos vadászatnak? Negyede-ötöde?"

Kérdezz inkább arra rá, hogy hányszorosa egy nap teljes zsákmányának

Ma, 10:48 Asmodeus Mortimer Kisvibi Te nyerted a csatát.
A jutalmad 0 lélekenergia és 6 TP. Csata leírása P
Ma, 08:44 Asmodeus Mortimer Solina Te nyerted a csatát.
A jutalmad 0 lélekenergia és 19 TP. Csata leírása P
Ma, 07:38 Asmodeus Mortimer Mazlee Te nyerted a csatát.
A jutalmad 12 lélekenergia és 15 TP. Csata leírása P
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 8.33
népszerűFreezFérfi
Végzetúr mester
680 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
156. hozzászólás - 2009.06.24. 11:21:02 (Válasz Bolsevik #153 hozzászólására.)
Én most 43-as szinten is örülnék egy 400 LE/portyának mivel a magas szintű (50 feletti) állataim igénylik a folyamatos törődés (igen, sóher vagyok rakni a meggyőzőkészségre!) tehát úgy is portyázok ha nincs értelme mert néha beüt a szerencse és akár 1-2k LE-t is leakasztok egy szerencsétlenebb végzetúrról.
Mortimer én annyival finomítanálak, hogy legyen mondjuk szintenként lefelé/felfelé ütésnél 10% a negatív és a pozitív módosító.
A gyorsabb regen és a zafír bónusza:
Ez a gyorsított vadászat lehetne opcionális valamint a térkapu is segíthet 2 leveretés között, illetve van 1 csodás szakértelem amihez "csak" 15-ös Akadémia kell.

Egyébként mindannyian szétoffoljuk a topicot mert az ilyen irányú javaslatoknak nem itt a helye.
Nézzétek meg az 1. hozzászólást.
A hozzászólást Freez módosította 2009.06.24. 11:21:55-kor
Ha kérdésed van a Végzetúrral kapcsolatban: vegzetur.wikidot.com
Azért mert nem tudod egy kérdésre a választ attól még lehet jó.
"Alacsonyabb szinten meg nem tilos szintet lepni, csak nem optimális"
by Birka
Pontszám: 5
népszerűBolsevikFérfi
Végzetúr tehetség
145 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
157. hozzászólás - 2009.06.24. 12:44:20 (Válasz Mortimer #155 hozzászólására.)
Én is bemásolhatnám a mai termést, azok a zsákmányok is eléggé messze esnek a szint*10től, csak a másik irányban

Ezzel csak arra akartam utalni hogy ilyen kicsi számok mellett a portya továbbra is csak egyfajta "színesítés" lenne két vadászat között, a vadászathoz képest minimális összegekért, viszont sokkal több tp-ért. Vagy ez a cél? Persze nektek gondolom még ez is sokkal jobb lenne mint a semmi.

Freez: hú, hát akkor mindjárt itt a fórumrendőrség
Igor vagyok, a Párt nevében!

A "Zárkózz fel a TOP-hoz"-mozgalom oszlopos tagja
Pontszám: 5
fórumozóRicardoFérfi
Végzetúr mester
1600 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
158. hozzászólás - 2009.06.24. 13:12:27
Ne lehessen 15% ép határ alatt vadászni és meg van oldva a lé a portyákban. A lét úgy kellene megvédeni, hogy megvered aki rád támad. Természetesen az unaloműzés miatt az ép regenerációja 0 és 15% között sokszorosára nőne, hogy a játékosok tudjanak is játszani.

Szerepjátékosan is értelmesebb lenne, milyen már az, hogy csak ájultan megyek el dögöket gyilkolászni, nem akkor amikor friss vagyok?
Szabályosan játszom és mindent megteszek azért, hogy mások is így játszanak. Ha ez nem tetszik, nyugodtan nyomj az egyesre.

Hentes őrmester - Fekete Liga ~ a legridegebb gonosz
Pontszám: 5.57
irritálówinnieNő
Végzetúr mester
2177 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
159. hozzászólás - 2009.06.24. 13:26:35 (Válasz Ricardo #158 hozzászólására.)
kijátszható, hogy levereted magad 5 emberrel. aki optimalizál, megtenné.
Pontszám: 5
népszerűFreezFérfi
Végzetúr mester
680 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Játék fejlesztés
160. hozzászólás - 2009.06.24. 14:27:00 (Válasz Bolsevik #157 hozzászólására.)
Bolsevik ezek szerint te jobban választod meg az áldozataidat. Mondjuk én szinte naphosszat csak a háborús ellenfeleinket próbálom jobb létre szenderíteni ők pedig nem akarnak elhalmozni túlzottan LE-vel.
Én jelenleg bőven elégedett lennék egy ilyen színesítéssel aztán ha valakinek bevillan egy világmegváltó ötlet akkor hajrá.

Ja igen, billentyűzetet eldobni(akkor is ha hordozható géped van), kezeket a tarkóra! A fórumrendőrség megérkezett.
Ha kérdésed van a Végzetúrral kapcsolatban: vegzetur.wikidot.com
Azért mert nem tudod egy kérdésre a választ attól még lehet jó.
"Alacsonyabb szinten meg nem tilos szintet lepni, csak nem optimális"
by Birka
Pontszám: 8.33
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője