Nagyon tetszik a kezdeményezés, mondjuk nekem egy kicsit másfajta problémám van az epikusokkal és entitásokkal, kitérek rá rögtön.
Szerintem egy végtelenített játékban célszerű sokmindennek végtelennek lennie.
Ilyen pl. ezek is. Nekem már az is húzós, hogy 90. szintig megvan a szabály hogy hordhatsz dupla akkora cuccot, de utána meg AF-et kell rá költeni, ráadásul egyre többet... De hát nyilván eltoltam addig az AF képességet, amíg szükséges, hogy hordhassam a tápolós cuccokat. Ha marad mint AF képesség, akkor legyen ez is végtelen, de max szint*2, ahogy eddig. Egy 400-as karaktert pedig jutalmazzunk meg azzal, hogy még tovább növelheti, szintén végtelenségig. Hordjon nyugodtan 900-as szintű kincset, és tápoljon vele még többet. Megdolgozott érte! Talán az egy helyben toporgókat is ösztönözné ez arra, hogy feljebb menjenek.
Az entitások egy más kérdés. Nekem jelenleg az a problémám, hogy a 4.2-es kezdő inspirációval (ami most olyan 3.5 körül van), gyorsabban lépem a szinteket már mint az entitások... Napi 1 szintet lépek átlagosan, míg az entitások 6 naponta ugye 6 szintet max, de van hogy bealszom a küldivel, és 7-8.napon ütöm ki őket. Tehát lehagytam az entitásokat, kihívást már a kezdetektől nem jelentettek, és kemény 75. szintű tárgyakat dobnak, amik semmit nem érnek.
szóval szerintem nem okozna egyensúly felborulást a dolog, hogy pl. egy 130- as karakter egy 330-as cuccot hord.
Itt azért okozhat felborulást az, hogy azok a karakterek, akik már alapból erősebbek a szintjükön belül, gyakran erősebb szövetségekben is vannak, tehát ők tápolnának az erősebb cuccokkal, míg a gyengébbek nem. Maradjon a szint*2 limit szerintem.
Ami még probléma és a 400-asoktól hallottam, hogy már a Végzet Templomos 5x epikus küldit sem tudják ketten 1 nap megcsinálni, mert gyengítős cuccokban is több mint a felét leütik az epikus ÉP-jének 5 ütésből, így a második már nem tud 5-öt ütni.
Tehát összefoglalva:
- epikusok nemhogy kihívást nem jelentenek, probléma, hogy túl gyengék.
- entitásoknak nálam lassan emelkedik a szintjük, mások meg már a maxos entitásokat is legyőzték -> itt sincs kihívás
A problémát pedig az időlimit generálja. Az hogy 72 óránként lehet entitásokat kihívni, és 20 óránként jön egy új epikus.
A javaslatom:
- Töröljük el az idő kötöttséget az entitásoknál és epikusoknál
- Töröljük el az ide kapcsolódó AF képességeket (relikviaismeret és entitásvadászat) és adjuk vissza az AF pontokat VAGY legyenek ezek is korlátlanok.
Mit érnénk el ezzel?
- Mindenki eljutna addig az entitásig, ami már kihívást okoz neki, és ennek megfelelő jutalmat kapna epikus kincs formájában, amit megfelelő szintben már hordhat is. Újra lenne értelme entitásokat ütni.
- Minden szövetség szintén eljutna addig az epikusig, ami már kihívást okoz nekik. Talán értelmet nyerne a tagtoborzás is, mert nem mindegy, hogy egy kemény epikust 10 karakter üt, vagy egy-kettő...
- Mindenki meg tudná csinálni az 5 csatás VT küldit, a végén meg kiüti az epikust, ami után rögtön jön egy 1 szinttel nagyobb, Max ÉP-s.
- Lenne ebben is újra verseny, amelyik szövetség erősebb, az magasabb szintű epikusokat tudna legyőzni, erősebb epikus tárgyakért.
- Amelyik szövetség meg mondjuk lemaradt az epikusokkal, mert nem ütik minden nap, azok meg behozhatnák a lemaradásukat. Mert ez egy tipik olyan, ami örökre be van betonozva.
Ami új probléma generálódna, az az, hogy az epikus kincseknek a licitje hogy működne, ha nincs időlimit, vagy csak pár óra mondjuk? De erre is lehetne egy egész egyszerű megoldás. Ha már kincsesKAMRA a neve az épületnek, nem lehetne annak valami 1-nél nagyobb kapacitása? Vagy egy új épület, a kincsesraktár, ahova az epikusok kincseit beteszi a szövetség, és egy a lélekkufárhoz hasonló oldalon meg lehet őket vásárolni, illetve raktározni, ha nem kell senkinek, majd akinek kell, az kiveszi.
Ez az épület működhetne úgy, hogy ha nem tesz senki kincspontot a tárgyra, akkor nem indul el a licit. Ahogy valaki ráteszi az első licitet, úgy elindul egy 24 órás licit mondjuk, és kikerül egy értesítés a szövi eseményekhez is, hogy "Kincseskamra: A licitálás megkezdődött a Rubin Triász tárgyra. A licitáláshoz kattints ide."
Kiegészítésként, hogy a V4-es szövetségi rendszer ne boruljon fel, javaslom, hogy ezek az újításokhoz kelljen új szinteket építenie a szövetségnek, vagy a nagymesteri építészethez hasonló épületet felhúzni, ami megnyitja az újabb szinteket, és ezt a feltételt egyszerűen kiszedni a V4-ből.
Jó persze, tudom, hogy akkor most új dolgokat kell megint lefejleszteni, új tárgyakat csinálni, azokat elnevezni, stb. De talán ha már egy végtelen játékról van szó, mi pedig folyamatosan fizetünk, akkor ez talán beleférne. Az istenek visszatérésével úgyis elleszünk szerintem egy ideig, azalatt lehetne idő erre.