Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Szövetségi háborúk
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3612 hozzászólás
Profil megtekintése
Szövetségi háborúk
1. hozzászólás - 2008.10.14. 12:26:08
Szövetségi háborúk. Lassan kezdődik!
Információk:
Játékleírás / szövetségek
Fórumon szövetségi infók - külön hozzászólás a vége felé a háborúkról!
És a játékban a Hadüzenet, Kapituláció és Békekötés gomb.

A szövetségi háborúkról ebbe a topicba írhattok.
A hozzászólást Baraty módosította 2008.10.14. 12:35:58-kor
Pontszám: 6.67
népszerűZsoleszFérfi
Végzetúr mester
453 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
2. hozzászólás - 2008.10.14. 12:32:09
Akkor ezt átmásolom ide :

Idézet: Zsolesz - 2008.10.14. 09:36:27
Sziasztok. Megpróbáltam utánanézni az eddigi hozzászólásokban, és úgy ahogy össze is állt a kép, de a tisztánlátás miatt megkérdezem: Ha klánháborút vívunk, és én 30PP-s változatban vagyok, akkor ott sem támadhatok lefelé? Mert mi van ha csak egy velem azonos szintű van az ellenfél klánjában? Vele lejátszom azt hali? Mielőtt megkapnám a felháborodott "veled egy szinten támadj!"(azért vagyok a 30PP-s változaton, mert az én szintemen akarok támadni) hozzászólásokat kitérnék még valamire, például, ha egy kisebb szövi üzen hadat nekünk! Pépesre verik a klánom kisebb tagjait, aztán fütyörészve távoznak, és én még csak meg se emelhetem a tőröm? Na az tényleg kellemetlen!
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
most fekete, fakó, mint könyv, múlt mélyiből. "
V3 Eroot Ibn Shienkai
Pontszám: 3.67
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
3. hozzászólás - 2008.10.14. 13:50:07
Kíváncsi vagyok, működik-e ez a taktika:
- Hadat üzenünk egyszerre 20 szövetségnek, akár erősebbeknek is, de legyen legalább 1 gyengébb tagjuk.
- Amikor a hadüzenet érvénybe lép (szerintem a leírással ellentétben nem 8 óra, hanem 12, de ez jobb is), rögtön támadnak tőlünk az erős tagok, kiválasztva a többi szövetség egy-egy olyan tagját, akit könnyen le tudnak győzni. Szerzünk mondjuk mindenhol 1 győzelmet.
- Ezután a szövetség összes tagja elbújik a katakombákba 3 napra. Csp-k gyűlnek, PP-k gyűlnek, utólag ledolgozható.
- Három nap elteltével mindenhol megvan a kétszeres győzelmi arány, söpörjük be az LE-t, építjük az épületeket.


A másik: erős szövetség, leggyengébb tagja mondjuk 8. szintű. Hadat üzen 100 kisebb szövetségnek, ahol a legerősebb tagok 6. szintűek. Mindenhova beütnek egy csatát, nyernek. Mivel már van védőfaluk 2-3-as, semmi más tennivalójuk nincs, csak kivárni a 3 napot. 6. szintről 8-ra illetve még feljebb, semmi esély. lehet, kisebb szövetségtől kevesebbet lehet zsákmányolni, de ez 100-szor annyi lesz.


Van egy olyan érzésem, hogy kisebb szövetségeknek még annyi esélyük sem lesz, mint egy 6. szintű karakternek egy 8. szintű ellen (többen vannak, több és magasabb szintű szövetségi épület, erősebb karakterek - hatványozott erőfölény). Ugyanaz mint a portya, csak nem karakterek, hanem szövetségek között, portyapont nélkül. És akár 5 fős szövetséget is megtámadhat egy 17 tagú, ha a leggyengébb tagja még be tud támadni a másik legerősebb tagjához.

Szerintetek ezek működnének?
Pontszám: 7.17
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
4. hozzászólás - 2008.10.14. 13:55:25
Még egy dolog: ha a szövetségek a lélekkút méretével hasonlíthatóak össze, mint "erősség":
- A győztes a vesztes lélekkútjából fog LE-t kapni. Tehát a vesztes a lélekkút méretéhez képest gyengül, a győztes erősödik. Legközelebb még könnyebben győznek, annál is inkább, mert a vesztes szövetség tagjainak pótolni kell az elvesző LE-t, így kevesebb marad a karakter fejlődésére, a győzteseknél pont fordítva. Remélhetőleg nem lehet majd megcsinálni azt, hogy egy erős szövetség relatíve alacsony méretű lélekkúttal lemarad, és sorra nyeri a háborúkat, kétszer-háromszor akkora lélekkúttal rendelkező szövetségek ellen.
Pontszám: 8.75
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3612 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
5. hozzászólás - 2008.10.14. 15:44:26 (Válasz Jeriko #4 hozzászólására.)
Hali,
A felvetések ésszerűek, de ezek már a szövetségi háború megtervezésekor felmerültek. A csata eredményhirdetéséhez minimum 3 nap ÉS legalább 50 csata szükséges. Valamint, bármennyi háborúban állhat egy szövetség egyszerre, de ebből maximum 5 lehet, amit ő kezdeményezett. A leírásba is beteszem ezeket a teljesség kedvéért, mert ott még nem szerepeltek, és az optimalizátor exploitereknek minden adatra szükségük van.

A katakombás trükk nagyon gyenge, mert akkor 3 napig SEMMIT sem tudsz csinálni, de ki lehet próbálni, szerintem túl passziv játék, nem nyersz vele annyit, amennyit veszitesz.

Ha két háborúban álló szövetségből csak 1-1 csatázik, nagyon sokáig tart az 50 csata összegyűjtése.

Ha egy nagy szövetség megtámad egy kicsit és legyőzi:
- ahhoz, hogy háborúzni tudjanak, kellenek tagok, akik szintje átfedésben van (számottevő mennyiségben). Ez pedig már korántsem garantált győzelem.
- De tegyük fel, hogy az. Én egy nagy szövi helyében egy másik nagy szövit támadnék, mert a kicsi az kicsi zsákmányt is jelent. De ha mégis megtámadnak egy kis szövit, akit zavarja, hogy ütögetik, akkor benyomják a kapitulációt és akkor pár száz LE árán 1 hétig békéjük van.

De gyakorlatban majd kiderül, hogy működik a dolog! Elmélkedni én is sokat elmélkedtem róla, de nem is merészelek jóslatokba bocsátkozni, hogy mi lesz belőle élesben

Felmerült a kérdés, hogy a 30 pp-sek hogy fognak háborúzni. Ugyanúgy, ahogy portyáznak - ha egy jóval gyengébb szövit akarnak leverni, át kell állni 15 pp-re! Vagy egy hasonló erősségű szövit támadnak, és akkor az azonos / magasabb szintűeket támadják, naponta 30x.
Pontszám: 8.33
népszerűBaalCainFérfi
Végzetúr mester
611 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
6. hozzászólás - 2008.10.14. 15:55:17
A játékleírásban az szerepel, h 8 óra múlva lép életbe a hadüzenet. Erre a miénk 12 óra múlva kattant, jól megszívatva minket. A 8 órát eleve jobbnak tartom, de ha 12 legyen 12. viszont akkor úgy szerepeljen a leírásokban is.
Pontszám: 5
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
7. hozzászólás - 2008.10.14. 16:04:34 (Válasz Miklós #5 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2008.10.14. 15:44:26
Hali,
A csata eredményhirdetéséhez minimum 3 nap ÉS legalább 50 csata szükséges. Valamint, bármennyi háborúban állhat egy szövetség egyszerre, de ebből maximum 5 lehet, amit ő kezdeményezett.


Na, így már korrekt, én ezeket hiányoltam, pl. az 50-es limitet. De így teljesen jó, nyilván nem működök a katakombás trükk sem.

Azért felmerült még pár kérdés: egy erős szövi megtámad egy gyengét. Szereznek mondjuk 10 győzelmet, aztán szintet lépnek a tagok ésmár nem tudják támadni a gyengébb szövetséget, ahol a tagok nem sietnek a szintlépéssel, mert nem akarják, hogy lealázzák őket. Így aztán telik múlik az idő, csaták nincsenek. A kis szövi nem nyomja meg a kapitulációt, mert nekik nagyon kényelmes a helyzet és nem akarnak LE-t veszíteni. A nagy szintén nem akar veszíteni, ráadásul mivel erősebbek, ők tényleg komoly mennyiséget veszítenének, ők sem kapitulálnak. Viszont az 5 kezdeményezési lehetőségükből egy le van foglalva...

Ide valami limit kellene, hogy X idő után (1 hónap?) a háború mindenképp véget ér (esetleg akkor is, ha a csataarány 1000:999-hez - harc a végtelenségig), vagy békekötéssel le lehessen zárni döntetlennel.

Még valami: mi van azokkal a szövetségekkel, akik nem lépnek háborúba, de beavatkoznak a harcba? Pl. megkérem X szövetséget, ugyan üssék már kicsit az ellenfelemet anélkül, hogy hadüzenetet küldenének. Ők meg 0 LE-vel mennek, és ütik őket. Nem veszítenek semmit, nem tudnak háborút veszíteni, csak ÉP-t, amit visszaregenerálnak, én viszont hatalmas előnyben leszek, hiszen az ellenfélnek fogy a varázspontja, ÉP-je stb. Nyilván sokkal könnyebben győzök és legközelebb cserébe mi fogunk a másik szövetségnek segíteni - ugyanúgy hadüzenet nélkül.
Gyakorlatilag anélkül tudok gyengíteni egy harcban álló felet, hogy a saját vagy a szövetség lélekenergiáját kockáztatnám.
Pontszám: 8.75
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
8. hozzászólás - 2008.10.14. 16:08:56 (Válasz BaalCain #6 hozzászólására.)
Idézet: BaalCain - 2008.10.14. 15:55:17
A játékleírásban az szerepel, h 8 óra múlva lép életbe a hadüzenet. Erre a miénk 12 óra múlva kattant, jól megszívatva minket. A 8 órát eleve jobbnak tartom, de ha 12 legyen 12. viszont akkor úgy szerepeljen a leírásokban is.


Ezt írtam én is, de szerintem a 12 óra sokkal korrektebb.
Gondold el: este 11-kor hadüzenetet küldesz, reggel 7-kor már támadtok. Ha a másik szövi tagjai nem jelentkeznek be elég gyakran, simán előfordulhat, hogy a háború úgy ér véget, hogy azt sem tudják, elkezdődött.
8 órát azért alszik egy átlagember, 12-t már kevésbé.
Pontszám: 8.33
népszerűArielFérfi
Végzetúr mester
3532 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
9. hozzászólás - 2008.10.14. 17:34:30 (Válasz Jeriko #7 hozzászólására.)
.
A hozzászólást Ariel módosította 2009.10.09. 21:26:08-kor
A gyakorló állatokat is lehessen gyógyítani, a gyógyuló állatok is mehessenek gyakorolni. Pihenés közben lehessen vadászni.
Pontszám: 5.50
fórumozóAzirafaelFérfi
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
10. hozzászólás - 2008.10.14. 18:58:02 (Válasz Ariel #9 hozzászólására.)
Arról van szó, hogy egy klán hadat üzen, másik 3-4 meg mellékesen segíti, és egyszerűen lezergelik a szerencsétlen áldozatot. A zergek kamikázeként tartósan 15% alatt tartják az áldozat legerősebb 4-5 karakterét a gyenge klántagokat meg szépen lefarmolja a másik klán. Még sok szervezés sem kell, csak írni 3-4 szövetséges klánnak, hogy ezt a 4-5 karaktert a szövi minden tagja naponta x1 üsse meg 0 LE-vel.

A megoldás az lenne, ha két klán háborúban áll, akkor más végzetúr nem támadhatja tagjait.
Azirafael, TGY
Pontszám: 5
népszerűZsoleszFérfi
Végzetúr mester
453 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
11. hozzászólás - 2008.10.14. 19:10:38 (Válasz Azirafael #10 hozzászólására.)
Az is egy megoldás, de ha rövid időn belül minden klán háborúban fog állni akár másik 5 klánnal is(és ez még csak amit indíthat!), akkor nem hiszem, hogy túl sok energiájuk lesz még azon kívül is segíteni másokat. De ha mondjuk a háborúban észreveszem, hogy valaki segíti az ellenfelem, akkor egyszerűen hadat üzenek annak is, és máris nem teheti meg, hogy csak úgy kamikaze módon nekem ugráljon.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
most fekete, fakó, mint könyv, múlt mélyiből. "
V3 Eroot Ibn Shienkai
Pontszám: 5
fórumozóAzirafaelFérfi
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
12. hozzászólás - 2008.10.14. 19:18:50 (Válasz Zsolesz #11 hozzászólására.)
Még ezt nem lehet tudni, hogy a gyémánt klán bonuszai a klán háborúban aratott győzelemre is vonatkoznak? Az lenne az igazságos, ha egy gyémánt klán háborúban győz akkor 33%-al több LE-t hozna el az ellenfél lélekkútjából, ha veszít akkor ennyivel kevesebbet bukna.
Azirafael, TGY
Pontszám: 2.33
népszerűtramenesFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
13. hozzászólás - 2008.10.14. 19:28:50 (Válasz Azirafael #12 hozzászólására.)
Ez azért az igazságostól elég távol állna...
Pontszám: 7.50
népszerűZsoleszFérfi
Végzetúr mester
453 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
14. hozzászólás - 2008.10.14. 19:37:39 (Válasz tramenes #13 hozzászólására.)
Itt azért túl nagy a tét, hogy annyival többet hozhassunk. Szerintem az túl nagy előny lenne. Egyenlőre még abban sincs viszonyítási alapunk, hogy egyátalán mennyit hoz a konyhára egy nyert klánháború!
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
most fekete, fakó, mint könyv, múlt mélyiből. "
V3 Eroot Ibn Shienkai
Pontszám: 5
kedvencRiusFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
15. hozzászólás - 2008.10.15. 09:57:19
Fontos kérdés: Ha Szövetségem tagjai figyelmetlenül, megszokásból, automatikusan Igennel szavaztak egy Békekötés, vagy Háború kérdésében, törölhetik-e valahogy félresikerült szavazatukat?
Ronda troll vagyok.
Éhes, agresszív, konok,
Mindent felfalok.

Világ 1: Rius, Világépítők
Világ 2: DeSide, Zafír
Világ 3: Drowsy Druid Abasc, Mohír
Pontszám: 3
népszerűBaalCainFérfi
Végzetúr mester
611 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
16. hozzászólás - 2008.10.15. 10:05:24
Csak én nem találom, vagy tényleg sehol nem írja ki, h hogy áll a számláló a háborúban?

Ha nincs kiírva akkor javasolnám a mielőbbi fejlesztést.
A hozzászólást BaalCain módosította 2008.10.15. 10:31:12-kor
Pontszám: 5
népszerűBaalCainFérfi
Végzetúr mester
611 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
17. hozzászólás - 2008.10.15. 10:26:01
Megvan az állás

Kapituláció gomb alatt, ok.
Pontszám: 5
fórumozóSyck
Végzetúr tehetség
220 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
18. hozzászólás - 2008.10.15. 11:54:55 (Válasz BaalCain #17 hozzászólására.)
Idézet: BaalCain - 2008.10.15. 10:26:01
Megvan az állás

Kapituláció gomb alatt, ok.


es hogy alltok?
Szánalmasak vagytok.
Pontszám: 3
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
19. hozzászólás - 2008.10.15. 13:14:48 (Válasz BaalCain #17 hozzászólására.)
Idézet: BaalCain - 2008.10.15. 10:26:01
Megvan az állás Kapituláció gomb alatt, ok.


Azért ez nem túl szerencsés ehhez a kapituláció gombot nyomogatni
Át lehetne nevezni "jelenlegi háborúk"-ra. Akár még külön fülre is ki lehetne tenni. Pl. a "tag kirúgása", "kilépés" külön fülön van, pedig nem sokat nyomogatja az ember.
- Lehetne egy fülön a ki/be lépéssel kapcsolatos dolgok (én akarok kilépni, más akar belépni, ki akarunk valakit rúgni stb.)
- Egy fülön békekötés, béke felbontás, hadüzenet, jelenlegi háborúk állása, kapituláció

- A szavazásoknál jó lenne, ha lehetne módosítani a szavazatot, tehát vissza tudom vonni, át másik opcióra szavazni. Már csak azért is, mert a jelenlegi verzió komoly visszaélésre ad lehetőséget: ha valaki átadja nekem a szavazatát, és szavazok, az 3 pont. Utána visszavonja, én átadom neki az enyémet, szintén 3 pont, azaz összesen 6 a 4 helyett. Ha 3 ember összefog, 12 ponttal tudnak részt venni a szavazásban 6 helyett. 4-es összefogásnál már 20 pont 8 helyett (azaz jelenlegi szövetségi méreteknél mindent meg tudnak szavazni) stb.
A hozzászólást Jeriko módosította 2008.10.15. 13:22:16-kor
Pontszám: 5
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szövetségi háborúk
20. hozzászólás - 2008.10.15. 13:48:34
nem, szavazásoknál én mást tapasztaltam (vagy félrenéztem...), de ha jól láttam a szavazás maga is változik, ha átadod a szavazatod. Tehát csak azt figyeli a rendszer, hogy ki hogy szavazott, és hogy adott pillanatban hány szavazata van, ezeket adogatja össze. (tehát ha átadod a szavazatod, akkor az aktuális szavazásnál csökken eggyel a már leadott szavazat.)
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 5
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!