Miklós, Re: Támadás vs Védelem kontra IQ? Avagy varázslaté a csata?
38. hozzászólás - 2009.07.20. 20:37:58
Tegyük fel, hogy 200. szinten a tárgyakból cirka 500 védettség, és 300 támadás jöhet össze. A támadáshoz azonban hozzáadódik a szinted, így az egyensúly megmarad: 300+200 támadással áll szemben 500 védekezés, tehát a találati esély marad 50%. Természetesen, ehhez lehet eltérni, ha valaki nagyon rágyúr a támadásra v védekezésre. De alapban ezzel nincs gond.
Más téma volt, de itt van leírva. Jössz egy sörrel, hogy előbogarásztam
Mellesleg wikin is fent van az info, csak a link ami a hszre mutat valamiért nem működik jól.
Szerk.: Ezen kívül ugye, azt se felejtsd el, hogy a találati esélyek ütésenként számolódnak, nem csatánként. Tehát ha 40% esélyed van eltalálni valakit, akkor lehet, hogy szerencséd van és 6ból 4szer eltalálod, de lehet, hogy egyszer sem. Erről szól a random. Egy régi találati esély képlettel kiszámoltam (nemtudom mennyire aktuális még), kinek mennyi esélye volt megütni téged. A viadalos ellenfelednek a képlettel -13% jött ki, ami ugye azt jelenti, hogy az alsó határértéknek megadott azt hiszem 20% esélye volt, a szerencse módosítóval, ami ez esetben +2%. Szóval a viadalos ellenfelednek 22% esélye volt megütni, a szövetségi társadnak pedig a normál találat esélye 29% volt, tehát összességében 7%os eltérés van. Ha jól tudom, a szerencse módosító csak az alapesélyt növeli/csökkenti.
Ha valaki hibát talál a számításomban, szóljon, javítson ki, a képletek régiek, lehet hiba bennük, és szeretnék tudni róla ha van