Re: Nem fogadták el a kérdésemet. Miért? 2. 1145. hozzászólás - 2010.05.22. 23:27:26
Minek a rövidítése az NLP?
Volt a kérdésem. Mi a baj vele?
"Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ."
Olyan kérdések vannak, hogy eszem és azom amim nincs megáll. Ráadásul nem egyszer rossz válasszal... Mert hogy a kérdést tavaly tették fel így, hogy hány éve volt ez... okos voltam és rájöttem hogy melyik lehet a helyes válasz...
Ha valaki rákeres a google-ben kapásból megkapja a választ, és lehet hogy még a tudása is bővül. Az első találatban benne van a neve.
A KRESZ kérdések is csak speciális érdeklődésűek tudhatják, azok, akik tanulnak vagy tudnak vezetni. És a számítástechnikai mindenféle kérdéseket is (pl minek a rövidítése az LCD)...
Komolyan én csak a küldi miatt teszek fel kérdést, mert agyrém ami kategorizálás itt van, és amiket nem fogadnak el azzal szemben, amikkel találkozni szoktam....
És ez, hozzá tartozik az általános műveltséghez?
Valamint rengeteg ilyen van, hogy latin neve egy állatnak vagy növénynek.
Ja, és Mi a McDonald's? hmm... jó. Igyekszem elég mélyre süllyedni, vagy latinságban vergődni, hogy jó legyen. Csak egy kérdést kell összehoznom, utána soha többé nem teszem.
Van egy neked való topic: Vajon elfogadják ezt a kvízkérdést, ha fölteszem?.
Amit rossznak vélsz - mint Panna is említette, gondolom olvastad -, azt írd be a Kvíz 5. topicba pontosan kimásolva és indokolva. Az LCD sokkal inkább használt rövidítés a mindennapi életben, mint az általad említett NLP. Emellett az NLP rövidítés megismerésével az emberek 99%-nak nem bővül a tudása, mert megkeresi, bejelöli és elfelejti.
Javaslom még neked a Baromi ötletes és jó kérdések misztériuma.
Megyek és megkérdem, azt miért nem fogadták el mikor a közkedvelt és mindenki számára sokkal fontosabb DM rövidítést kérdeztem.
Köszönöm, sokkal bölcsebb lettem és okosabb, a lényeg, semmi újat ne tanulj az a tuti.
Először is "kelta istenség".
Másrészt Taliesin nem volt istenség.
Harmadrészt - bár ez kevésbé számít - a kelta mitológia ilyen szintű ismerete nem számít általános műveltségnek, lévén nálunk nem is az oktatás része.
Re: Nem fogadták el a kérdésemet. Miért? 2. 1154. hozzászólás - 2010.05.24. 22:23:30
Sziasztok! Szeretném tudni a véleményeteket, vajon mi a gond a kérdésemmel? A törvényeket az általánosan használt rövidítésekkel jelöltem, és ezek közül, úgy gondolom, legalább a helyes választ kéne ismerni mindenkinek.
Az alábbiak közül melyik nem adózásról szóló törvény?
Mi volt az indoklás? Egyébként elég határeset, nem tudom, mennyire kell ismerni a különböző törvényeket, van amit illik, de a rövidítések is kérdésesek, hogy kell-e.
Azt írták: " Rossz, hibás kérdés." Egyébként elvileg a jogszabályokat mindenkinek kell ismerni. Gyakorlatban természetesen ez nem jellemző, és én sem várom el senkitől. Ha a hivatalos megnevezésüket használnám, attól nyilván többen becsavarodnának első olvasásra, viszont ezeknek a rövidítéseknek - ha nem is feltétlenül egyértelműek - de ismerőseknek kell lenniük. Vagy lehet, hogy mégis túl sokat várok az emberektől?
Megvallom, egy átlagember hallott a Btk-ról, Ptk-ról, Mt-ről, de hogy az adózásról még milyen törvények vannak. Megvallom, amíg nem írtad, az Art és a Tao sem volt az ismereteim élvonalában. Az Szja-ról is csak annyit tudtam, hogy szépen, minden évben bevallom (egy részét ), de hogy erre külön törvény is van...
De gondolom, a Ptk-ról sejtetted, hogy nem adótörvény? A többit a kérdés megválaszolásához nem kell tudni. Tényleg elszomorít, ha számítógép előtt ülő embereknek nehézséget jelent 1-2 perc alatt kideríteni a megoldást. Én a játékot pár hete kezdtem és már van kb. 250 helyes válaszom, pedig az általános műveltségemre nem vagyok büszke. Köszönöm, hogy válaszoltál, az elutasítást még mindig nem értem, de ezentúl a kigondolt kérdéseimet letesztelem a négyéves kislányomon.
Re: Nem fogadták el a kérdésemet. Miért? 2. 1160. hozzászólás - 2010.05.25. 14:09:39
Üdvözletem Mindenkinek!
Azért írok, mert feltettem egy kvíz-kérdést, Harry Poterrel kapcsolatban. Visszajött az értékelés, hogy csak egy speciális érdeklődésű kör tudhatja a választ. Ennek ellenére belefutottam egy korongvilággal kapcsolatos kérdésbe. Szerintem ha az én kérdésem nem jó, akkor ez se, tekintve, hogy a Korongvilág-könyveket fele annyian se ismerik, mint Harry Potter történetét.
Szerintem vagy mindkettő rossz, vagy mindkettő jó, másképp igazságtalan az értékelés.