Idézet: Izdubar - 2010.02.17. 21:07:55 Idézet: Craslorg - 2010.02.17. 16:01:45 Egy műfajt nem lehet egzakt módon megállapítani. Hol így írják, hol úgy, pláne, ha a filme mind a két oldalra igaz lehet. A "nem illik" típusú kérdések emiatt sem jók, bár itt adtál támpontot, ami pozitív, de a filmek között ez messze nem egyértelmű.
Igen, szándékosan adtam támpontot(müfaj), h a kérdéstipusba ne lehessen belekötni, de a buzi mégis belekötött, mert rosszindulatú, végig se gondolja, csak rutinból csinálja...én meg kezdem elveszteni a fejem
. Ez a 3. ilyen eset!!!
Ja és mint írtam a Báthory NEM horror, hanem történelmi dráma, a filmkatalógus annyira sem hiteles, mint a wikipédia.
S azért igazán jó a kérdés, mert becsapós kicsit, a véres legenda miatt, illetve a Grófnő c. film miatt, ami horror. Direkt ez is.
Úgy látszik túlértékeltem az értékelőket, újfent.
Csak azt szeretném ha legalább 1x ideírna az ilyen, h bocs fain volt a kérdés, én értékeltem rosszul. Sztem ilyen nem lesz. 2 gladiatusos ismerősöm pl a hülye értékelők miatt hagyta abba a játékot...amúgy mindegyik diplomás, egyikük tanár...
Nem bírom az igazságtalanságot, ilyenkor becsavarodok.
Madárijesztők
- port.hu: nincs fenn
- filmkatalógus.hu: horror (3.29 pont - 7 szavazat)
- imdb.com: horror (5.9 pont - 1285 szavazat))
1 jelölés
Emellet van egy 1973-as film Gene Hackmannel és Al Pacinoval, hasonló néven, csak ott egy darab "Madárijesztő" van. Ez a film, már csak a színészek miatt is ismertebb lehet, bár ez is elég nézetlen.
Az édeni tó, magyarul nem jelent meg (Eden Lake)
- port.hu: nincs fenn
- filmkatalógus.hu: horror (4.17 pont - 103 szavazat)
- imdb.com: horror, thriller (7 pont - 12193 szavazat))
4 díj, 5 jelölés
Báthory
- port.hu: filmdráma (6.8 pont - 99 szavazat)
- filmkatalógus.hu: történelmi, horror, dráma (3.91 pont - 215 szavazat)
- imdb.com: drama, fantasy, hystory(6.3 pont - 1210 szavazat)) 2 díj, 2 jelölés
Az árva
- port.hu: thriller (8.6 pont - 143 szavazat)
- filmkatalógus.hu: horror, misztikum (4.43 pont - 392 szavazat)
- imdb.com: dráma, horror, thriller (7.2 pont - 20196 szavazat)) 1 jelölés
Amit leszűrtem, hogy a 4 film ből talán a 4. az, ami ismertebb a nagyvilágban, emellett a Báthory kapott most nagy reklámot idehaza.
A Báthorynak az imdb.com szerint nincs a műfajában a horror, de benne van a dráma, ami Az árvának is, tehát itt már nem alkot külön halmazt. Filmkatalógus szerint mindegyikben van horror, tehát itt sem külön halmaz se az, se a többi. A port.hu említést sem tesz az első kettőről, lévén itthon nem igazán ismertek, illetve a mozikban sem voltak.
Az értékelés jó, ezek alapján nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik film lóg ki a többi közül műfaját tekintve. Ráadásul ez sok filmmel így van, hiszen szubjektív, hogy te vagy más, hogy látja a filmet, neki mit hozott. Ami másnak horror, nekem csak thriller. Ami másnak vígjáték, nekem romantikus hülyeség, stb.
Filmekkel kapcsolatban javaslom azt a nézőpontot, hogy imdb.comon legyen Top 250-es, legyen a 3 nagy díj valamelyikének tulajdonosa (Oscar, Golden Globe, Cannes - én ez utóbbit tartom a legtöbbre). Ha ezek nincsenek meg, akkor viszont nagyon nézette legyen, azaz az értékelések száma elérjen egy bizonyos határt (40-50ezer). Pl. egy Rambo vagy Rocky, esetleg Terminator, és hasonló népszerű filmek kis eséllyel visznek el A kategóriás díjakat a fentebb említett filmes díjakból, viszont igen sokan látták őket.
Emellett filmekkel (könyvekkel, irodalmi művekkel) kapcsolatban csak a főbb szerepekre, szereplőkre való kérdezést szokták átengedni, a részleteibe való kérdéseket nem. Lehetőleg olyat kérdezz, ami adott és nem lehet semmi módon belekötni. Tedd fel magadban a kérdés, hogy Vágó műsorban ez ilyettén formán szerepelne-e? Műfaji összehasonlítást még sosem láttam Vágó műsorban.
A stílusodon pedig csiszolj, mert ha nem vagy képes anyázás nélkül itt lenni, akkor inkább ne is legyél itt, nem kíváncsi rá senki.