Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Zarknod ébredése
népszerűLeanthilFérfi
Végzetúr tehetség
127 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2741. hozzászólás - 2009.09.12. 16:24:47
Nem tudom, miért nem lehet felfogni, hogy a 'sírás' nem azért megy, mert a tápos karakterek keveslik a jutalmat. Nem is az a baj, hogy a kis karakterek magukhoz képest több jutalmat kapnak, mert sokszor akkora a távolság, hogy úgysem lehetne elérni egymást.

Itt az a baj (ha így lesz), hogy az eseményben résztvevő karakter az aktív részvétele miatt lebutítja magát a szintjén lazuló többi karakterhez képest, amiből az következik, hogy a világ megmentéséért nem jutalom, hanem büntetés jár a tétlenekhez képest.
Semmit nem tenni könnyebb, mint odafigyelni plusz dolgokra, gép előtt ülni, stb.
V1: Leanthil
V2: Platina Ribizli
Pontszám: 9.52
fórumozóViharfelhoFérfi
Végzetúr tehetség
164 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2742. hozzászólás - 2009.09.12. 16:36:32
Utolsó 2 CSP-met felhasználva kidobta a manó a portyagömböt

Ki a király??!?!?!?
------------------------
apropó..csak hogy on-topic is legyek:

ELÉG LEGYEN MÁR A RINYÁLÁSBÓL!!!!!!ű

kieg.: jee.. kapásból 2.6 ot romlott az átlagom
A hozzászólást Viharfelho módosította 2009.09.12. 16:39:00-kor
Smaragd 4 life
Pontszám: 3.61
népszerűRokamokaFérfi
Végzetúr mester
688 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2743. hozzászólás - 2009.09.12. 16:48:20
"...Már megint csörgött az óra.
Persze, hétvége van, majd kialszom magam! Neeem. Itt az alkalom, hogy jól megszedjem a karaktert. Találtam már sok-sok zsíros áldozatot, elhúzok a többiektől! Jó dolog ez a portya! Csak olyan csábító, összejött 8K, a plusz egy IQ épphogy meglehetne! Vagy inkább mászkáljak ennyivel, hátha megtámadnak? Áhhh, kell az a TÖ! Francba, most vadásznom kell, ha valamennyit rabolni is akarok! No de ha már csak ennyire rövidít ez a krono, akkor úgyis kijön még egy IQ, a maradékkal elég, ha majd elindulok.
Miért nem tudtak rövidebb vadászatokat berakni ebbe a fránya játékba? Jó, van fúzió, de ha nem csak vadászatból akarok élni... Addig nézegetem a toplistát, hátha találok még fejős teheneket! Valahogy megtéríthetnék néha ezt a rengeteg melót. Várjunk, hiszen visszajön, mert sokat rabolok! Pók sem lennék azért, az biztos. Majd sok százat mindig végignézek, nem? A kreatív is adhatna mondjuk +3-4%-ot. Bár így belegondolva, valószínűleg a JV nem akar senkinek sem rosszat - hiszen akkor nem játszanának a játékával -, így aztán próbálta arányosan kihozni a dolgokat. Jut eszembe, portyák előtt ne felejtsek el pár manót lecsapni, mert hat rájuk a mínusz. Érdekes, hogy mindig megkapom, hogy semmit nem teszek, holott már túlteljesítettem a célt, mégis csak az első relikvia esett. Éppenséggel nagyon sok mindent el tudnék képzelni jobban. Na persze, a meglévőt már könnyű kritizálni, éppen csak az eredetit nem tudnám kiötleni.

No, hát ez elég zsíros kör lett, megérte toplistát nézni! Bár, ha csak portyaablakból támadtam volna, akkor sem lett volna sokkal rosszabb. Persze, a befektetett munka megtérül, de azért egy játékban nyilván ez sem aránytalanul. Az az igazság, hogy éppenséggel nem lettem sokkal erősebb, no meg a manók már úgyis elgyengítettek. Mennyivel jobb lenne, ha mindenki manózna! Sebaj, majd visszahozom, elvégre arról szól az egész. Ennyivel is nagyobb kihívás lesz.

Még nem ragad le a szemem, inkább felnézek fórumra, mit írnak az eventről. Ajjaj...
Inkább kialszom magam."
Pontszám: 6.25
fórumozóRodriguez
Végzetúr mester
673 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2744. hozzászólás - 2009.09.12. 16:49:07 (Válasz Moderator #2734 hozzászólására.)
Idézet: Moderator - 2009.09.12. 15:41:32
Sajnos bekovetkezett, amitol tartottam.
Annyi siros hsz erkezett, h nem birtad a nyomast, engedtel... es ez eleg?


A szép az egészben, hogy kb. 5 ember írt 100 megarinya sírást, nagy része az embereknek, abszolút elégedett volt.
Pontszám: 4.43
fórumozóMcPaulFérfi
Végzetúr tehetség
159 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2745. hozzászólás - 2009.09.12. 16:52:45 (Válasz Rodriguez #2744 hozzászólására.)
Idézet: Rodriguez - 2009.09.12. 16:49:07
Idézet: Moderator - 2009.09.12. 15:41:32
Sajnos bekovetkezett, amitol tartottam.
Annyi siros hsz erkezett, h nem birtad a nyomast, engedtel... es ez eleg?


A szép az egészben, hogy kb. 5 ember írt 100 megarinya sírást, nagy része az embereknek, abszolút elégedett volt.


Valoban... Mivel a nagy resze 40es szint alatt van, vagy a kornyeken, ahol meg jo a keplethez tartozo CSP/LE arany ...
A hozzászólást McPaul módosította 2009.09.12. 16:53:23-kor
Pontszám: 6.47
fórumozóMcPaulFérfi
Végzetúr tehetség
159 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2746. hozzászólás - 2009.09.12. 17:00:35 (Válasz Miklós #2731 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2009.09.12. 15:26:59
A jutalmazó képlet igy is elég komplikált volt, féltünk is, nehogy elromoljon valami, képtelenség volt minden létező faktort figyelembe venni, és ez nem is volt cél. (Valószinüleg sok játékban a végén adtak volna mindenkinek manónként 100 LE-t aztán viszlát...) Tudtuk, hogy mivel nem vagyunk képesek mindent beszámitani, azok, akiknek nincs hatalom tornya, epikus bónusztárgya, kvizmedálja, jobban járnak, mint akiknek van. Viszont az is igaz, hogy állandóan azt hallgatom, ezek a dolgok mekkora, behozhatatlan előnyt nyújtanak (ugye ehhez kapcsolódik most egy komplett fejlesztés, az egyéni epikus is), tehát továbbra sem érzem problémának, hogy az event kapcsán nem nő még tovább az előnye azoknak, akik ezekkel a plusz erőforrásokkal rendelkeznek.
És az extra bónuszok (szerencse, relikviák, állat fejlődés, kiégett őskövek, epikus kincsek, aranydukát) pont azért voltak, hogy senki ne érezze úgy, hogy rosszul járt.
Mindemellett irtam azt is, hogy a V3-mon túlzottan is generikus volt a képlet, szerintem is túlzó előnyt adott a gyenge kariknak. ÉPPEN EZÉRT módositottuk a v1 v2 jutalmazást úgy, hogy több dolgot figyelembe vegyen. Ennek köszönhetően az arányok a kis karik és a nagy karik jutalmazása között a befektetett erőforrásokhoz viszonyitva jobbak lesznek, valamivel "igazságosabb" lesz az egész.
Annak nem látom értelmét, hogy ezzel a képlettel a v3 jutalmazását újraszámoljuk, és az emberek 90%-tól levegyünk néhány tulajdonságpontot, pár top karinak meg hozzáadjunk. A jutalmazó képlet nem volt hibás, csak nem tartottátok elég tökéletesnek, ezért javitottunk rajta. egyébként épp ezért akartam előre leirni a képletet, hogy kötözködni lehessen rajta, de ez a felvetés végül le lett szavazva.


Miert visszafele gondolkozol? Nem a kisebb karakterek jutalmazasaval van a gond, (megerdemlik a kis tamogatast, hogy erosodhessenek) megcsak nem is a kepleteddel, hanem az extrem szinthez kotott CSP-ertekkel.
Hiaba irtad volna le a kepletedet, en is boszen bologattam volna ra, sot meg most is azt mondom a kepleted jo, de amig nem kaptunk volna konkret adatokat, nem derul ki hogy milyen irrealis CSP/LE ertekekkel szamoltok.
Pusztan ezt kellene felulvizsgalni.

Teljesen felesleges azzal vadolni, hogy a "kicsiktol" akarunk elvenni barmit is. Senki egyetlen szavaval sem mondott ilyet, csak a beigert dolgot kerjuk, megpedig azt, hogy ne szivassatok meg a resztvevoket. Semmivel sem tobbet.
Hogy mi alapjan?

Idézet: Baraty - 2009.08.07. 08:45:59

.
.
.
Arról, hogy az egész megéri-e, és hogy mennyire "szivatás/nem szivatás": aki azt gondolja, hogy ezzel az eseménnyel az volt a célunk, hogy aki részt vesz benne, az hátrányba kerüljön ahhoz képest, aki nem, az... az kicsit paranoiás.


Idézet: Miklós - 2009.08.09. 23:28:41
Elnézést, egy darabig nem voltam gépközelben, de igyekeztem behozni a mulasztást, és végigolvastam az 53 oldalnyi hozzászólást. Örömmel látom, hogy a nagy többségnek tetszik a fejlesztés, a többieknél a fő problémát a bizonytalansági faktor okozza.

A bevezetőben már leirtam, hogy nem irjuk le előre, mi lesz a jutalom - az gyakorlatilag tönkretenné az egészet. Viszont a jutalmazás módjáról adok egy kis plusz infót, azt hiszem, ez sok embert meg fog nyugtatni.
- MINDENKI aki részt vesz az eseményben, jutalmazva lesz, erőfeszítéseinek arányában. Az, hogy ez "megérte" vagy "nem érte meg", legyen utána az optimalizátorok vitája, a lényeg, hogy ez az esemény nem a szivatásról szól, a célja a szórakoztatás és egy kis plusz szín a játékba. Bevallom nemcsak a rendszer kidolgozásába fektettünk jelentős energiát, hanem a fotózásba és a figurák átrajzolásába is, de talán a képek kis mérete miatt ez nem tett túl nagy benyomást, lehet ezért nem volt ezzel kapcsolatban szinte semmiféle komment

.
.
.


Minket megnyugtattal, es felre dobtuk a paranoiat is... Belevagtunk...

Olyan erzesem van, hogy elbeszelunk egymas mellett.
Meg mindig azt mondom, a jutalmazas modja, es mikentje jo! Maga a keplet is jo, mint azt a 40. szintu karakterekig LE-ra atvaltott tulajdonsag novekmenyeik mutatjak. Innentol megvadul a kepletek, es kiderult az is, hogy az altalatok hasznalt szinthez kotott LE/CSP ertek miatt. (pl 56. szint 1 CSP-je 494 LE, ami vicc).
Jelenleg erofesziteseim jutalma az, hogy az esemeny alatt minden CSP-met bevaltottam 464 LE-ra, a 2000 feletti ertek helyett...
Eppen azzal van a baj, hogy aki nem vett reszt a dologban, az iszonyatosan jol jart.
Aki csak a reliket csapta ki maganak a 3. fazisban, szinten, mivel minden bonusz jutalmat ugyanugy megkap.
Aki vegig verekedte mind a harom fazist, es tobbszaz manot leolt, az meg igen nagyott bukott.

Nem ezt igertetek...
Pontszám: 6.26
népszerűModeratorFérfi
Végzetúr mester
287 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2747. hozzászólás - 2009.09.12. 17:11:40 (Válasz McPaul #2745 hozzászólására.)
Idézet: McPaul - 2009.09.12. 16:52:45
Idézet: Rodriguez - 2009.09.12. 16:49:07
Idézet: Moderator - 2009.09.12. 15:41:32
Sajnos bekovetkezett, amitol tartottam.
Annyi siros hsz erkezett, h nem birtad a nyomast, engedtel... es ez eleg?


A szép az egészben, hogy kb. 5 ember írt 100 megarinya sírást, nagy része az embereknek, abszolút elégedett volt.


Valoban... Mivel a nagy resze 40es szint alatt van, vagy a kornyeken, ahol meg jo a keplethez tartozo CSP/LE arany ...


LVL40 folottiek szama vilagokra bontva:
V1: 1453 jatekos
V2: 710 jatekos
V3: 186 jatekos

Biztosan nem forumozik mindegyikuk, sot!
De az mar korabban is bizonyossa valt, h amint ellened felszolal valaki, az jot nem mondhat.
Igazan leirhatnatok mar, h mit is vartatok a jutalom megkapasa elott az eventtol. Hogy nem vagytok elegedettek, az lathato.
Ertem en, h a beholder a jatekosokbol el, de hol van itt mar az eventhez fixen hozzarendelt jutalom? Mikor lesztek elegedettek?
Ne, ne valaszolj! Soha!
Miklos, gyenge kezu vagy, keszulnek az accok
Welcome to the Real World!


A jatek nyilt vegu, barmikor befejezheted!
Pontszám: 5.31
irritálóKurahBerethFérfi
Végzetúr
57 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2748. hozzászólás - 2009.09.12. 17:13:12
V1 24.5k van hátra gyí gyíí paci.
Még hallani akarok egy utólsó rinyakórust mindent bele!!!
Pontszám: 2.58
népszerűtlenBasibozukFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2749. hozzászólás - 2009.09.12. 17:17:11
"Nem ezt igertetek..." mindjárt elbőgöm magam annyira megható tudod mit ígértek semmit ja és még egy kis hátbaveregetést na azt ígérték.
Nem kellett volna elárulni mi lesz a jutalom akkor nem lenne semmi sírás.
Pontszám: 3.16
fórumozóMcPaulFérfi
Végzetúr tehetség
159 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2750. hozzászólás - 2009.09.12. 17:20:15 (Válasz Moderator #2747 hozzászólására.)
Hogy mit szeretnek?

Azt hogy tartsa be a Jatekvezetes azt, amit igert.
Nem akarom hogy megszivjam csak azert, mert odatettem magam az esemenybe, azokkal szemben, akik a tokuket vakartak.
Miklos szavaival elve: az erofesziteseim aranyaban a jutalmat, es nem a buntetest.

Olyan postokra minek reagaljak, aminek semmi tenyszeru alapja nincs, csak kopkodnek benne?
Cafoljak meg a szamitasaimat, es akkor arra lehet reagalni.
A rinyagepes hozzaszolasok iroi meg magukat minositik, minek generaljak valasszal flame haborut? Jobb lett nekik attol hogy beszoltak? Legyen, oruljon neki.

edit: es vajon mennyi lvl 40 alatti ember van ezeken a servereken? ...
A hozzászólást McPaul módosította 2009.09.12. 17:29:24-kor
Pontszám: 5.38
fórumozóRodriguez
Végzetúr mester
673 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2751. hozzászólás - 2009.09.12. 17:20:46 (Válasz McPaul #2745 hozzászólására.)
Én kivülről nem vettem észre, hogy gyengébb lennél. Volt olyan akit a manók előtt elvertél simán, és most a jutalom után ő az erősebb?
Pontszám: 2.76
fórumozóSolinaFérfi
Végzetúr mester
533 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2752. hozzászólás - 2009.09.12. 17:25:36
McPaul hagyd, Miklos keptelen beismerni, hogy hibaztak, inkabb terel, meg jo populistakent mindenfele kis meg nagy kari kartyakat jatszik ki, mikor nem ez a problema, es a kettonek semmi koze egymashoz..
A hiena korus meg vonyit, aztan elkotrodik a vackara, mikor az oroszlan vadaszni kezd..
Pontszám: 5.96
fórumozóMcPaulFérfi
Végzetúr tehetség
159 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2753. hozzászólás - 2009.09.12. 17:27:52 (Válasz Rodriguez #2751 hozzászólására.)
Valasz privatban elment.
Pontszám: 6.31
fórumozóRodriguez
Végzetúr mester
673 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2754. hozzászólás - 2009.09.12. 17:30:26 (Válasz McPaul #2753 hozzászólására.)
Hova? Mert sehol semmi
Pontszám: 3.32
népszerűRokamokaFérfi
Végzetúr mester
688 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2755. hozzászólás - 2009.09.12. 17:37:44
Itt a vége:

A pilon aktiválására eddig elköltött LE:
Rubin 916683
Smaragd 929721
Zafír 2115479
Gyémánt 838167

Legyőzött manók szerint
Karakter neve Horda Szint Töltés Győzelem
Sameed 53 20.2k LE 871
Lord of destiny 76 85.1k LE 843
Matko 72 50.4k LE 839
Maedhros 66 18.7k LE 815
Cyron 74 89.7k LE 797
Harcos kard 69 87.5k LE 797
Midkemia 72 79.7k LE 795
Nabilius 46 27.3k LE 779
Shagam 52 25.7k LE 733
LBla 69 72.3k LE 715

Betöltött lélekenergia szerint
Karakter neve Horda Szint Effektív töltés
(elköltött LE/szint) Győzelem
Minosa Torres 56 68.1k LE 125
Balumaci 66 54.2k LE 70
Hajnali Harmat 59 48.9k LE 145
Kabraxis 56 47.7k LE 65
Cyron 74 44.8k LE 797
Sameed 53 44k LE 871
Harcos kard 69 43.2k LE 797
Lord of destiny 76 42.6k LE 843
Matko 72 42k LE 839
Rush 48 41.6k LE 111


Gratula a toplistásoknak!

*: Wow, Sameed visszaszerezte az első helyét, kíváncsi vagyok, ő ma mennyit töltött!
De ahogy látom, ment a verseny rendesen.
A hozzászólást Rokamoka módosította 2009.09.12. 17:39:18-kor
Pontszám: 8.08
fórumozóDr_FaktorFérfi
Végzetúr mester
852 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2756. hozzászólás - 2009.09.12. 17:38:23
nah V1 is célegyenesben...én meg csóró lettem...viszont a portyagömböt nem sikerült megkaparintanom...kár érte...node kedves felebarátaim asszem így a végén elmondhatjuk...ez derék mulatság férfi munka volt...bezony...
Nevem...Shaktor...Sharab Shaktor...V1
Pontszám: 5.34
népszerűCofeeFérfi
Végzetúr tehetség
214 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2757. hozzászólás - 2009.09.12. 17:38:35
67. szinten:

Felhasznált LE: 4.323

Legyőzött manók:
Látondi Zan / halálúr 18 db
Alzanni Mátka / szirén 25 db
Rabi Vastitán / csontváz 10 db
Táncos Vozálk / zombi 10 db
Zanti Rumivác / élőholt 10 db
Viskóti Dán / hulla 16 db
Moróki Thils / lidérc 16 db
Rozsliszk Szintur / kriptafatty 16 db
Összesen 121 db

Jutalmad az eseményben való részvételért a következő:

+5 Erő, +5 Támadás, +5 Védekezés, +5 Egészség, +4 IQ, +4 Mágia, +4 Taumaturgia
61 Kiégett őskő
(Kiemelkedő teljesítményednek köszönhetően kapni fogsz +4 szerencsét is)
(Ha nem veszed át most a jutalmat, a következő szintlépésedkor automatikusan beírásra kerül)

Hát én nagyot szívtam az egészen, még a 3, relikvia sem esett ki, pedig csak arra hajottam...
AzZaZeL - Domini Mortis
Pontszám: 6.22
népszerűLeanthilFérfi
Végzetúr tehetség
127 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2758. hozzászólás - 2009.09.12. 17:41:49
V1: Leanthil

Felhasznált LE: 13.140

Látondi Zan / halálúr 27 db
Alzanni Mátka / szirén 31 db
Rabi Vastitán / csontváz 31 db
Táncos Vozálk / zombi 29 db
Zanti Rumivác / élőholt 18 db
Viskóti Dán / hulla 19 db
Moróki Thils / lidérc 46 db
Rozsliszk Szintur / kriptafatty 18 db
Összesen 219 db

Jutalom +7 mindenre, +5 szerencse. 73. szinten
A hozzászólást Leanthil módosította 2009.09.12. 17:42:58-kor
V1: Leanthil
V2: Platina Ribizli
Pontszám: 7.18
kedvencPottomPannaNő
Végzetúr mester
2518 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2759. hozzászólás - 2009.09.12. 17:42:09
54.szinten, 116manó, Felhasznált LE: 4.158

Kaptam +8at tulra,+3szerencsét,58kiégettet,meg az 5%fertő. Portyagömb elmaradt,de jó volt ez.

Gratulálok a toplistásoknak, és a zafír hordának.
Pöttöm Panna- V1-Lélekőrök Szövetsége
Pontszám: 9.24
fórumozóToky01Férfi
Végzetúr
56 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Zarknod ébredése
2760. hozzászólás - 2009.09.12. 17:42:41
Nekem ezt dobta a gép:
(51.szintű vagyok)
Felhasznált LE: 3.824

Legyőzött manók:
Látondi Zan / halálúr 15 db
Alzanni Mátka / szirén 12 db
Rabi Vastitán / csontváz 25 db
Táncos Vozálk / zombi 21 db
Zanti Rumivác / élőholt 18 db
Viskóti Dán / hulla 15 db
Moróki Thils / lidérc 19 db
Rozsliszk Szintur / kriptafatty 11 db
Összesen 136 db
Jutalmad az eseményben való részvételért a következő:

+13 Erő, +12 Támadás, +12 Védekezés, +12 Egészség, +12 IQ, +12 Mágia, +12 Taumaturgia
68 Kiégett őskő
(Kiemelkedő teljesítményednek köszönhetően kapni fogsz +4 szerencsét is)
(Ha nem veszed át most a jutalmat, a következő szintlépésedkor automatikusan beírásra kerül)
Pontszám: 4.22
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: Ködrelikviák