Idézet: Lanmandragoran - 2009.02.06. 00:28:20
Akhilleusz, ha ez picit kulturális szempontból megnyugtat, már szerepel a kérdés, tehát a színvonal azért nem olyan vészesen alacsony, bár sokszor én is csodálkozom, hogy hogyan tud írni egy a kérdés színvonala alapján óvodás korú ember.
Köszönöm a választ! Igen, bár a nyugtatásra már nincs szükség. Az első indulatból való írásokat fogom mellőzni inkább. 1 napot hagyok ülepedésre, talán nem lesz annyira paprikás, mint első ( e témában) hozzászólásom. Látom Leo barátom is megkapta magáét (pro és kontra), ő sem az önmérsékletről híres.
A kérdéssel azóta összefutottam, kicsit egyszerűbben fogalmazva, de
számomra érthetően.
A kvízt külön örömnek tatom, sokszor jobban élvezem, mint a játékot. A butaságok viszont bosszantanak, pláne, ha utána
szerintem értelmes dologért én meg "kikapok".
Ennek nem itt a helye, de javaslat (gondolom nem az első): a válaszok értékelésénél kicsit érdemes lenne jobban árnyalni. Gondolok itt több jelölhető hibára. Gondolom a szabadszavas értékelésnek adatbázis oldalról nincs értelme, illetve a kiértékelésre nincs kapacitás. Azt viszont már nézegettem, hogy mennyire lenne nehéz leprogramozni, hogy a kérdező visszakapja a választható mezőkben megszületett értékelés mellé a szabadszavas értékeléseket. Nos ennek a programozási igénye nem túl sok (nézőpont kérdése) viszont sok esetben nem háborognának a rossz értékelést kapók, mert azt is látnák, hogy az értékelő mi alapján döntött. Az adatbázis mérete persze igen gyorsan nőne, de nem hiszem, hogy valaki kíváncsi régebbi kérdéseinek kidobási okára, így viszonylag rövid időnként ez törölhető lenne.
Bár akkor meg ezen menne a vita.
Elég nehéz műfaj, ha bináris rendszerbe szeretnénk lemodellezni egy olyan dolgot, amit saját anyanyelvünkön is nehezen fogalmazunk meg, ráadásul igen szubjektív. Mi az álltalános műveltség és mi nem az?
A választ még egyszer köszönöm!