Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Végzet temploma
kedvencKvnoemiNő
Végzetúr mester
844 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Végzet temploma
741. hozzászólás - 2012.04.18. 09:28:54 (Válasz Syabo #739 hozzászólására.)
Bocsi, de nem értem miért kéne event előtt elkölteni az összes CSP-t? Egyrészt van rá min. 2 heted, másrészt, ha mindenáron pénteken kész akarsz lenni, akkor állj neki csütörtökön event indulás után.
V6 - Ludmilla, Árral Szemben
Pontszám: 7.60
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3657 hozzászólás
Profil megtekintése
742. hozzászólás - 2012.04.18. 09:30:50
A tárgysorrend változást én sem értem, mitől történt, megkérdem majd Baratyot.

Xena, a játék áráról. Majd külön nyitok erről egy topicot, hogy mindenki kiírhassa a véleményét. Röviden csak annyit, hogy te is, mint sok más játékos, csak a negatív dolgokat veszed észre, a pozitívakat nem. Rengeteg extra kiégett őskő szerzési lehetőség került be, akciózunk, az őskő árát nem emeljük, a játék lassulásával a felszerelések költsége is csökken stb. Viszont azt nem tehetjük meg, hogyha egy új fejlesztést rakunk a játékba, akkor az ne kínáljon valamilyen előnyt a fizetős játékosoknak. Egy egyszerű példával szemléltetve, tegyük fel, hogy egy játékban egyféle dolgot lehet csinálni. Aki őskövet áldoz, az kap +20% bónuszt rá, tehát a fizetősöknek 20% előnyük lesz. Tegyük fel, hogy bekerül a játékba még egy dolog, amit csinálni lehet. Ezt azonban már a fizetős és nem fizetős játékosok egyformán tudják használni. Ekkor már 50*1,2+50*1 azaz csak 10% bónusza lesz a fizetős játékosoknak. Újabb fejlesztés, és ez az előny 6%-ra csökken stb. Magyarul: ha új fejlesztések kerülnek a játékba, kell hogy előnyt adjanak a fizető játékosoknak. Más kérdés, hogy ezt más módon mindig kompenzálni kell, hogy a játék havi átlagára ne nőjön. A templomnál hiba volt, hogy nem korlátoztuk be, a random hány ősköves küldit adhat ki, matematikailag ugyan átlagosan 2,3 ilyen küldit kapnál, de ez sovány vigasz annak aki szélsőértéket kapott és 4-5 ilyen feladata is van. (nyilván aki egyet se kapott az nem panaszkodik). Épp ezért ezt korrigálni fogjuk. A szerencsekerékkel kapcsolatban szintén van egy ötletünk egy legalább részleges árkompenzálásra, lesz akció amely során a befizetések mellé ajándék ősköves forgatásokat adunk.
Pontszám: 8.47
népszerűXyz443Férfi
Végzetúr tehetség
152 hozzászólás
Profil megtekintése
743. hozzászólás - 2012.04.18. 09:33:21
Amin szerintem változtatni kellene, hogy a soronkénti/oszloponkénti jutalmakat "jelentősen" növelni kellene. Lehetne, mondjuk mindegyikben plusz 0,5 AF pont és akkor az ember, ha megcsinálja mindet, akkor 28 nap alatt kapna 5 extra AF pontot. Nekem ez is dopping lenne a templom mellett. Egyébkét pedig a tulajdonság/szakértelem növelősöket pedig nem konkrétumokra, hanem csoportokra osztani. Nekem most van 2 tulajdonságfejlesztős és 5 szakifejlesztős feladatom. A szakisok megvannak, de a tulajdonságos, háát... 2X3X100.000 le , mert éppen nincs ott a spec... ez egy kicsit erős. Inkább legyen: Növeld meg egy tulajdonságodat a karakterlapon 5-tel. Mindenki azt tolná, amin éppen a spec van és így még nem is kell eltérni a karakterfejlesztési tervektől sem.
A hozzászólást Xyz443 módosította 2012.04.18. 09:33:58-kor
Pontszám: 8.33
kedvencTruth80Férfi
Végzetúr mester
1247 hozzászólás
Profil megtekintése
744. hozzászólás - 2012.04.18. 09:36:40 (Válasz Miklós #742 hozzászólására.)
Én elfogadom ezt az érvelést Miklós, bár tudom hogy nem nekem szántad.

Én inkább az éremnek azon az oldalán állok, hogy engem nem zavar a templom jelenlegi költsége (2 császári dekrétum + 2 köves küldi) abban az esetben, ha küldetések egy kő kemény ráncfelvarráson esnek át. Ha erre találnátok valami számotokra is elfogadható megoldást az itt felmerült javaslatok közül, akkor engem biztosan megnyernétek rá. A jelenlegi feltételek mellett nekem valószínűleg a 2. templomtól off lesz a dolog. Üzleti nyelvre lefordítva az ár / érték arányt kellene helyrehozni (ezt most kizárólag a templomra értem).
Beherit V3 - Kocsma bogarak

Végzetúr wiki - millió hasznos infoval
http://vegzetur.wikidot.com

Egy nagyon jó javaslatrendszer a varázslói mágiára:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,180.5300#hsz5307
Pontszám: 6.43
kedvencLavenderNő
Végzetúr mester
680 hozzászólás
Profil megtekintése
745. hozzászólás - 2012.04.18. 09:37:10
Ez a templom szerintem pont a kicsiknek van kitalálva. Kicsiknek, tehát kezdőknek, vagy gyengéknek, vagy egyszerűen csak azoknak, akik eredetileg szórakozni jöttek ide és csak játszani szeretnének egy jót. Syabo, szerintem tényleg csak akkor kezdj el panaszkodni, ha kiderül, hogy a templomos medál nem hozza be a várt csodát, addig ne. A templomot nyilván nem a pókok fogják sikerre vinni, mert pontosan ellentétes a karakterük fejlesztésével, már ami a küldik zömét illeti, de ők már eleve behozzák máshol ezt a fajta "lemaradást". Miklós is írta, hogy nem fog mindenkinek bejönni. Sokféle lehetőség van egyetlen játékban, mindenki szabadon választhat, hogy melyikben vesz részt. Up to You. A templomnak viszont az az előnye, hogy kis mértékben is részt lehet venni benne, így összességében sokak számára elérhető maga a játék része. Én nagyon bízom benne, hogy nem hiába vannak kitalálva ezek a magas lécek, kemény küldik, nagyon remélem, hogy tényleg megéri annak hajtani, aki ettől várja a csodát.
Legvégül, ha csak cápa marad a nagy tóban, egymást fogják megenni: nem marad majd semmi, csak a víz maga...

V2, Zialin
V5, Lavender

Piros gombot az új-inaktív templomoknak!!!
Pontszám: 7.83
népszerűCofeeFérfi
Végzetúr tehetség
214 hozzászólás
Profil megtekintése
746. hozzászólás - 2012.04.18. 09:39:21
Igen szerintem is a tul fejlesztéses küldik a legrosszabbak. Őskőbe kerül a spec váltás, és pl nekem az a két tul fejlesztéssel együtt 6 db ősköves feladatom van. Plussz a két császári tekercs... Ez így elég sok őskövet fog elvinni az biztos.
AzZaZeL - Domini Mortis
Pontszám: 6.97
kedvelt tagHlegbaFérfi
Végzetúr tehetség
226 hozzászólás
Profil megtekintése
747. hozzászólás - 2012.04.18. 09:41:12
2 állatom lépett szintet 1 portyában és 1-nek ismerte el.
Tök jó, erre is külön figyelni kell?
A rendes küldi kettőnek ismerte el.
Hlegba V1 - Domini Mortis
Pontszám: 5.04
népszerűAzazelFérfi
Végzetúr mester
3147 hozzászólás
Profil megtekintése
748. hozzászólás - 2012.04.18. 09:43:46 (Válasz Lavender #745 hozzászólására.)
Megfontolni való ötlet volt az időkorlát megszüntetése.Mármint a maximális.Az ,hogy csak 28 naponta kaphassunk újat oké.De ,ne legyen mindenképpen új templom 28 nap után.Ha akarom ,folytathassam a régit. Jópár feladat rögtön csak feleannyira lenne frusztráló,
és kb. kétszer annyian tudnák végigcsinálni.
Báró Samedi
Pontszám: 7.97
kedvencKvnoemiNő
Végzetúr mester
844 hozzászólás
Profil megtekintése
749. hozzászólás - 2012.04.18. 09:45:25 (Válasz Xyz443 #743 hozzászólására.)
Tetszik, +AF nagyon kéne!
V6 - Ludmilla, Árral Szemben
Pontszám: 7.61
kedvencSyaboFérfi
Végzetúr mester
793 hozzászólás
Profil megtekintése
750. hozzászólás - 2012.04.18. 09:47:33 (Válasz Lavender #745 hozzászólására.)
Lehet, hogy félreértettél, én akkor sem fogok panaszkodni, ha a templomos medál nem ad semmit. Komolyan. Elmúltam már 15, sőt 20 éves is, már a 30-as éveimben járok. Szó szerint felröhögnék, ha a templomos medál pl. "ingyen megváltoztathatod a neved" lenne. A CSP-s küldit pedig kiváltam LE-vel. Ennyi....
Ne hidd, hogy jobb lesz, csak más lesz....
Pontszám: 8.33
népszerűSeligenFérfi
Végzetúr mester
379 hozzászólás
Profil megtekintése
751. hozzászólás - 2012.04.18. 09:55:13 (Válasz Miklós #742 hozzászólására.)
Nagyon jó ötletnek tartom, hogy nyiss róla egy külön szobát! Egyrészt tényleg minden témában a pénztárcához jutunk, meg csak azért is, hogy ne más nyissa.
Rögtön fel is tennék pár kérdést a leendő topikhoz:
- Miért éri meg prémesnek lenni, én sokáig voltam az és nem tette egy hajszálnyival sem élvezetesebbé a játékot, sőt sok helyen rontott rajta. Még egy felhasználói felületet sem kaptam érte ami átláthatóbb lenne, munkahelyen sunnyógósabb lenne, de még egy böngészőbe aplikálható toolbart sem amivel nagyságrendekkel csökkenne a kattintások száma (megjegyzem ezt a nagyobb böngészős játékok 90%-a (has) ingyen elkészíti a játékosoknak)?
- Miért vegyek rendszeresen ősköves cuccokat, hiszen a PvP rész már unalmas, háború nincs megoldva, a lassú fejlődés előnye, hogy sokáig kitart a stelázsi!?
- Miért növeljem a napi rutin (bosszankodás) hosszát őskövekkel, inkább csökkenteni kellene azt?!!!
- Összegezve konkrétan mire fizetek ha fizetek???
A hozzászólást Seligen módosította 2012.04.18. 09:56:30-kor
Kérem őrizzék meg hidegvérüket. Ne tegyenek hirtelen mozdulatot. Én most lassan elhagyom a helyiséget.

V1: Seligen - Hullaúr
V2: Seligen - Egy apró Zöld Manó, nagy, álmos szemekkel
V4/III: Cadaver - Csak simán torony
V4/IV: Tatanka (IM Jackass) - WDP-Homokvár
Pontszám: 7.99
kedvencLavenderNő
Végzetúr mester
680 hozzászólás
Profil megtekintése
752. hozzászólás - 2012.04.18. 09:56:41 (Válasz Azazel #748 hozzászólására.)
Ahogy mondod. A gondolatmenetet különben Barbey kezdte. Ha valahogy úgy működne, mint az entitás előhívása, persze mindenkinek a saját szintjéhez/szintidejéhez igazodva, úgy baráti lenne. Mindenki elbajlódhatna vele egészen addig, amíg nem szerzi meg a ládikát, ha egy hónap, akkor egy hónap, ha több, akkor több. Nem veszne el az eddig elért eredmény, és jobban megérni minden erőfeszítés, többen vinnék sikerre. És az új templomba belépésért járhatna a visszaszámláló, magyarul aki idejekorán végez, azt ne tudjon újba belefogni a táp miatt.
Ez így ahogy van nem csak lutri, de erősen öngyilkos küldetés.
- Legyen határidő elérhető küldikkel, és akár a jelenlegi jutalmakkal,
- vagy legalább határidő ne legyen, a jelenlegi küldikkel és jutalmakkal
- vagy legyen határidő az elérhetetlen küldikkel, de jóval busásabb jutalmakért.
Csak hogy senki ne szálljon el.
Ha az egész a játékélményért van kitalálva, akkor nem az kellene legyen a cél, hogy két nap alatt végezzünk vele, mert ez pont nem ilyen event. Előbb vagy utóbb többen úgyis fejleszteni fognak olyanon, amiről a küldik szólnak, de így, hogy időzítve van és rákényszerít a cselekvésre, nem akkor amikor terveztem, az fájós. Vagy egyszerűen el kell fogadni, hogy ez sem lesz mindenkinek egyformán örömet hozó játék...
Legvégül, ha csak cápa marad a nagy tóban, egymást fogják megenni: nem marad majd semmi, csak a víz maga...

V2, Zialin
V5, Lavender

kedvencLavenderNő
Végzetúr mester
680 hozzászólás
Profil megtekintése
753. hozzászólás - 2012.04.18. 10:07:45 (Válasz Syabo #750 hozzászólására.)
Jó, ne haragudj. Nem kétlem, hogy te is áldozatokat hozol a medálért, de be kell látnod, hogy tán kevesebb, mint a nagykörös küldik. Így te gyakorlatilag mégis biztosabban fogsz hozzájutni a medálhoz, amit eddig sem vitattam, hogy jogosan kell a kicsiknek osztogatni, én is tisztában vagyok a játékban kialakult hierarchiákkal. Adja ég, hogy hosszútávon legyen kitörési lehetőség ez azoknak, akik más módon nem tudnak a már felnőtt, értsd bajnok karikkal egy ringbe szállni, ha csak a túlélésről van szó. Vagy hátha ad ez nekik olyan bónuszt, ami valahogy egyedivé és ütőképessé teszi őket is, amiért érdemes marad még nekik is játékban maradni, miután már csak arra lenne jó a karijuk, hogy az óriáscápák a lenyúzott szálkáikat szopogassák. Viszont tőlük meg a bajnokit ne sajnáld, az az ő jogos és megérdemelt jutalmuk, amúgy ki van az is találva...
A hozzászólást Lavender módosította 2012.04.18. 10:09:15-kor

V2, Zialin
V5, Lavender

kedvencTruth80Férfi
Végzetúr mester
1247 hozzászólás
Profil megtekintése
754. hozzászólás - 2012.04.18. 10:10:38 (Válasz Lavender #752 hozzászólására.)
Na ez is egy jó ötlet. Ne járjon le a határidő, csak legyen egy minimum idő (28 nap) ami előtt nem lehet új templomot kezdeni. Ez egy jó gondolat. Mindenki csinálhatná a saját kis tempójában.

Azért a Landragór a brutál csp igényével durván megnehezíti az első normális kivitelezését.
Beherit V3 - Kocsma bogarak

Végzetúr wiki - millió hasznos infoval
http://vegzetur.wikidot.com

Egy nagyon jó javaslatrendszer a varázslói mágiára:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,180.5300#hsz5307
Pontszám: 7.86
kedvencKwisatzFérfi
Végzetúr mester
610 hozzászólás
Profil megtekintése
755. hozzászólás - 2012.04.18. 10:15:44 (Válasz Syabo #739 hozzászólására.)
Én játszottam a World of Warcrafttal 6 évet, szép volt, jó volt, de ott is az állandó farmolásra kényszerítették az embert, ami baromi unalmas. Itt is pont ez történik a végzet templomában. Kémkedj hússzor, csináld ezt, nézd meg azt stb. Nem mindenkinek van ideje egész nap ezekkel szórakozni és naponta, óránként robotszerűen klikkelgetni. Ezen kívül a küldetések nagy része felesleges, vagy direkt szívatós. Higgyétek el, pont a könnyűnek tűnőek a nehezek, mert odaszögeznek a géphez, rabbá tesznek. Csinálj pl 20 manakonstrukciót, na ez is tipikus. Mi van ha én egyáltalán nem akarok így építeni, de mégis kellene a templom miatt? Pont az a trükk benne, hogy ingyen van, csak pár kattintás. Igen, de akkor egész nap kattintgathatnék, most ezért, most azért.
Szóval alapvetően nem lenne rossz ötlet a templom, de a feladatokat át kellene gondolni, mert nem csak az őskövekről van szó, hanem az időről is.
Pontszám: 6.51
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
756. hozzászólás - 2012.04.18. 10:16:30 (Válasz Barbey #727 hozzászólására.)
Idézet: Barbey - 2012.04.18. 08:13:29
Még a végére megjegyezném miért kellett ezt határidősre tenni? Aki hamarabb végez az hamarabb kapja a következőt, aki meg nem csinálja az esetleg a megadott idő letelte után szabad választás szerint újat kezdhetene vagy folytathatná amíg kész nincs.

Mert lenne olyan, aki őrült módon csinálná. Mondjuk, ha valakinek csak dukát kellene, akkor hajtaná a 250 dukátos cuccra a TK-t. Vagy csak az Állatok szeretetére költene, mert akkor effektíve tolhatná az állatos küldiket.

Szerintem ezt félreértetted, ha az egész kész akkor kaphat újat, ha letelik a HATÁRIDŐ akkor választhatna és csak akkor, hogy folytatja a jelenlegit, vagy újat kér és megelégszik a kapott résznyereményekkel.

Ezt nagyon tudnam tamogatni. Tobb lenne az elegedett ugyfel, ha a templomot tovabb is lehetne gyurni. Peldaul ha nincs szerencseje es nem esik neki ritka vagy UR a kereken, akkor igen jol jon egy kis haladek.
Pontszám: 7.95
kedvencSyaboFérfi
Végzetúr mester
793 hozzászólás
Profil megtekintése
757. hozzászólás - 2012.04.18. 10:16:49 (Válasz Lavender #753 hozzászólására.)
Nem haragszom, ne viccelj, beszélgetünk ennyi....
Ne hidd, hogy jobb lesz, csak más lesz....
Pontszám: 7.14
kedvencLavenderNő
Végzetúr mester
680 hozzászólás
Profil megtekintése
758. hozzászólás - 2012.04.18. 10:17:20 (Válasz Truth80 #754 hozzászólására.)
Ja, alapból a templom a prém tagságot preferálja, célozza, ami bónusz csp-ket is termel, ugyanakkor ott ez a csp-s küldi... Hát nem fantasztikus

V2, Zialin
V5, Lavender

Pontszám: 7.80
kedvelt tagHlegbaFérfi
Végzetúr tehetség
226 hozzászólás
Profil megtekintése
759. hozzászólás - 2012.04.18. 10:17:34 (Válasz Truth80 #754 hozzászólására.)
Azért kell határidő, mert eltunyulna a játék.
Max módosítani, ha v.ki időben csinálja meg, akkor 100%-os jutalom, ha pl, két hetet késik akkor már csak 90% és így tovább.
Ha nem lenne időlimit akkor nem volna sok értelme.
Hlegba V1 - Domini Mortis
Pontszám: 7.02
népszerűDark WolfFérfi
Végzetúr
37 hozzászólás
Profil megtekintése
760. hozzászólás - 2012.04.18. 10:17:53
Szerintem érdemes lenne picit változtatni még a megszerezhető tárgyak árán is. Mert ha jobban bele gondol az ember, .. CSak egy példa...Ha rá vagyok kattanva a relikvia kuponra... Mert mondjuk az minden vágyam... Akkor ahhoz hogy megszerezhessem össze kell gyűjtenem 100 templomkristályt... Hűűű.. egy templom fullra kikészítve 12 kristályt ad. 8 templom kevés, hisz az csak 96. Kell a 9. templom is hogy megszerezhessem. 9 templom, sok százezer vagy millió LE, rengeteg őskő... és 9 hónap!!!!!!! Mivel csak 28 naponta kaphatunk új templomot... Ilyen hosszú távon, ennyi energia...ennyi pénz egyetlen tárgyért nem éri meg senkinek.. Akár játékként kezeljük, akár nem... Szóval ezek a 100 meg 150 templomkristályok elég horribilis árak azokért a tárgyakért....

A másik dolog min szerintem változtatni kellene, ez a szerencsekerék.. Ha már őskőért pörget az ember..akkor nem lehetne plusz egy ritka tárgyas mezőt betenni???? ... Mert ha már pénzért pörget az ember legalább kapjon picivel nagyobb esélyt ritka tárgy szerzésére... VAgy nem?...
Pontszám: 7.11
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!