Mennyi a római számok összege "MICI" mackó nevében?
1102 *
1201
531
1300
A római számok egyik problematikája a kiolvasásuk volt. Lényegében egy additív műveletre épülő, korrekt precedenciaszabályt nélkülöző rendszer.
Az alkalmazott szabályok:
- balról jobbra összeadunk
- ha a bal oldali kisebb mint a jobb, akkor kivonjuk
- nincs zárójelezés
A fenti szám "lefordított" alakja tehát a következő lehet: 1000 1 100 1
A műveleti sorrend algoritmizálása az alábbi lehetőségeket engedi meg:
(a sorrend vizuális megtartása miatt "\" jellel jelöltem a lengyel típusú kivonást, amikor az első tagot vonom ki a másodikból, azaz a\b=b-a)
1000 + (1\100) + 1 = 1100 (én ezt tekintem a hagyományos műveletvégzés szerint javasolhatónak)
1000 + 1 + 100 + 1 = 1102 (ez a kvízválasz, ami nem hibás matematikailag sem)
Mit nevezünk magas láznak, amit azonnal csillapítani kell?
37 fok
35-36 fok
39-40 fok *
38 fok
Személyfüggő, orvosfüggő, környezetfüggő. Az én "normál" testhőmérsékletem 35.2. Nálam a 37 komoly láz.
Maga a láz fogalom is vitatható és nem lehet egyértelműen tartományhoz kötni. Az autóvezetés melletti EÜ tanfolyamon a 38 C volt a könyv szerinti határ - annak idején.
Hány lába van egy hétfejű sárkánynak?
14
7
4
28
A mienk kapott vacsorára egy fél grillcsirkét egy lábbal, akkor mennyi is van neki?
A sárkányok feje köztudottan változó számú, de a lábaiknak száma sem kötött. Szerintem.
Olvastam már hatlábúról is. Persze egy adott környezetben (pl. a HP umiverzumban) ez lehet négy. Vagy 3,14.
Van ilyen a nem mesebeli lényeknél is.
Hány lába van a ráknak? Na? 6-8-10-12.
Hány lába van a százlábúnak! Na? Sokk.
Melyik város városrésze a "Cseri városrész" ?
Pécs
Kaposvár *
Kecskemét
Debrecen
Hogy híjják a kamránk bal első ficakját? Esetleg felteszem a "Vajon elfogadják ezt a kvízkérdést, ha fölteszem?" fórumba ezt a kérdést.
Te is feltehetted volna. Ez nagyon lokális, és spec.
Ec spec kieshecc.
Hol volt a magyarok első hazája?
Levédia
Baskiria
Urál hegység
Magna Hungária
Vitatott. ... és valszeg eldönthetetlen.
Kire mondjuk azt hogy "szenilis"?
Aki munka mániás
Aki beképzelt
Aki fél a sötétben
Aki feledékeny
Nem. Aki szenilis, az öregkorral járó szellemi tevékenység hanyatlásában szenvedő. Ennek az állapotnak csak az egyik jellemzője lehet a feledékenység.
Lehet hogy te ezt már elfelejtetted, és mégsem vagy szenilis.