Idézet: Lanmandragoran - 2009.02.21. 20:48:25 Idézet: Vulfynn - 2009.02.21. 20:34:55 Idézet: Tosca - 2009.02.21. 17:17:18 Nem emlékszem pontosan, de kb arról szólt a kérdés, hogy a felsorolt válaszol közül mi nem igaz Athénéra
Zeusz és Métisz gyermeke
Szent állata a ló *
A római megfelelője Minerva
(vlmi még a Pallaszról)
Bár a megjelölt válasz is helyes, én az elsőt jelöltem meg, nekem ugyanis úgy tanították, hogy "kipattant" Zeusz fejéből...
Jól tanították és jól tudod, a kérdés tehát rossz.
Jól tanították, és mégis jó a kérdés. A mítosz szerint mikor Métisz terhes volt Athénével, Zeusz lenyelte a terhes Métiszt egy jóslat miatt. Métisz viszont Zeusz gyomrában páncélt és pajzsot kovácsolt születendő leányának, amitől Zeusznak borzasztóan fájt a feje. Aztán mikor Héphaisztosz a fájdalom elmulasztása érdekében fejbe kólintotta Zeuszt a kalapácsával, Athéné kipattant a fejéből.
Ahhoz járult hozzá, hogy legyen mit viselnie, ettől még nem az ő lánya. Szerintem továbbra is rossz, de mindegy végülis, ilyesmin nem akarok vitatkozni.
---------------------------------------------------------
Tekintve, hogy "rossz kérdés" minősítés után is felteszik még másoknak is a kérdéseket, ide írok néhányat a szokásos már korábban beengedettek mellé:
Mi a neve Mari néni szomszédjának?
Béla
Pista
Jenő
Törölni*
"Értelmes" kérdés, de legalább a helyes választ találtam el. Persze "azonnal törölni" módba kapcsoltam.
Mitől világít a hold?
Mert a föld éjszakai világítása megvilágítja, és azt tükrözi vissza.
Mert az úfók is felkapcsolják északa a lámpákat, és ezt látjuk.
Mert a nap megvilágítja, és azt tükrözi vissza.
Mert a hold felszine fluoreszkál.
Javítás: hold->Hold, északa->éjszaka. Kicsiny elírások, s a kérdés értelmes, így nem zavar igazán. Csak megjegyzésként, hogy én engedtem be ezt a kérdést.
mi a neve a valos eletben Superman-nek?
Clark Kent
ciklon
Petofi Sandor
farkas
Aki nem magyar billentyűzetet használ is tud nagybetűvel írni.
Hogzan nevettük másképp a Gyermekláncfüvet ?
Pittypang
Eukalyptus
Papsajt
Zsálya
Fordított z-y mód, illetve két mellényúlás és egy helyesírási hiba a pitypang szónál.
Melyik a Föld leghosszabb folyója?
Duna
Rajna
Nílus*
Tisza
Sajnos a nemrégiben frissített adatok szerint az Amazonas.
Mikor volt Buda visszafoglalása?
1541
1686
1526
1701
Melyik visszafoglalása? Valószínűleg a török uralom alól, az évszámok szerint legalábbis, viszont ifju végzeturaknak nem feltétlen egyértelmű.