Ezer bocs és még egy anyamedve Siskintől!
Az alábbi kérdést én követtem el, és az eredeti válaszok közül egyik sem volt alkalmazható korrekten (http://www.pege.org/fuel/convert.htm).
Kérem az alábbira javítani!
Mo-on azt mérjük, hogy hány literrel tesszünk meg 100 km-t, Amerikában azt, hogy hány mérföldet tesznek meg egy gallon benzinnel. Hasonlíthatunk?
A magyar módszer szerinti érték (szám) mindig kisebb mint az amerikai.
Az amerikai módszer szerinti érték (szám) mindig kisebb mint a magyar.
A két számérték viszonya változó, mivel fordított arányosságban állnak. *
A két számérték mindig megegyezik, mivel ugyanarról a fogyasztásról van szó.
-------------------------
Az alábbiakat nem én követtem el, de ezek sem tökéletesek.
mit jelent angolul: I am very happy!?
Én szeretem a vizet
Maradjatok csöndben!
Én nagyon boldog vagyok!
A lányok rondák!
The first letter - in our country - usuelly big.
I'm not happy. You can go to http://translate.google.com/translate_tools link. Delete.
A fiatal Jánosról és Júliáról szóló mese címe?
A szép Júlia.
János vitéz.
Rómeó és Júlia.
Jancsi és Juiska. *
Juiska -> Juliska és azért rontottam el, mert azt hittem ez egy direkt elírás :-(
Melyi sportlónk beceneve volt Egérke?
Fekete László
Kovács Koko István
Egressy Gábor
Egerszegi Krisztina
Melyi -> Melyik
sportlónk -> sportolónk
Hány évad készült "A kamélon"/ "The pretender" című sorozatból?
4 *
Nem sorozat volt
Egysem
2
Ha ez nem egy David Attenborought féle sorozat a kaméleonról, akkor érdektelen. Törölhető.
Az alábbiak közül, melyik NEM egy rajzfilm?
BKV
Cápamese
Szörny Rt.
Némó nyomában
Pedig a BKV nekem néha a Szörny RT reality show szerű változatának tűnik. Tinihorror kiadásban. Javaslok helyette egy másik mesét, ami nem rajzfilm (pl. Süsü).
Melyik 2 betű található az Enter mellett?
q, w
ú, ű
a, s
í, y
Kiszerelés kérdése. Nálam az "ű" a tabulatúra bal alsó sarkán van az egyik billentyűzetemen. Spec - és olykor nem igaz.
A motor üzeme akkor a legjobb,ha a hűtővíz hőmérséklete...
kb 70-75˙C
kb 80-95˙C *
kb 65-75 ˙C
szobahőmérséklet
Biztos? Benzines, dieseles, wankel, alkoholos motornál egyaránt? És akkor még nem beszéltünk a speciális motorokról (forma 1, munkagép, repülő).
Melyik nem primszám?
1997
2001
1999
2003
Ez egy prim-a kérdés törlésre!
Ki írta a Harry Potter 8-at?
Christopher Paolini
K.B.Rottring
J.K.Rowling
nincs ilyen című könyv*
Vitatható! J.K.Rowling a HP ságához a hét alapkönyvön kívűl hármat írt (két tankönyvet [Legendás állatok és megfigyelésük és A kviddics évszázadai] és egy mesekönyvet [Bogar bárd meséi]). A könyvesboltokban (Libri, Alexandra) a Harry Potter könyvekhez sorolják a róluk szóló könyveket (van kb 8-10 db magyarul).
Szóval van 8. csak kérdés hogy melyik. Ez olyan, mint a Csillagok háborúja, a Dűne, az Asimovi alapítványok vagy a Gyűrűk ura elemek sorrendezése. Piacra kerülési sorrend, történési sorrend, ajánlott olvasási sorrend, abc.
Az általános relativitáselmélet kinek az által 1916-ban közzétett elmélete?
Albert Einstein
Bocskor Gábor
Mengyelejev
Albert Flórián
Ez relatíve jó kérdés - gyakorlatilag nyelvtanilag hibás. Javítható.
25000(huszonöt-ezer) Ft minimum hány bankjeggyel fizethető ki?
1
10
4
2*
Mondjuk eggyel (100 €,200 € vagy 500 €) és még vissza is kapok belőle. Mert most (2009) már elfogadható fizetőeszköz bár még nem kötelező a használata. Persze van még több megoldás, ha nincs odaírva, hogy Ft bankjegyről van szó.
Melyik NEM védett állat Magyarországon?
Csiga
Gólya
Macska *
Veréb
Na ne! A veréb védett? És csökken a számuk? Hát le van sz.va (bocs én vagyok lesz.va a kerti verebeink által), itt annyi van belőlük! Akkor már inkább a macs legyen :-(
Mi a keresztneve a Harry Potter-könyvekben szereplő Dumbledore professzornak, a Roxfort igazgatójának?
Alois
Albert
Albus
Alfred
Mi is a keresztneve Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore professzornak? Melyik keresztneve a négy közül?
Esetleg"
az alábbi keresztnevek közül melyik Dumbledore professzor egyik keresztneve" alakúra javítható.
Melyik feyvernek lehet kalibere?
buzogány
vadásztőr
sörétes puska
számszeríj
feyvernek -> fegyvernek