Létezik-e élő sárkány?
Pszt! Az én családomban kettő is van
A commodói varánuszok között nincsen egy ilyen nevű? Talán a Natianal Geography valamelyik tavalyi számában olvastam...
Először
három jó, mert néha szó esik arról, hogyan lehetne, ha nem így ...
Melyik Forma 1-es csapat tagja 2008-ban Fernando Alonso, a korábbi világbajnok.
Ferrari
BMW
Williams
Renault
Tele van a kvíz sportos, autós és szahar kérdésekkel.
Ez korrekt, pontos időzítésű (késöbb is jól megválaszolható), nem egy Nímand Jakab után érdeklődő. Egyébként én Schumi-Hamilton kedvelő vagyok.
Melyik megyében található Ácsteszér, Táncsics Mihály szülőfaluja?
Veszprém megye
Fejér megye
Komárom-Esztergom megye *
Tolna megye
A kis falu onnan lesz kérdezhető, hogy kapcsolódik egy nagy emberhez. A "Melyik megyében található Ácsteszér" jogosan törölhető lenne.
Mennyi Oscar dijjat kapott Bruce Willis 2008-ig?
5
1
3
Egyet sem
Nu, itt egy kérdés, ahol a negligáló válasz (egyet sem) helyén való, sőt ő a megoldás. Persze a dijjat-díjat csere még emelt volna a szinten ...
.. és innen indul a kekec kukac ...Hol járnak a piros emeletes buszok?
London
Peking
Madrid
Stockholm
Utoljára a Hősök terén találkoztam egy emeletes piros busszal. Az volt ráírva: Night round trip with a coach from Hősök tere by Budai vár. Ez így törlendő vagy javítható (pontyosítható). De szerintem már van ilyen kérdés - tehát a probléma egyszerűen az ismétlés.
Mi a kátrány vegyjele?
Ka
Nincs is ilyen *
Kt
Kr
Itt viszont a "Nincs is ilyen" válasz miatt törlést javaslok.
Esetleg a választ én átfogalmaznám a "Nincs vegyjele, mert nem elem, hanem különböző vegyületek fizikai elegye." alakra, de akkor meg spec.
Mi az a "felpillantó küllő"?
betegség
hal *
nincs ilyen dolog
kerékpár alkatrész
Törlendő a "nincs ilyen dolog" miatt.
Ki nem magyar költő?
Örkény István *
Balassi Bálint
Petőfi Sándor
Ady Endre
Törlés! Az igaz, hogy Örkény író, de ilyenkor a magyarság elsődlegessége miatt másra gondolunk. Egyébként a prózaversek ismeretében nem egy egypercesét el tudnám képzelni verseskötetben prózaversként.
Mi az igazi neve az Egyesült királyságnak?
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság *
Anglia
Britannia
Nagy-Britannia
Az igazi neve Spamelot, de ezt a normann kor óta nem használja. A többi meg az álneve? Alias neve? Nick neve? Így nem jó - módosítandó vagy törlendő.
mi volt Szent István neve?
Szmeagol
Vajk
Vazul
Koppány
Mondatkezdet nagybetű. A Szmeagol egyeseknek még sértő is lehetne. Azt is cserére javasolnám. Ne Szauronra!
Melyik a "300" rendezőjének új filmje???
Valkür
Watchmen- Az őrzők *
Largo Winch - Az örökös
Benjamin Button különleges élete
Elég egy kérdőjel.