Idézet: Kölök - 2009.03.06. 22:29:41 Hány evangélium szerepel a katolikus Bibliában?
2
4*
3
1
Az Isten megaldjon es a Jehovista, adventista, Reformatus, Hitgyülis, Mormon Bibliaban mennyi van szerinted?
Szerintem a kérdésfeltevőt az zavarhatta meg, hogy a sajtóban szó esett pár apokrif evangéliumról (Júdás, Mária, Tamás, Jézus, Énoch, Ádám és Éva evangéliuma stb - van vagy 15). Azt viszont nem szokták mondani, hogy bár vannak olyan felekezetek, ahol ezek közül egy vagy kettő elfogadott szent írás, de
sehol nem Bibliaelem. Az evangelisták száma pedig - mennyi is? Hiszen Jézus elküldte az
összes tanítványát, hogy menjetek, és hirdessétek az evangéliumot (legyetek evangelisták). Nos akkor hányan vannak?
Még mindig csak négyen !
Hány melle (ideális esetben) egy embernek?
1
3
4
2
Nem tudom, Neked mi az idealis, de ezt azert bizvast törölni lehetne...
Több filmsztár fordul elő a médiában műtét után eggyel. Picassótól ismerjük a három mellű variációt, Csernobilból feltételezhetünk még egyéb számszerű lehetőségeket, aberráltaknál az ideális eset eltérhet a hagyományos átlagtól... Mit is tudunk a kérdésfeltevőről?
Ki mondta"Lenni vagy nem lenni?"?
Shakespeare
Goethe
Miranda
Hamlet
Az első írta a negyedik szövegébe, a második meg leírta, amikor fordította angolról németre!
Javítandó!
Mikor volt a Hirosima elleni atomtámadás?
1945. augusztus 11.
1945. augusztus 6.
1945. augusztus 7.
1945. augusztus 5.
Túl közeli dátumok! Javítandó!
Hány Teletubbies van?
1
4
3
2
Na ez
A szint. El is rontottam, mert nem nézem őket, bár elvben tudom miről van szó.
Melyik NEM sörmárka?
Heineken
Kőbányai
Dankó
Amstel
Ma még, de lehet majd a zenészeké, ha sörgyárat alapítanak!
Javítás vagy törlés - így nem kóser!
Kik voltak az evangélisták?
Márk, Máté, Lukács, János
Zsolt, Antal, István, József
Szilveszter, Gábor, Tamás, Ádám
Péter, Pál, Jácint, Pongrác
Hát erre a kérdésre Tom Sawyer azt válaszolta, hogy Péter és Pál!
Melyik állat vált híressé énektudásával hazánkban?
kiskutya
kismacska
kisegér
kistehén
Melyik állat állította, hogy a
kistehén rendelkezik énektudással?