Világörökség 2: Velence és lagúnái. Melyik állítás nem igaz az olasz tengerparti városra?
A főleg sétacsónakázásra használt gondolákat, 1562 óta kell egyszínűre, fehérre festeni. *
Veneto tartomány székhelye.
A sósvizű lagúna a Pó és a Piave folyók torkolata közti partszakasz mentén fekszik.
A prigione börtönt és a Dózse palotát összekötő híd az 1600-ban, isztriai kőből épült Sóhajok hídja.
A negyedik válasz mondatszerkezete problematikus. Javítható!
Hol él a capibara (nagytestű rágcsáló)?
Ausztrália
Észak-Amerika
Dél-Amerika
Afrika
A helyes írásmód: capybara.
Melyik autómárka modeljei az Esprit, Europa, Excel, Elise?
Ford
Aston Martin
Ferrari
Lotus
Modell dupla l.
A "TransylMania" együttes milyen zenei stílust képvisel?
Nemzeti Rock
Nincs ilyen nevű együttes
Metal
Hard Rock
Én nem ismerek olyan stílust, hogy nemzeti rock. Az ethno rock az inkább megfelelő lenne, de a negligáló (Nincs ilyen nevű együttes) válasz miatt úgyis törlendő.
Melyik halra horgászatánál használunk wobblert ?
Keszeg
Csuka *
Amur
Ponty
Felwillantott egy spec kérdést a ragadozóhalakról.
Hány metróvonala van Párizsnak?
19
22
14
21
Ezt minden miskolci általános tudásanyagába beletartozik, amikor a budapesti mellékutcákról, és 1234 alatti településekről vitázunk? Spec és törlés.
A Forma-1-ben ki nem tartozik a Brawn Gp-be?
Buemi *
Barichello
Ross Brawn
Button
Hihetelen izgalmas volt a mai futam, még a félpontszámmal is jól jártak a
Brown Gp tagjai. Mindezek ellenére spec. Igérem a kérdésfeltevőnek, hogy én személyesen gyászolni fogom a kérdést.
Melyik megyében van Kóka?
Heves
Pest
Csongrád
Veszprém
Mivel mindössze 4385 fő volt ott 2005-ben, nálam nem jutott fel az ált.műv. szintre.
Melyik oldalon találni a fákon mohát?
nyugati
keleti
déli
északi *
A kérdés problematikus. A vicc szerint a szőke nő eltévedés ellen mindig egy mohos fát cipel a rediküljében, hogy tudja merre van észak. A helyzet geográfiai alapja a moha árnyékkedvelő tulajdonsága. Makrogeodéziai szempontból az északi féltekén többnyire északi, a déli féltekén többnyire déli az árnyékosabb rész. További mikrogeodéziai befolyásoló tényezők is vannak, pl. a domináns szélirány.
Összegezve: így nem jó.
Ki volt a Nightwish első énekesnője?
Tanya Tuppelkave
Tarja Turunen *
Tina Turner
Tamira Tulkune
A csajnak gyönyörű a hangja, és Yma Sumac-al egy wikilapon említeném :-)
De sajnos spec.
A
YouTube -on mindkettőre rá lehet keresni (Yma Sumac , Tarja Turunen ), de mivel a talált linkekben at jel van, nem tudom ide bepaszírozni.