Harry Potter seprűmárkája?
Nimbusz2000
Ferrari
Audi
Dacia
A hét köteten belül több mint három söprűje volt eltérő márkákkal. A megadott márkák között viszont csak egy seprűmárka van. Ez a kérdés ebben a formában gagyi.
Hány napos hónap november?
30
31
28
nem tudom
Törlés a nem tudom miatt.
mekyik hal ragadozó?
csuka
busa
ponty
amur
mekyik -> Melyik
Mit jelent a domain szó?
uralkodó személyiségű nő
sivatagi szél
nagy területű birtok
internet cím *
Nem! A domain szó területet jelent (lásd még domesztikált, domínium ), és a hálózati szakszóhasználatban egy hivatkozási egység (amik gépek, lemezek, könyvtárak - erőforrások összessége)).
Pl. az otthoni hálózatodat feloszthatod domainekre , és a Barbie domain az
ahova én nem megyek be, a Hainekken az, ahova te nem lépsz be, és mindketten kapunk jogot bemenni a Család nevű domain alá.
Ez így hibás - törlendő!
Kinek a müvve a Görbe tükör?
Móricz Zsigmond
Karinthy Frigyes *
Karinthy Ferenc
Boldizsár Iván
müvve -> műve
A pekingi olimpián Magyarország mennyi arany, ezüst és bronz érmet szerzett?
10 arany, 5 ezüst, 5 bronz
2 arany, 2 ezüst, 2 bronz
0 arany, 5 ezüst, 2 bronz
3 arany, 5 ezüsz, 2 bronz *
ezüsz -> ezüst - és ez most már folyamatosan változik az utólagos doppingdöntések miatt.
Kinek a személyéről dönt a Magyar Országgyűlés?
Budapest főpolgármestere
az igazságügy miniszter
a köztársagási elnök *
A Pest megyei közgyűlés elnöke
köztársagási -> köztársasági
Mi a Péter név jelentése?
vas
hegy
kőszikla *
kavics
Nem! Ez tévhit. A görög szószedetben meg lehet nézni a Mt 16,18-t. Sok jegyzettel ellátottban is szerepel a pontosítás.
A Péter név jelentése kövecske, kavics. Az ige szerint az egyházat kősziklára építik, ami a korábbi vers alapján maga Jézus.
Igaz, hogy sok magyar fordítás ezt tartalmazza, de több ilyen finomítást lehetne számonkérni, pl. ahol a szeretet szóval van fordítva a fileo és az agape is, vagy az engedelmesség (magyar) szónak három különböző görög szót feleltetnek meg a fordítók, és azok jelenése kicsit eltérne.
Mt 16,18 De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.
Hogyan nem tudhatsz meg plusz infót egy végzetúrról?
Toplistában megkersed
Kémleléssel
Használod rajta az átokpiramist *
Megnézed az adatlapját
megkersed -> megkeresed