Minek az elfogyasztása után csökken az emberi test hőmérséklete?
kávé
tej
alkohol *
tea
Nem! Nem csökken az ember hőmérséklete alkoholfogyasztás után, csak a hőérzete (ami egy pszcihológiai információfeldolgozási rutin), meg a reakcióképessége stb. A téli alkoholos állapotú fagyhalálok pontatlan médiatálalása vezethette félre a kérdezőt. Vagy egyszerűen részeg volt.
hányat lép a veréb egy évben?
10000
100
500
eggyet sem mert nem lép hanem ugrál
Kérdés és válasz kezdete nagy betű,egyet egy gy, összetett mondat elemei közé vessző, mondat végén ponty. Javítható.
Melyik az a sziget ami a mesefilm két részében is szerepel?
Madagaszkár
Borneó
Hawai
Jersey
Ez ugye a Pán Péter vagy a Hótehénke mesefilm? Nem? Honnan tudjam? Pontyosítandó!
Hol lehet kérdést felteni?
Kvíz
Blog
Szakértelmek
Küldetések
Itt, ezen a fórumon. Nekem lehetne az a
küldetésem, hogy
kvízkérdésírói
szakértelemről vezessek egy
blog
ot.
Tulajdonképen ha a felteni -> feltenni hibát kijavítja, akkor törölhető lenne ....
Hogyan nevezik a fekete lyuk közepében lévő pontot?
Szingularitás *
Akkréciós korong
Magnitúdó
Meridián
Az a gravitációs szingularitás. A kvízkérdések környékén pedig egy társadalmi-technikai szingularitás fedezhető fel:
egy olyan előrejelzett pont a végzetúrcivilizáció fejlődésében, melynél a kvízkérdésírói fejlődés annyira felgyorsul,
hogy a jelenkori végzeturak nem képesek azt teljesen megérteni és megjósolni.
Hányszor lehet úgy portyázni hogy nem kapsz mínuszt a tulajdonságaidra?
egyszer
kétszer
ötször
háromszor
Nincs erre valami szakértelemfüggés? Én még alacsony (szellemi) szinten vagyok....
Hol forgatták a Hellboy II - Az Aranyhadsereg c. filmet?
Bollywood
Etyekwood *
Elijahwood
Hollywood
Ezek az elnevezések tetszenek. Úgy érzem, hogy kvízkérdéseink egy része nem egyedi végzetúrkoponyák szüleménye, hanem Végzetwoodi sorozattermék.
Hány fajta S.C.I. című sorozat van?
2
3
1
4
Én az alábbi hármat találtam, bár egyik sem sorozat. Ez biztos hogy ált.műv. elem?
SCIENCE CITATION INDEX, Soeurs de la Sainte-Famille du Sacré-Coeur Iesu, SCI-Network Telecommunications and Networking, Inc.
Hány évig járja mindenki általában az Álltalános Iskolát ???
4
8
6
10
Hát a második végén már csak egy kérdőjelet teszünk a kérdőmondat végére, sőt a általánost is egy l-el írjuk. Aztán az általánost elhagyhatjuk a 4.,6.,7.,8., vagy a 12. osztály (év) után iskolatípustól függően.
Az igaz, hogy a kérdésben ott az "általában" határozószó, ami a kisebb kivételeket megengedhetné, de ez sajnos jogi kategória, ami valahogy így fogalmazható meg másképen:
Mikor tekinthetünk valakit általános iskolai végzettségűnek? A válasz nem időfüggő. Elvégezhető 3-4 év alatt is (tudok rá példát). Kötelező a nagykorúságig próbálgatni (18. év) de ha addig nem sikerül, korlátlan ideig folytatható (lásd. Éretlenek film legidősebb tanulója).