Re: Kvíz 3.
1761. hozzászólás - 2009.03.08. 18:23:51
1761. hozzászólás - 2009.03.08. 18:23:51
"Cogito, ergo sum" / Kitől idéztem?
Démokritosz
Friedrich Nietzsche
Francis Bacon
René Descartes
Helyesírás...
Hány csigolyából áll a gerinc?
26
19
56
33-35
1) Küllemre, a többi válasznál is adhatna meg közelítő értéket, mert így megjelöli a helyes választ
2) Elismerem, most kukacoskodni fogok: lehetne pontosítani, hogy emberi gerincOSZLOPról beszél. Valószínűnek tartom, hogy a játékosok 99%ban az emberre gondolnak, de én állatorvosin tanulok, az emlősöknél pl csak a nyakcsigolyák száma egyezik mindegyiknél...
Hogy hívják Clark Kent örök szerelmét a Smallville c. sorozatban?
Chloe Sulliven
Lois Lane
Lana Lang
Lex Luthor
Én láttam pár részt a sorozatból, de elég specnek ill. érdektelennek tartom...
Hány évad készült az X-aktákból?
11
5
7
9
Ezt is tanítják az iskolában?
Melyik állat ejti el zsákmányát méreg segítségével?
Sas
Farkas
Skorpió
Cápa
Lehettek volna olyan fajok/osztályok, melynek bizonyos képviselői rendelkeznek méreggel, pl kígyók (itt egyik rossz válasznak lehetett volna pl vlmilyen óriáskígyó), pókok (mondjuk egy nem mérgező, ill. egy hálóval vadászó példány), skorpió...
Mi az Amanita Phalloides?
fafajta
gombafajta
halfajta
rovarfajta
Én tudom, hogy a gyilkos galócára gondol, de szerintem nem alapműveltség ismerni minden élőlény latin nevét, akik esetleg nem tanulnak botanikát, mikológiát (vagy nem hobbijuk), azoknak elég spec...
Mellesleg helyesírási hiba: csak a nemzetségnév nagy kezdőbetű, a fajnév kicsi (Linné óta elég jól bevált), tehát helyesen így néz ki: Amanita phalloides.
Démokritosz
Friedrich Nietzsche
Francis Bacon
René Descartes
Helyesírás...
Hány csigolyából áll a gerinc?
26
19
56
33-35
1) Küllemre, a többi válasznál is adhatna meg közelítő értéket, mert így megjelöli a helyes választ
2) Elismerem, most kukacoskodni fogok: lehetne pontosítani, hogy emberi gerincOSZLOPról beszél. Valószínűnek tartom, hogy a játékosok 99%ban az emberre gondolnak, de én állatorvosin tanulok, az emlősöknél pl csak a nyakcsigolyák száma egyezik mindegyiknél...
Hogy hívják Clark Kent örök szerelmét a Smallville c. sorozatban?
Chloe Sulliven
Lois Lane
Lana Lang
Lex Luthor
Én láttam pár részt a sorozatból, de elég specnek ill. érdektelennek tartom...
Hány évad készült az X-aktákból?
11
5
7
9
Ezt is tanítják az iskolában?
Melyik állat ejti el zsákmányát méreg segítségével?
Sas
Farkas
Skorpió
Cápa
Lehettek volna olyan fajok/osztályok, melynek bizonyos képviselői rendelkeznek méreggel, pl kígyók (itt egyik rossz válasznak lehetett volna pl vlmilyen óriáskígyó), pókok (mondjuk egy nem mérgező, ill. egy hálóval vadászó példány), skorpió...
Mi az Amanita Phalloides?
fafajta
gombafajta
halfajta
rovarfajta
Én tudom, hogy a gyilkos galócára gondol, de szerintem nem alapműveltség ismerni minden élőlény latin nevét, akik esetleg nem tanulnak botanikát, mikológiát (vagy nem hobbijuk), azoknak elég spec...
Mellesleg helyesírási hiba: csak a nemzetségnév nagy kezdőbetű, a fajnév kicsi (Linné óta elég jól bevált), tehát helyesen így néz ki: Amanita phalloides.
Pontszám: 5