Mi volt Harrison Ford eredeti szakmája?
színész
asztalos
kőműves
ács
Wiki:
Mivel nem volt elégedett a felkínált szerepekkel, Ford hivatásos áccsá képezte saját magát, hogy jobban el tudja tartani akkori feleségét és két kisfiát.
Tehát eredeti szakmája szerint színész, és később megszerezte az ács képesítést is.
A kérdés így nem jó!
Melyik a legközelebbi csillag?
Proxima Centauri
Nap
Vega
Esthajnal-csillag
Mihez képest? A Földhöz, a naprendszerhez, a B12-es bolygóhoz?
A kérdésbe kérnék egy viszonyítási alapot!
Melyik várost hívják Sun Citynek is?
Miskolc
Szeged *
Debrecen
Budapest
Szandékosan soha nem neveztem így ezt a várost, pedig
szandálban, cípőben jártam oda eleget! Gugli-Wiki kiadott ezen a néven Dél-afrikai várost, magyar zenekart , fűt-fát-egeret.
Ez még csak nem is spec, hanem információs zárvány.
Szanálnám.Törlendő!
Melyik tea NEM a Camellia Sinensis nevű növényből készül?
Zöld
Fekete
Vörös *
Fehér
Nem! A fehér tea enyhe fermentálású - a vörös teljes a többi szín köztes! (http://www.terebess.hu/tea/fermantacio.html ) A nem Camellia Sinensis növényből készült főzet neve lehet "nem tea", vagy "gyógy tea", esetleg "gyümölcs tea" , fözet stb. Még az is okozhat elnevezési zavart, hogy lehet az adalék mellett tealevél is benne. Tehát a csalántea (Magyarországon) vagy tartalmaz Camellia Sinensis leveleket a csalán mellett vagy nem. A válasz így nem jó! Javítandó!
Milyen nyelven állítotts össze Werbőczy István a Hármaskönyvet?
szlovák
magyar
német
latin
állítotts -> állította
Az alábbiak közül melyik egy rajzfilm címe?
Scooby-Doo
A bohóc
A köd
Cobra 11
Per most kettőnk tudása alapján?
Scooby-Doo - képregényként indult, játék és rajzfilmként fut, de láttam már élőszereplős kisfilmet is belőle (mint pl. az Asterixből)
A bohóc - van egy élőszereplős tv sorozat, és hihetetlen sok mese ilyen cimmel. Animációs és élőszereplős egyaránt.
A köd - gondolom te a többverziójú élőszereplős filmből indultál el. Van anime is (A naruto I. sorozatban) ezzel a címmel. Én láttam régebben egy magyar rajzfilmet is ilyen címmel, ami a hatvanaa években készült egy galaktika-scifi alapján.
Cobra-11 - itt is van egy élőszereplős tv sorozat, de a dzsungel könyve (Riki-tiki-tévi) egyik folytatása még követheti a kobrák sorsát
- Jó - én tényleg nem tudok ilyen rajzfilmet, de nem tudom kizárni sem, hogy még lehet, vagy valahol valaki ismer.
Az eddigiek alapján is problémás a kérdés!
Szerintem javítandó!
Hány szín van a Rubik-kockán?
1
2
4
6*
Szerintem 7 !
Ugyanis a kockának is van egy alapszíne, ami a felragasztott színnégyzetek mellett látható.
Persze ez felfogható kukacoskodásnak is, mindenesetre én leírtam, ti meg szóljatok hozzá.