Re: Kvíz 3.
3841. hozzászólás - 2009.03.31. 18:00:02
3841. hozzászólás - 2009.03.31. 18:00:02
Mennyi öt a harmadikon, szorozva mínusz egyel?
25
125
-25
-125
Hááát...titokban matekzseni vagyok, de ez akkor se jön be...matek, storno
Ha 3 tyúk 3 nap alatt 3 tojást tojik, akkor 9 tyúk 9 nap alatt hány tojást tojik?
18
9
27
81
Látom, az előbbi példa ragályos...amúgy futtassuk meg kicsit : Ezek a baromfik hárman vannak.3 nap altt tojnak HÁROM tojást, ami ugye azt jelenti, hogy hárman hoznak össze egy nap EGY tojást. Akkor köhönyöhörgöhöm, hogy lehet 27 a helyes válasz??? Mert ez alapján a logika alapján 9 a helyes válasz. Vagy a kérdés vanrosszul feltéve, vagy én vagyok elveszett ember.
Mi a szankszrít mantra szó jelentése?
reinkarnáció
összekapcsolódás Istennel
lekvár
gyalázás
Régen volt már, amikor szanszkritot tanultam...van valaki, aki mostanában tanult ? ( már persze a kérdezőt kivéve )
Egy tanóra az Ált. iskolában hány perc?
30 perc
60 perc
15 perc
45 perc
Nem mindig!!!Tanár lévén tudom, hogy az általános iskolák( de nemcsak ), módszerüktől, valamint irányultságuktól függően változtatják az órák terjedelmét. ( Akár 30 - 45 perc között )
Miből vonták ki előszőr a C-vitamint?
egy paprikából?
az Úrból?
egy almából?
egy krumpliból?
Tessék, kérem??? Lemegyek hídba...
25
125
-25
-125
Hááát...titokban matekzseni vagyok, de ez akkor se jön be...matek, storno
Ha 3 tyúk 3 nap alatt 3 tojást tojik, akkor 9 tyúk 9 nap alatt hány tojást tojik?
18
9
27
81
Látom, az előbbi példa ragályos...amúgy futtassuk meg kicsit : Ezek a baromfik hárman vannak.3 nap altt tojnak HÁROM tojást, ami ugye azt jelenti, hogy hárman hoznak össze egy nap EGY tojást. Akkor köhönyöhörgöhöm, hogy lehet 27 a helyes válasz??? Mert ez alapján a logika alapján 9 a helyes válasz. Vagy a kérdés vanrosszul feltéve, vagy én vagyok elveszett ember.
Mi a szankszrít mantra szó jelentése?
reinkarnáció
összekapcsolódás Istennel
lekvár
gyalázás
Régen volt már, amikor szanszkritot tanultam...van valaki, aki mostanában tanult ? ( már persze a kérdezőt kivéve )
Egy tanóra az Ált. iskolában hány perc?
30 perc
60 perc
15 perc
45 perc
Nem mindig!!!Tanár lévén tudom, hogy az általános iskolák( de nemcsak ), módszerüktől, valamint irányultságuktól függően változtatják az órák terjedelmét. ( Akár 30 - 45 perc között )
Miből vonták ki előszőr a C-vitamint?
egy paprikából?
az Úrból?
egy almából?
egy krumpliból?
Tessék, kérem??? Lemegyek hídba...
"Vidám és jó volt, s tán konok,
Ha bántották vélt igazában,
Szeretett enni s egyben-másban
Istenhez is hasonlított"
Ha bántották vélt igazában,
Szeretett enni s egyben-másban