Idézet: Csonti_himihumi - 2009.05.28. 12:40:23 Idézet: Zoltanszon - 2009.05.28. 09:34:08 Idézet: wacker - 2009.05.27. 19:43:46 Hétköznapi nyelven hogyan hívjákezt a vegyületet: Fe2O3*6H2O (számok alsóindexbe, kivéve a 6-os)?
Rozsda
Szappan
Víz
Műanyag
helyesírás
És mi a válasz? Mert én azt itt nem látom...
segítek
a szappan szerves (vagyis sok benne a szén) és nátrium vagy kálium sója (ebben az anyagban se NA, se K) kizárva
a víz az ugyebár H2O
a Műanyag meg alumínium, hát ez se nagyon van a fenti vegyületben, tehát marad a rozsda
de ha megnézzük, az Fe az a vas, úgy tanítják általános iskolában, h ha "eloxidálódik a levegő páratartalmának a hatására" az a rozsda
Fe2O3 az megfelel a kritériumnak, az eloxidálódott és ott a H2O is
így nem csak azt tudod mostmár hogy mi a helyes válasz, de a többi válaszról is megtudtál valami érdekeset
(jah és bocsánat a félig offolásért)
Köszönöm a segítséget. Minthogy egy ideig korrózióvédelemmel foglalkoztam, ezért.... hmmm..
De most komolyra fordítva: a rozsda az vas oxid, ez eddig rendben. Ketfele korrodált vasat ismerunk, az FeO-t illetve az Fe2O3-t. Eddig sitmmel. "eloxidálódik a levegő páratartalmának a hatására" Nos ebbol csak annyi igaz, hogy a viz miatt változik a vegyhatása a "rendszernek" és ezért jön létre. Aki ezt mondta, annak ajánlom, hogy vegytiszta vasat tegyen desztillált, oxigén mentes vízbe. Ha berozsdásodik, megyek árkot ásni.
Szerk. kijavítalak, ha nem baj: Műanyag meg alumínium. Bár úgy lenne. nem lenne gond az eldobott flakonok sorsa, mindenki adná le. Sajna a PVC, PET, PU és a többiek szénhidrogének és mint olyan a kőolajfinomítás melléktermékei is lehetnek.
Idézet: Roseprincess - 2009.05.28. 13:36:00 Idézet: gsziszi - 2009.05.28. 13:26:00 Lilith van a Zsidó Bibliában. Tudjuk, hogy a Biblia csak részben vette azt át, ahogy az Iszlám is. Lehet vitatkozni rajta, de általános műveltséghez elég az Éva.
Értem, de a zsidók bibliája a Tóra nem? Mármint náluk nincs Biblia néven nevezve, ha jól tudom.
Persze a zsidóknál minden lehet, tény, hogy van némi eltérés a két vallás "Bibliája" között.
Ott a pont, továbbnem vitatkozom.