Honnan vettem az idézetet: "Ej mi a kő tyúkanyó kend, a lakásban lakik itt benn" ?
Tyúkom Tyúkja
Anyám Tyúkja
Nemzeti dal
Apám Tyúkja
Idióta válaszok, és pontatlan idézet. A versben az említett tyúk szobában lakik bent.
Melyik viking isten?
Ranagol
Loki*
Ré
Visnu
Azt hiszem ez már másnak is feltűnt. Világunk kultúráiban tolonganak a kisebb-nagyobb istenségek, nem lehetne más Ynev "nagy gonosza" helyett? Bár ez csak formai hiba.
Melyik együttes tagja Martin L. Gore?
Green Day
Metallica
Erasure
Depeche Mode*
Ez alapműveltség? Néha hallgatom őket, de akkor is.
Aföldet hol érik merőlegesen a Nap sugarai ?
A légkör miatt sehol.
Egyenlítő*
Ráktérítő
Baktérítő
Szóközök rendetlen használata, és a Földet érik a sugarak.
Ha összetolunk egy meg mégegy meg mégegy szénakupacot, akkor hány szénakupac lesz?
4
Megszámlálhatatlan mennyiségű
1 nagy !
2
Minek az a felkiáltójel? Egyébként szerepel már ezerképpen.
Melyik nem román focicsapat?
CFR Cluj
FC Vaslui
Legia Warszawa*
Steaua Bukarest
Kikövetkeztethető, de akkor is foci. Pedig akár földrajzi kérdés is lehetett volna.
Mikszáth Kálmán kihez címezte leveleit?
édesanyjának
testvérének
képzeletbeli nénjéhez*
nagyszülöknek
Itt a ragozással segít kicsit a kérdező, pedig mennyivel szebb kérdés lenne, ha nem tenné...
Mik nincsenek ebben a játékban?
végzetúrnők
végzeturak
állatok
kutyák*
Aucs. Egyébként első szintű simán beugorhat.
Az arab írás...
balról- jobbra halad.
jobbról-balra halad.*
csak bottal homokba írva helyes.
mindenféle krixkraxokból áll.
Igazából az arab írással azokra a kukac-jelekre gondolok, ami nekem mindenféle krikszkraksz
Melyik egy vonatról szóló mese címe?
Bob és Bobek
Tarzan, a dzsungel királya
Piroska és a farkas
Thomas, a gőzmozdony*
Egyszeregy?
Kitől származik a mondás: "Mosom Kezeimet"?
Poncius Pilátus*
Mózes
Jákob
Jézus
Így senkitől. Mosom kezeimet.
Mit jelent a READ ONLY fájl?
archiválandó
rendszer
rejtett
csak olvasható*
Szótár kérdés érdekesen fogalmazva. Egyébként a hallásommal sincs baj
Kinek az álneve Rém Elek?
nincs ilyen
Kosztolányi Dezső
Tompa Mihály*
Vörösmarty Mihály
A nincs ilyen helyett lehetne valami értelmeset írni. Mondjuk Petőfi Sándort, netán Heltai Jenőt? Rengeteg -elnézést a kifejezésért- szóra érdemes költőnk van még.
Hány évadból áll a teljes Jóbarátok sorozat?
10*
4
3
1
Nem tudom. Kell tudnom?
Mit épített Noé a Biblia leírása alapján?
bárkát*
házat
tornyot
iskolát
A Biblia leírása alapján? A bárkát Noé az Úr parancsára építette, amikor a Biblia még álom sem volt...
Melyik sorozatnak volt főszereplője Jessica Alba?
Sötét Angyal*
Smallville
Bűbájos Boszorkák
Született feleségek
Ide nem árt egy kis kiegészítés. Az alábbiak közül játszott a Sötét angyalban, egyébként meg ő volt a Flipper című sorozat egyik szereplője is. Azt is játszották nálunk, azt hiszem.
Mennyi (50+50)x10?
1200
1000
100
900
Matek. Abból is 1x1 szint.
Hány bölcseségfoga nő ki egy felnőt embernek?
1
2
4
6
Szerintem ehhez se ártana egy kis kiegészítés, mondjuk így: Maximum hány.... Nem mindenkinek nő ki, ha jól tudom. És bölcsességfog, felnőtt.
Ezt pedig nem másoltam ki, mert azt hittem, okos a kérdés, de szerintem félre lett jelölve a helyes válasz. Tehát a kérdés az volt, hogy milyen húr nincs a hathúros akusztikus gitáron.
A válaszok:
G
E
H
C
Én egyből a C-t jelöltem. Erre helytelen válasz, a helyes pedig a H.
Nos, ezzel a kérdéssel két gond is van. Egy az, hogy a hathúros akusztikus gitáron olyan húr nincs, amilyet nem hangolok. Másik pedig, hogy a legelterjedtebb gitárhangolási séma az E hangolás, amelyben a húrok E1, H2(B2), G3, D4, A5, E6 sorrendben hangoltak a legvékonyabbtól (legmagasabbtól) kezdve a sort. Természetesen léteznek más hangolási sémák, és a különböző korokban is máshogy hangolták a hangszert,(XVI. században négy húr, ahol a hangolás C, F, A, D#, ) de mai akusztikusból nem használtam még olyat, amiben van C. Tehát kérném a helyes választ megjelölni. Nem akadtam volna ki rajta, ha nem olimpián jön, és nem gitároznék...
Finally what is the man in nature? All in relation to nothing and nothing in relation to eternity, infinitely far from understanding either.