Idézet: Over - 2009.04.06. 09:43:38 No comment 3
Melyik város városrészei az alábbiak: Avas, Diósgyőr, Hejőcsaba?
Pécs
Miskolc
Szeged
Győr
Na ne már nem vagyok térképész.
Milyen nemzetiségű Robert Merle, a népszerű író?
angol
spanyol
német
francia
Spec
Mikor élt Otto von Bismarck herceg?
1815 - 1898
1615 - 1698
1915 - 1998
1715 – 1798
Az meg ki? Biztos oly fontos személyiség, hogy kéne tudni.
Mit nem akar a közmondás szerint aki fenyegetőzik?
berúgni
ártani
szerelembe esni
kiabálni
Szégyen nem szégyen ezt nem tudom s nem találtam a google-ba se első keresésre.
A Virágot Algernonnak (író: Daniel Keyes) című könyvben milyen állat Algernon?
kecske
kutya
egér
ló
Kötelező? Nem spec.
Idézet: Kaoraku - 2009.04.06. 09:56:03 Petőfi Sándor: Anyám tyúkja-ban van benne: ?
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Ha szeretsz, életed legyen Öngyilkosság, vagy majdnem az.
Olyan légy, hogy szeresselek.
A kiskirály sem él jobban.
Egyrészt a kérdésnek valahogy úgy kellene lennie, hogy Idézet Petőfi Sándor.... Másrészt lehet én vagyok kőbunkó, de így ... 8 éve fejeztem be a középiskolát, nem tudom fejből a verset
Melyik az az opció amely a első szinten még nem elérhető és később válik azzá?
Szakértelmek
Üzenetek
Lélekkufár
Karakterlap
Egyrészt ez bármikor változhat, másrészt ha valaki tök kezdő 1. szinten kapja meg, az nézi a falat?
Szerintem amiatt nem kéne ide beírkálni, hogy "ezt én nem tudom". Erről inkább nagyokat kellene hallgatnia a beírónak.
Kiemelném a Bismarck herceges kérdést, ahol a kérdező az évszámos kérdések között üdítő kivételként nem azonos évek+hónap eltérő napjait adja lehetőségnek, hanem gyakorlatilag csak az évszázadot kellene felismerni.
Szintén kiemelném az Anyám tyúkjára vonatkozó kérdést, ahol a kérdező nem butította le a jó választ az "ejmiakő"-vel, hanem egy másik részét hozta a versnek, ugyanakkor hibás válaszokként olyan idézeteket írt, amik szintén elég ismertek, így kizárásos alapon is prímán megfejthető a feladvány.
Végül, Kaoraku, könyörgöm, aki 1. szinten kapja meg, az nem a falat nézi, hanem megnézi, hogy neki melyik nem elérhető, és íme, az a megoldás