Azt írta nekem kvíz kérdésnek, hogy hány hangból áll egy oktáv? Nos szerinte a helyes: 7 (Én 8-at írtam.)
"Az oktáv (latin octava = 'nyolcadik') a zenében a diatonikus hangsor nyolcadik fokát jelenti, illetve azt a hangközt, amely az első fokot a nyolcadiktól elválasztja. Jelölheti még az egy oktáv hangközön belüli hangok összességét is."
Másképp: Az oktáv az Dó-tól Dó-ig tart, vagy C-től C-ig. Ha valaki utána számol az 8 és nem 7!
Ezek szerint senki nem nézi, hogy a kvízkérdések, és az arra bejelölt válaszok helyesek-e! Ha lehet korrigálást kérnék, legalább mást ne nézzen butának a gép, a végén még elterjed a hülyeség. A +2LE-re nem tartok igényt.
Pedig neki van igaza. A 8 hang között 7 hangköz van! Ne a hangokat, hanem a
hangközöket számláld!
Melyik hálózat árul pizzát?
AUDI
Matell
Diesel
Pizza Hut
Hát nem a 220-as. Törölni, vagy javítani hogy mind a négy hasonló legyen, mondjuk gyorséttermi láncok.
Melyik F1-es csapat nem indul 2009-ben?
Mclaren
Honda *
Williams
Ferrari
Jelen pillanatban. De mire indul az évad lehet hogy egyedül marad a Ferrari.
Üvegfalon sosem lengő fenyők, zúzmók; meseerdő. Ezüst erdő, kristály-lombok napsütésben gyönggyé omlók?
Jégvirág
Fagyi
Hóvirág
Péksütemény
Hiányzik a kérdés a kérdésből.
A kérdés a "Mi az?". Amikor megkaptam felnevettem a gyönyörűségtől. Ez egy csodaszép kvízkérdés.
Mit szólsz a következőhöz ugyanonnan:
Elöl megyen médula, keze lába korcsula, szőr maga, szőr bundája, szilágyi bársony szakálla. Mia?