Mikor szabad áthaladni a vasúti útátjáró, ha a fénysorompón vörös jelzés van?
Soha, a fénysorompó előtt meg kell állni.
Ha a vonat balról jön, mert akkor elsőbbségem van.
Az áthaladás előtt meg kell bizonyosodni, hogy a vonat még messze van.
Csak akkor, ha gyalogosan vagy kerékpárral közlekedem.
A kérdéssel alapvetően szimpatizálok, csak egy apró helyesírási hiba van benne: átjárón.
esetleg ha van megkülönböztető jelzésünk (mentők, tűzoltók, rendőrök vagyunk, és épp akció van)
Nem még a mentő/tűzoltó autó is meg kell álljon, mert a vonat nem képes ilyen gyorsan fékezni. A vonat ellen a sziréna sem megoldás.
Milyen eredetű szó a málna?
orosz
német
szláv
latin
ugye, elvileg nem lehet nyelvi (nyelves ) kérdést feltenni...?
az orosz is szláv, ha jól emlékszem. Derítse ki a rossznyavaja, hogy pontosan kiktől vettük át a szót.
Mi a főszereplő hivatalos munkája a Dexter című sorozatban?
Vérnyomelemző
Kaszkadőr
Nyomozó
Temetkezési vállalkozó
nem nézem, nem is érdekel.
Valakinek nincs kedve Hydro mintájára sorozatszereplőkkel feltölteni a profilja aláírás férőhelyét?
tisztítószerek tárolására
vendégek fogadására
ünneplő ruhák tárolására
a 4. re nem emlékszem
Itt a helyes válasznak a vendégek fogadása volt,pedig,SOHA nem használták azt a szobát,ott az ünneplőruhát tárolták és csak vasárnap léptek be oda,a ruhákért és csakis a nők cipő nélkül.Dédmamámnak még volt ilyen tisztaszobája,úgyhogy tudom.
Az is lehet,hogy más tájakon más volt a szokás.Így iy-Úgy is rossz.
Én is úgy tudom, és a net is, hogy vendégek fogadása.
A békéért háborúzni olyan, mint a szüzességért szeretkezni!
Mikor szabad áthaladni a vasúti útátjáró, ha a fénysorompón vörös jelzés van?
Soha, a fénysorompó előtt meg kell állni.
Ha a vonat balról jön, mert akkor elsőbbségem van.
Az áthaladás előtt meg kell bizonyosodni, hogy a vonat még messze van.
Csak akkor, ha gyalogosan vagy kerékpárral közlekedem.
A kérdéssel alapvetően szimpatizálok, csak egy apró helyesírási hiba van benne: átjárón.
esetleg ha van megkülönböztető jelzésünk (mentők, tűzoltók, rendőrök vagyunk, és épp akció van)
Nem még a mentő/tűzoltó autó is meg kell álljon, mert a vonat nem képes ilyen gyorsan fékezni. A vonat ellen a sziréna sem megoldás.
ha messze van a onat, akkor gondolom inkább áthajt a mentő, áthágva a szabályokat, minthogy meghaljon az emberke, de akkor neked van igazad.
A békéért háborúzni olyan, mint a szüzességért szeretkezni!
elvben azok, de gyakorlatilag nem
wiki: Alakjuk áramvonalas, a halakéhoz hasonló. Mellső végtagjaik uszonyokká alakultak át, hátsó végtagjaikat elveszítették. Gyakorlatilag nincs szőrzetük.
Jó persze a wiki nem szentírás, és én is úgy tudom hogy minimális ez-az van rajtuk
A hozzászólást cirip módosította 2008.11.14. 18:59:33-kor