Re: Kvíz 5.
8001. hozzászólás - 2011.08.29. 08:58:42 (Válasz Rogalndorn #7990 hozzászólására.)
8001. hozzászólás - 2011.08.29. 08:58:42 (Válasz Rogalndorn #7990 hozzászólására.)
Idézet: Rogalndorn - 2011.08.28. 11:34:14
Gasztronómiai kérdéseknél a Venesz József - Túrós Emil féle vendéglátó ipari tankönyvet vedd alapul. Abból, illetve az alapján készült tankönyvekből tanulnak a szakácsok. Ha bármi mást teszel egy ételbe, mint ami a receptben szerepel, már nem az az étel. Azonos alapú ételek egy-egy hozzávalója megváltoztatásával, már más az étel neve. Pl.: a Szerb rakott burgonya főtt burgonyával, és darált hússal készül, a Francia rakott burgonya főtt tojás, főtt burgonya, és besamel-mártás felhasználásával készül. A gasztronómiai kérdéseknél maradjunk a hivatalos recepteknél, amit szakemberek írtak, ne Gizi néni kotyvalékait vegyük alapul.
Melyik nem kell a rakottkrumpliba?
Tejföl
Kolbász
Tojás
Paprika
Azért ez ízlés kérdése....mehet bele éppenséggel, csirke comb is.....vagy bármi.
Tejföl
Kolbász
Tojás
Paprika
Azért ez ízlés kérdése....mehet bele éppenséggel, csirke comb is.....vagy bármi.
Gasztronómiai kérdéseknél a Venesz József - Túrós Emil féle vendéglátó ipari tankönyvet vedd alapul. Abból, illetve az alapján készült tankönyvekből tanulnak a szakácsok. Ha bármi mást teszel egy ételbe, mint ami a receptben szerepel, már nem az az étel. Azonos alapú ételek egy-egy hozzávalója megváltoztatásával, már más az étel neve. Pl.: a Szerb rakott burgonya főtt burgonyával, és darált hússal készül, a Francia rakott burgonya főtt tojás, főtt burgonya, és besamel-mártás felhasználásával készül. A gasztronómiai kérdéseknél maradjunk a hivatalos recepteknél, amit szakemberek írtak, ne Gizi néni kotyvalékait vegyük alapul.
Pontszám: 6.76