Úgy hogy azt tévesen mondják mérgezésnek akkor, mivel a fulladásba halnak bele, ha magukkal visznek egy gyertyát ami ég, ha magas a koncentrázió akkor kialszik, nem azért mert megmérgezte a tüzet, hanem mert kiszorította az oxigént a pincéből, ha az illető időben észre veszi és kijön onnan akkor nem lesz semmi baj. A szénmonoxid a ténylegesen mérgező és már viszonylag kis mennyiségben is. Még egy példa a tűzesetek, ott sem szoktak mérgezésben meghalni, az ellátásnál azért kell csak oxigén hogy a tüdőből kitisztuljon a széndioxid mert rontja az oxigénellátást. Lehet marhaságokat írok de így tudom, de persze most azonnal utánna olvasok hogy neked már ne keljen.
Kieg: Megnyugodtam, csak tudok valamit, pedig a kémia nem volt az erősségem.
A szén-monoxid: (CO) egy színtelen, szagtalan, íztelen gáz. A szénvegyületek tökéletlen égése során képződik, főleg belső égésű motorokban. Üzemanyagnak is használható, levegővel jellegzetes kék lánggal ég. Kiterjedten használják vegyipari alapanyagként. Kémiailag egy szénatom kötődik kovalens kötéssel egy oxigénatomhoz. Szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú. Erősen mérgező, az általa kiváltott szén-monoxid-mérgezés minden évben több áldozatot szed.
Széndioxid: Színtelen, kis koncentrációban szagtalan, a levegőnél nagyobb sűrűségű. Ha a belélegzett levegő a normál koncentráció többszörösét (néhány %-ot) tartalmazza szén-dioxidból, akkor azt enyhén savanykásnak érezzük, ez a koncentráció azonban már veszélyes, mert fulladást okozhat.
A tiszta szén-dioxid nem éghető, az égést nem táplálja, ezt a tulajdonságát használják ki a tűzoltó-készülékeknél, és a gyertyalángos próbánál a pincék ellenőrzésénél: ha a gyertya kialszik, akkor a szén-dioxid veszélyes mennyiségben van jelen a helyiségben.
V2: Mortal5 (kómában)
V6: Mortal (kísérleti jelleggel üzemel)
Van hogy fáj az igazság, így megértem ha lepontozol miatta.
Ne próbálj meg meggyőzni, csak azt hiszem el, amit én magam hazudok.