Van Gogh miért vágta le a fülét?
egy barátnőjének adta ajándékba!
barátfülét akart főzni!
véletlenül!
egy barátjának adta ajándékba!*
Van Gogh egy borotvával rátámadt Gauginre, majd egy bordélyba menekült, ahol levágta a fülét (egyes források szerint csak a fülcimpáját) mad becsomagolta és átadta egy Rachel nevű prostituáltnak "megőrzésre". Az eset után elmegyógyintézetbe került.
A fülét az elhatalmasodó elmebaj miatt vágta le (amin az abszint fogyasztás sem segített) és nem a fenti okok miatt.
Mi lett a neve a Pannonnak?
T-com
T-mobile
Tele2
Telenor*
Több sebből vérzik. 1, Rettenetes a fogalmazás. Ennél szvsz "szebben" kellene megfogalmazni egy kérdést. 2, Pannon minek? A cég nevet pontosan kéne megadni. 3, érdektelen lexikális tudásra kíváncsi a kérdező
A matematikai analízisben mihez köthető Augustin-Louis Cauchy neve?
Cauchy formula
Cauchy algebra
Cauchy sorozat*
Cauchy modellelmélet
Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé az órákon/előadásokon, de számomra ismeretlen az illető. A wiki-ről kikeresve a kérdéses sorozatot (
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cauchy-sorozat), nekem nem tűnik alapszintű matematikának. Én a speciális kérdés csoportba raknám, persze lehet, hogy az én ismereteim hiányosak.
Melyik nem J. Goldenlane mű?
Varázscsók*
Isteni balhé
Papírtigris
Szálhámos és a varázsló
Van benne egy elütés (Sz
álhámos és a varázsló) és szvsz speciális kérdés. Én szeretem a fantasy-t, de az író/írónő könyveiről nem is hallottam. Megpróbáltam utána nézni, de egyetlen oldalt sem találtam, ahol életrajz vagy bibliográphia lett volna. Ha valaki nem ismeri a műveket, akkor csak tippelni tud, még a Google sem segít...