Utánanéztem, és azt hiszem rendesen: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hars%C3%A1nyi_J%C3%A1nos
A nem-kooperativ játékok elmélete a legújabb matematikai (filozófia) kutatások egyike. Ebben az egyensúly-analízis már a közgazdasági vonalat képezi? Nem hiszem.
Azért, mert valaki közgazdász, kaphat Nobel díjat matematikai jellegű kutatásért, nemde?
Találtam egy ilyen kérdést:
Melyik római császár akarta consullá kinevezni a lovát?
Nos, ilyen nem volt, az illető gondolom arra gondolt,hogy Caligula(egyébként ez a helyes válasz) szenátorrá nevezte ki a lovát.
Ne haragudjatok, hogy nem másoltam, de válaszoltam rá, így jött a következő.
Ez nem igaz! Ilyen nincs!!!
A gugliban rákerestem az "Oroszlánykölykök" címszóra. És van 356 találat. Például:
"168 Óra Online - Híres születésnaposokra emlékezünk
www.168ora.hu/.../hires-szuletesnaposokra-emlekezun... - Tárolt változat
2011. febr. 27. – 98 éve, 1913. február 27 született Irwin Shaw, amerikai regény- és drámaíró (Oroszlánykölykök). 94 éve, 1917. február 27-én született ..."
Valaki, valahol elütötte. I.Shaw: The Young Lions c. művét magyarul Oroszlánkölykök címmel adták ki. Itt van a könyvespolcomon. Fordította Vajda Miklós, Zrínyi kiadó, 1959. És ezt az elütött marhaságot másolják a neten, eddig 355-ször.
Az élő szervezetekben 25-féle α-aminosav található, ezek közül 20 fehérjeépítő. Ezek kapcsolódási sorrendje az aminosav szekvencia, a fehérjék elsődleges szerkezete.
Az általad belinkelt Wikipédiáról másoltam ki ezt a mondatot. Így szerintem a 25 a helyes megoldás, de nem vagyok biztos benne.
A Magyar Népköztársaságban milyen bűncselekmény rövidítése volt a kmk?
Kilométerkövek kidöntése 1
Kupicák mániákus kihörpintése 2
Közveszélyes munkakerülés *
Katonákat meneteléskor kiröhögni 3
Az 1, 2, 3 mióta bűncselekmény? Hihetetlen, hogy ezt valaki elfogadta ...
Mennyire pontos az atomóra?
30.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
3.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
300.000 évente max 1 másodpercet késik vagy siet!*
300 évente max 1 másodpercet késik vagy siet.
Jelölt válasz
Ki írta a világok háza című könyvet?
Marion Zimmer Bradley
Isaac Asimov
Fekete István
Nemere István
Nagybetű.
Mikor következett be a nagymorva fejedelemség megdöntése?
1002
877
998
902*
Nagybetű, állam megnevezése.
Rég volt, amikor én történelmet tanultam, ezért utánaolvastam. A wikipedia.hu ezt írja:
"907 júliusában és augusztusában a mai Pozsony közelében a magyarok pozsonyi csatában a bajorokat is legyőzték. A történészek egy része általában ezt a dátumot tekinti a Nagymorva Birodalom végének. Mások 902-re teszik a dátumot, egy Moráviát elpusztító magyar hadjárattal összefüggésben, mivel ekkortól a Kárpát-medence teljes területe, továbbá moráviai területek is magyar ellenőrzés alatt álltak." (kiemelés tőlem)
Eszerint lehetett 907-ben, de mások szerint 902-ben ... Ha én nem tartozom a másokhoz, akkor rosszul értem?
A hököm kivan már az ilyen becsapós kérdésekkel, A Holtak hajnalából két film is van ugyanezzel az angol címmel:@
Melyik filmet nem George A. Romero készítette?
Élőholtak éjszakája (Night of the Living Dead)
Holtak hajnala (Dawn of the Dead)
Holtak napja (Day of the Dead)
Holtak háza (House of the Dead)