Re: Kvíz 5.
6181. hozzászólás - 2011.03.04. 17:43:26 (Válasz Rogalndorn #6180 hozzászólására.)
6181. hozzászólás - 2011.03.04. 17:43:26 (Válasz Rogalndorn #6180 hozzászólására.)
Akkor itt is, Kajtar kérdésére is válaszolva:
Idézet: Lanmandragoran - 2011.03.04. 17:18:40
Idézet: Kajtar48 - 2011.03.04. 11:05:58
A legalább egy, akármelyik, természetesen hozzátartozik egy művelt ember tudásanyagához, hogy legalább alapszinten ugassa egy kicsit. De a kulcs az egyik - akármelyik ellentét. Míg az majdnem hogy elvárható, hogy tudjon az ember valamilyen nyelven, az nem várható el, hogy tudjon egy konkrét nyelven.
Ha az egyik nyelvet engedélyezik, akkor az összes többit is engedélyezni kell, mert ugyanaz a kategória. Attól hogy valaki a körte angol/német/spanyol/japán/eszperantó megfelelőjére kérdez rá, az pontosan ugyanaz a kérdés, ha az egyik befér, a másiknak is be kell.
Én személy szerint nem szeretném a vadászataimat azzal tölteni, hogy számomra teljesen idegen, és érdektelen nyelvek kifejezéseit keresgéljem online szótárakban. Szerencsére az adminok álláspontja is hasonló az értékelési alapelvek alapján.
Remélem sikerült elfogadható magyarázattal szolgálnom azon információk alapján, amelyhez én is úgy jutottam hozzá nálam okosabbaktól.
Idézet: Lanmandragoran - 2011.03.04. 17:18:40
Azért vannak letiltva, mert a játéknak csak egy közös nagy cenzor adatbázisa van, így mindazok a szavak, amelyek karakternévként visszaélésekre adnának lehetőséget, a kvízben sem szerepelhetnek, mert hiába lehetne akár bármelyik etnikumról, akár Hitlerről, Sztálinról stb korrekt, felhangoktól mentes kérdést írni, gondolom nem kell részletezni, milyen karakternevek lennének ha nem lenne effajta szűrés.
Idézet: Kajtar48 - 2011.03.04. 11:05:58
Idézet: Lanmandragoran - 2011.03.03. 21:50:30
Tudom, OFF
Kérdésem: Miért nem? Legalább egy, akármelyik ....
.... Egyik idegennyelv ismerete sem minősül alapműveltségnek. .....
Tudom, OFF
Kérdésem: Miért nem? Legalább egy, akármelyik ....
A legalább egy, akármelyik, természetesen hozzátartozik egy művelt ember tudásanyagához, hogy legalább alapszinten ugassa egy kicsit. De a kulcs az egyik - akármelyik ellentét. Míg az majdnem hogy elvárható, hogy tudjon az ember valamilyen nyelven, az nem várható el, hogy tudjon egy konkrét nyelven.
Ha az egyik nyelvet engedélyezik, akkor az összes többit is engedélyezni kell, mert ugyanaz a kategória. Attól hogy valaki a körte angol/német/spanyol/japán/eszperantó megfelelőjére kérdez rá, az pontosan ugyanaz a kérdés, ha az egyik befér, a másiknak is be kell.
Én személy szerint nem szeretném a vadászataimat azzal tölteni, hogy számomra teljesen idegen, és érdektelen nyelvek kifejezéseit keresgéljem online szótárakban. Szerencsére az adminok álláspontja is hasonló az értékelési alapelvek alapján.
Remélem sikerült elfogadható magyarázattal szolgálnom azon információk alapján, amelyhez én is úgy jutottam hozzá nálam okosabbaktól.
v1 - standby
v2 - Al'LanMandragoran, Vörös Sherwood
v3 - Shaidar Haran, » Ω «
v5 - Biorobot, Tébolyult Mágusok
v2 - Al'LanMandragoran, Vörös Sherwood
v3 - Shaidar Haran, » Ω «
v5 - Biorobot, Tébolyult Mágusok
Pontszám: 6.92