író: Thomas Eugene Gifford amerikai író (1937.05.16 – 2000.10.31) sportoló: Thomas "The Young Lion" Gifford Amerikai MMA sportoló (1992.07.26 - ) politikus: Thomas Gifford skót születésű kanadai politikus (1854 .06.01 – 1935.02.19)
Hiba volt elfogadni ez a kérdést, több helyes válasz is létezik, továbbá nem igazán tartozik az úgynevezett "általános műveltség" kategóriába minden 20-ad rangú író/sportoló/politikus ismerete.
Mivel veremben jött a kérdés, még a helyes (helyesként elfogadott) választ sem tudtam meg...
én a sportolóra tippeltem,
V1 - Lord of destiny
V6 - LoD
V4 jelen:
V4 múlt: Vérszívó, Becstelen Banyapók, Hikari, Overlord, Superman
Skót felföldön*
Kanadában
Spanyolországban
Romániában
Roppant elmés kérdés, de nem jó egyik válasz sem. Konnor McLeod egy idegen civilizációban született,
büntetése az volt hogy a földre száműzték. A Skót felföld csak egy állomás volt a halhatatlan életében.
Ki nem divattervező az alábbiak közül ?
Makány Márta Létay Dóra
Náray Tamás
Léber Barbara
Na, azért mindennek van határa! Miért tartozna a divattervezők ismerete az általános műveltség kategóriába? Ha esetleg valaki nagyon ismert nem divattervezőt tett volna a sorba, még elmegy, de ezekkel az ismeretlenekkel...
Kvízadmint ízibe!!! Ezt a szemetet meg törölni mihamarabb...
V1 - Lord of destiny
V6 - LoD
V4 jelen:
Mucika én ezt tudom ( a kérdést nem én tettem fel )...
ez egy piszok igénytelen, gondozásmentes szőlőfajta, amitől minden pasinak egyforma feje lesz idővel (mármint a bortól ami belőle készül ), de valami van vele, sztem be is tiltották, mert metil helyett, etil alkohol tartalmú (vagy fordítva, most utána nem nézek), szóval az emberi máj nem szívesen bontogatja..
ahh.. a gyilkos hajlam már csak mellékhatás hozzá...
A szőlőfajta neve Noah, amerikai származású direkttermő fajta.
Azért terjesztették el róla, hogy mérgező bor készül belőle, mert a francia bortermelők ragaszkodtak a hagyományos európai vitis vinifera fajtákhoz, és mivel a Vitis labrusca rezisztens a filoxéra és több gombafajta kártételére, így olcsóbb lenne azt termelni, emiatt a hagyományos szőlőt termelők jelentős veszteséget szenvednének...
Amúgy az osztrákoknál kapható Uhudler bor is direkttermőkből készül, és nem mérgező, mert ha valóban az lenne, rég betiltották volna a forgalmazását
V1 - Lord of destiny
V6 - LoD
V4 jelen:
Ki volt az eddigi legfiatalabb tudós aki Nobel-díjat kapott?
Sir Alexander Fleming ( szül: 1881 díj: 1945 orvosi )
Joseph Erlanger ( szül:1874: díj:1944 orvosi ) * William Lawrence Bragg ( szül:1890 díj:1915 fizikai ) 25. évében
Camillo Golgi ( szül: 1843 díj:1906 orvosi )
Malala Juszufzai ( szül:1997 díj: 2014-ben béke ) 17. évében
Egy újabb példája azoknak a kvízkérdéseknek, ami nem időtálló. Ráadásként egy lexikális adat, ami elég messze áll attól, hogy beletartozzék az általános műveltség körébe.
Szerintem törlendő.
V1 - Lord of destiny
V6 - LoD
V4 jelen: