Re: Kvíz 5.
10181. hozzászólás - 2012.08.18. 19:17:17
10181. hozzászólás - 2012.08.18. 19:17:17
Melyik kifejezés NEM a "fakutya"?
2000-ben alakult, moldvai csángó zenével foglalkozó zenekar.
Hagyományos, jégen sikló eszköz.
Csizmafelhúzó eszköz.
Egyiptomban őshonos macskariasztó szerkezet.*
Az a lábtámaszos, sarokbeakasztós fa-izé, az a csizma lehúzására való, a neve viszont kétértelmű, mert csizmahúzónak hívják. A másik neve fakutya.
Melyik egy létező állat?
Lónyúl
Disznóhal
Kecskebéka*
Verébmajom
Továbbá a disznóhal
Két jó válasz van.
A 20 kérdés között találtam rengeteg nagybetűs kiemelést, ezek közül a 'ez-meg-az NEM az, ami ..." a legszebb; idézőjelbe tett szavakat többet: Miért tételezik fel a kérdezők, hogy a kérdést olvasók diszlexiások, magyart nem értők, értelmezés-tudatlanok?
Én azt hiszem, egy kvíz elsősorban nem pontszerzés céljából készül, hanem az általános tudás bővítésére, bár ebben a játékban elsősorban az első értelmezés szerint használjuk; de jó lenne, ha a másodiknak is megfelelne.
2000-ben alakult, moldvai csángó zenével foglalkozó zenekar.
Hagyományos, jégen sikló eszköz.
Csizmafelhúzó eszköz.
Egyiptomban őshonos macskariasztó szerkezet.*
Az a lábtámaszos, sarokbeakasztós fa-izé, az a csizma lehúzására való, a neve viszont kétértelmű, mert csizmahúzónak hívják. A másik neve fakutya.
Melyik egy létező állat?
Lónyúl
Disznóhal
Kecskebéka*
Verébmajom
Továbbá a disznóhal
Két jó válasz van.
A 20 kérdés között találtam rengeteg nagybetűs kiemelést, ezek közül a 'ez-meg-az NEM az, ami ..." a legszebb; idézőjelbe tett szavakat többet: Miért tételezik fel a kérdezők, hogy a kérdést olvasók diszlexiások, magyart nem értők, értelmezés-tudatlanok?
Én azt hiszem, egy kvíz elsősorban nem pontszerzés céljából készül, hanem az általános tudás bővítésére, bár ebben a játékban elsősorban az első értelmezés szerint használjuk; de jó lenne, ha a másodiknak is megfelelne.
Semmi sem olyan jó, hogy jobb ne lehetne!
Pontszám: 6.81