Pottom, nézd a konkrét számokat...
1 taumaturgia ad neked 3% sebzést. Amit a kritikus varázslat 30%-al még megnövel ami már 3.9% környéke.
1 erő ad +1-et az rnd-re, és ezt szorozza az erő képlet, amit leszar a kritikus ütés (mivel az csak a fegyver sebzésére hat!) és természetesen a blökik sebzésére is hat azért az erő.
Előbb számoltam ki a saját szintemre:
109. szinten jelenleg 1 erő az ad 0,5*2,2*1,05* körök száma sebzést nekem és ennek (25+20+15+10+10)*1,5%-át a blökiken keresztűl, ha mind a 4 talál kritikusan +10%-os famulussal.
Ez 1,155*2,2 azaz 2,541 sebzés körönként, ami független a fegyveremtől, és a közelharci kritikusomtól!!!
Ezzel szemben a varázslat ? 119. szintről megvásárolhatom a leprát 355-ös átlaggal, erre a taumaturgia kritelve szintenként rádob ~13,845 sebzést. Azaz 5,4486 körön át be kellene találnom közelharcban FULLON nekem és a blökijeimnek is, hogy szintben legyen a 2 dolog. (4 blökitalál+blökikritikus+stbstbstb...)
Ha bekerül az új képlet, akkor kapok +25% erőbónuszt, már 3,17625 sebzés körönként egy erő. Ami 4,35 fullos kört jelent... (Jelenleg az elvi maximuma 80% a blöki kritikusnak ha jól tudom!)
De ha akarod megnézhetjük az erőkomp szorzó alakulásával és a varázslat alapsebzésének növekedésével a tendenciákat
Mondjuk 150. szinten:
0,5 (1 erő átlaga)*3,02 (erőszorzó)*1,25 (új képlet bónusza)*1,05 (fókuszált erő)*2,2 (blökik 120%-a)=4,360125
Varázslat alapsebzés:
Vírusfelhő 555-el (meglepően kicsi szórással...) erre ad 1 tau ~3*1,3 azaz 3,9% bónuszt = 21,645
Egyszerű osztással kijön: 4,964 kör
Miklós megint csak elodázza a problémát, továbbra is drasztikusan erősebb a taumaturgia hatása új képlet ide vagy oda

Bár lássuk be, sokat javít a helyzeten az új képlet...
Amúgy érdemes megnézni, hogy egy kritikus vari, és egy kritikus ütés arányaiban mennyit módosít a harc során, mennyi% taumaturgát/erőt jelent!
Krit vari egyszerű, mert +30% sebzést ad, ami egyre magasabb taumaturgiánál folyamtosan közelít 30% tau bónuszhoz...
Krit ütés csalafintább

A fegyver alapsebzésének átlagát kell összehasonlítani az erő értékekkel.
Vegyük a már kiszámolt 109 és 150. szintet:
109. szinten:
Démonszúnyog 390-es átlaggal (ennyit ad a krit ütés!), 2,541-es erő sebzése érvényesüléssel maxon (gyakorlatban az életben nincs ilyen, mert a blökik nem találnak 4-en kritikusan folyamatosan!): 153 erőt jelent. (Ha ez a 30% akkor 510-es erő alatt a krit ütés hatásfoka jobb mint a krit vari)
150. szinten:
Kati bicskája 580-es átlaggal, 4,36-os erő érvényesüléssel: 133 erőt jelent. (443-as erő alatt a krit ütés hatásfoka jobb mint a krit vari)
És ne felejtsd el, hogy alacsony szinten a blökik alapszintje korlátolja a kritikus szakértelmüket, valamint 4 blöki mindegyike maximum 90%-ban talál!
Úgyhogy határozottan KELL az extrém elnyelések csökkentése blökiknél, ami nem mellékesen a támadás nélküli karakterek blökijeinek sebzését is növeli majd, szóval kétélű fegyver lesz...