Aurri: Okok, én csak bekapcsolódni akartam a gondolatmenetedbe, nem bírálni azt
Mivel még senki nem tart ott, hogy érdemben be tudjon számolni a templom megérős-e vagy sem, így minden csak spekuláció. Én egyelőre azt feltételezem, hogy az ész nélküli csak-templomozás egy kezdő karinak nem feltétlenül éri meg,
veszélyes, ahogy Panna is írta, kimaradhatnak dolgok, nem tud kellően odafigyelni a játékra, kérdéses, hogy minden trükköt és taktikát, el tud-e sajátítani úgy, ahogy anno jobb esetben mi is tettük illetve tesszük.
Abban biztos vagyok, hogy egy újonnan indított kari ha a templomot (is) komolyan csinálja, ne adj isten, ez lesz nála a prioritás, gyorsabb fejlődést produkálhat, mint szeretné, azaz tényleg rá lesz kényszerítve arra hogy játsszon, fejlesszen, több időt eltöltsön a gép előtt, összességében arra lesz ránevelve, hogy alapból több pénzt és időt fektessen a játékba. Merthogy a templom ezek nélkül nemigen megy. Ez egyfelől jó, mert teljesen új játékosok könnyebben beletanulhatnak az egészbe, ugyanakkor nagyobb az esély, hogy valami kimarad, utólag jön rá, hogy már valamit nagyon elrontott, vagy hogy egyáltalán jóval-jóval előbbre kellett volna gondolkodnia, például hogy a játék igazi célja nem az, hogy sorra gyűjtsük a plecsniket, hanem hogy kitűnj a társaid közül. Márpedig ha túl későn derül ki, hogy a nagy sietségben valaki valamit nem egészen úgy csinált, ahogy talán jobb lett volna, akkor rendesen fájni fog a sok befektetett erőforrás.
Spekuláció, ez is csak az, még ha nem is egészen optimista-féle. Különben adja ég, hogy bejöjjön ez valakinek a kezdetektől, attól igazán érdekes lenne az egész mezőny. Pontosan annyival van több esélye mindenkinek a templom adta jutalmakat megszerezni, mint amennyi időt eltölt a játékkal. Aki későn kapcsolódik be, az később építi fel magát amúgyis, mi pedig közben szépen lépegetünk fölfelé, és igény vagy lehetőség szerint templomozunk. Csak annak fájhat a lemaradás, aki mondjuk a meglévő karakteréhez akar visszatérni egy év után úgy, hogy a templom is már legalább egy éve tart. Illetve igen, bizony fájhat annak, aki kimarad belőle. De számára is mindig lesznek "felelőtlenebb", újonnan feltörekvő játékosok, vagy olyanok, akik szintén nem tudnak vagy nem akarnak templomozni. És közben lehet drukkolni, hogy mégse jöjjön be mindenkinek a templom
na jó, ezt nem gondoltam véresen komolyan, de lehet lesz aki pórul jár a templom ellenére, vagy anélkül. Mint ahogy ez már többször kiderült, nem játszunk egyformán.
Viszont a lényeg, hogy esetleg a templommal lehet hogy létrejöhet egy új fogalom, egy új játéktaktika, játékkultúra, játékstílus. Idővel ez is nevén neveződik, mint a pókság, vagy a vadász kari, stb. Mindez persze az én nézőpontom, én legalábbis nem látom annyira optimistán azt a játékstílust, ami elsődlegesen a templom adta jutalmak megszerzéséről szól. Az idő tudja csak bizonyítani, ki tippelt végül helyesen, ezen kár is vitatkozni. Lehet, hogy tényleg bejön valakinek, és lehet, hogy nem.
Panna: bár én is hajtok erre a szakira, azért jelentősen meggyűlhet miatta az én bajom is, eddig szépen behatárolt szinten tarthattam a lé-met, ez már nem lesz mindig így, csak ha feljebb tologatom a projekciómat, ami egyébként nem haszontalan, csak eddig én nem szántam ennek túl nagy jelentőséget. Másik lehetőség, hogy tényleg semmi lé-t nem tartok magamnál, de az nem eléggé optimalizátoros, nem megérős. Szóval ez mutatja, hogy nekem is kell taktikát változtatnom, ennyit jelent a templom, de gondolom nem vagyok ezzel egyedül.
Legvégül, ha csak cápa marad a nagy tóban, egymást fogják megenni: nem marad majd semmi, csak a víz maga...
V2, Zialin
V5, Lavender
Piros gombot az új-inaktív templomoknak!!!