Van olyan gondom is, hogy nem értem, miért szűrte ki a rendszer egy kérdésemet - rossz értékelést kaptam, mielőtt még egyetlen válasz is érkezett volna rá; TV-csatornák nézettségével kapcsolatos, teljesen általános kérdés volt, aktualitás kategóriába bőven belefér -, de ezzel kapcsolatban nem szeretnék problémázni, 20 feltett kérdésből 1 rossz még belefér...
A nagyobbik problémám az, hogy vannak olyan hibás kérdések a játékban, amelyeket jónak értékelünk többen, mivel csak az értékelés után tudjuk meg, hogy a helyes válasz a kérdező szerint más. (Nem tudom, elég érthetően fogalmaztam-e.)
Tehát rányomjuk egy kérdésre (Pl.: Melyik a naprendszer utolsó bolygója?) a jó értékelést (lehetne vitatkozni, mert naprendszer sok van, Naprendszer meg csak egy, de ettől most tekintsünk el). Erre kiderül, hogy a kérdező azt hiszi, hogy a Plútó a helyes válasz - pedig azt már több mint 2 éve visszaminősítették törpebolygóvá. Ennyi erővel lehetne az utolsó bolygó a Ceresz, a Charon, vagy a 2003 UB313 is, mert ezek is törpebolygók, és van olyan időszak, amikor messzebb vannak a Naptól, mint a Plútó.
Tehát a helyes válasz a Neptunusz lenne, viszont erre a hibára már csak akkor derül fény, mikor jónak értékeltük a kérdést.
Elnézést a "wall of text"-ért, vagy ha túl bonyolult voltam - szerintem ezzel a konkrét példával elég szemléletes és érthető lett az okfejtésem.
Tehát a lényeg: sokszor az értékelés után derül ki, hogy egy kérdés hibás, és ezért hibásan kerülhet be az adatbázisba.
Nem tudom, megoldható-e, de véleményem szerint át kellene alakítani az értékelési rendszert úgy, hogy először csak válaszolnunk kelljen a kérdésekre, majd utána értékelni.