Re: Vélemények a játékról
1936. hozzászólás - 2009.06.16. 22:33:51
Üdv, mindenkinek!
Mivel kb. fél éve játszom ezen a játékon, úgy gondoltam ezen a fórumon megosztom véleményemet, tapasztalataimat a többi játékossal, kíváncsi vagyok, hogy másoknak mi a véleménye erről a játékról. Akkor hát bele is vágok:
A játék abból a szempontból keltette fel az érdeklődésemet, hogy egy karaktert kell fejleszteni nem pedig egy városépítő/falu alapító játék. Induláskor kicsit fenntartásokkal kezeltem azon információkat, hogy úgymond nincs vége a játéknak, meddig lehet, fejleszteni, illetve a játék élményét fenntartani a fejlesztőknek. A kettes világ indult akkoriban kis késéssel regisztráltam és azon játszok jelenleg is. A kezdeteknél feltűnt az őskő kiemelt szerepe ebben a játékban, az elején ez számomra még nem volt zavaró, hiszen hasonló szinten voltak még a játékosok, ekkor ez még nem volt úgymond nagy előny. A játék előre haladtával viszont egyre inkább arról szólt a dolog, hogy aki ősköves felszerelést, illetve prémium tagságot vállt az a játékban tapasztalatom szerint irreálisan nagy előnyöket kap, a játék kezdetétől létező egyre erősebb fókuszkristályokat is őskőért árusítják, természetesen a már eddig is irreálisan erős prémium felszereléssel ezen bónuszokkal felvértezett játékosok még erősebbek lesznek. Igen érdekesnek tartom a csaták random (gondolom így zajlik le) rendszerét is több esetben előfordult, hogy igen nagy különbséggel rendelkeztem, a felszerelés minőségét, a tulajdonság összeg és szakértelem fejlettségi szintjét nézve és vereséget szenvedtem (az említett időben még nem volt Háború csarnoka), "természetesen" ez visszafelé nem volt érvényes tehát , ha megtámadott egy jóval erősebb karakter akkor engem minden esetben vereséget szenvedtem. Másik érdekes dolog a kvíz, véleményem szerint a teljes kvíz rendszert meg kellene szüntetni, az adatbankban melyet folyamatosan szűrnek (admimok, kvíz3 beírás alapján), mégis tele van helyesírási hibával bent lévő kérdésekkel, illetve a kvíz tájékoztatónál ki van írva, hogy ne tegyen fel senki képregényes, szerepjátékos kérdést, mert az nem tartozik az alapműveltséghez, mégis iszonyúan nagy mennyiségben lehet ezen kérdésekkel találkozni. A feltett kérdések elfogadási ideje is igen érdekes, volt olyan eset, hogy még aznap meg kaptam az értékelést és olyan is, hogy négy kérdés helyes megválaszolása után már a következőt írhattam volna amikor megérkezett. Az értékelés igen érdekes, hogy valamelyik fórumtopicban olvastam, hogy többen kell elfogadni, illetve elutasítani egy kérdést, nálam többször előfordult, hogy 1 jó válasz után el lett fogadva, az elutasított kérdésnél ezt nem láthatom, de feltételezem, hogy ilyen esetem is volt. Ma feltehettem egy következő kérdést, melyben úgymond leteszteltem a kérdés értékelés gyorsaságát. Feltettem egy kérdést mely az elmúlt 10 kvízkérdésem elfogadásáról szólt, rekord sebességgel érkezett meg az értékelés, természetesen az azonnal törölni kategória, nem kellett hozzá 10perc sem.
Mivel bízom abban, hogy a fejlesztések számomra is pozitív irányba fognak elindulni, remélem egy alkalommal ugyanebben a topicban leírhatom ezeket is, de jelenleg ez még távol van.
Pontszám: 6.50