Sziasztok!
Sok dologgal kapcsolatban kell majd elmondani a véleményem (van jó is rossz is), de mindent a maga idejében. A játék alapvetően nagyszerű, sok dolgon kell még finomítani, de látjuk, hogy dolgoznak rajta folyamatosan és tudjuk, hogy ennyi ember érdekeit nehéz egyszerre figyelembe venni és kísérni...Alakulni fog ez, csak így tovább
.
*
Jelen hsz-em egy kis problémát érint csak, azt is a klánháborúk köréből. Rengeteg taktikázási lehetőség létezik, de a nevében is benne van, hogy klánHÁBORÚ. Ami ugye küzdést, birokra kelést jelent, sokszor virtussal, vakmerő kurázsival. Ez mind szép és jó...Ha én vagyok a támadó, persze, hogy az ellenfél láthatatlanságba vonul vagy katakombázik, ez is a taktika. De arra kéne valami megoldást találni, hogy mi legyen akkor, ha egy jóval erősebb szövetség megtámad, majd az általunk üthető tagjait elbújtatja, a kemény legényeket meg frontvonalban hagyja...Ez látszólag nem nagy probléma, de aki régóta játszik, az tudja milyen dühítő, fusztráló és idegesítő ilyen ellenfél ellen nem is háborúzni, hanem bújócskázni vagy nem is tudom mi t csinálni. A morális dolgok persze a legkevesebbek, arra szabályt építeni ilyen esetben nem lehet. Azonban így élvezhetetlen 1-1 háború, ami ilyen jellegű. Remélem ez a dolog mást is zavar, nem csak engem. Persze valami megoldást is kell javasolni - tisztában vagyok vele, hogy ez nem olyan egyszerű dolog-, de én nagyon szeretném ha fogalalkoznánk ezzel a problémával is. Javaslataim:
- a támadó fél egy háborúban ne lehessen láthatatlan, viselje az agresszor szereppel járó következményeket, katakombát ne használhasson
- ha egy háborús fél X %-a bujkál (mondjuk 51...), akkor lépjen életbe autokapituláció, hisz ezzel elismeri, hogy nem képes felvállalni a háborút
- a védekező félnek legyenek bónuszai a láthatatlan, támadóklánba tartozó tagok ellen
- a védekező fél támadhasson a katakombába is
Ezek persze csak javaslat skiccek, nem egyszerre gondolom mind, hanem ÉS vagy VAGY viszonylatban és persze kell még róla sokat beszélni. Az is lehet ez a dolog csak engem frusztrál...