Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Top szintlépés lassítása
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
321. hozzászólás - 2012.05.09. 07:42:48 (Válasz Paco #318 hozzászólására.)
Remélem hamarabb lezárják, amikor mindenki szavazott, aki megkapta, lévén onnan fölösleges. Kivéve, ha a bevezetése mellett szavaztak többen, akkor nem baj, ha húzódik az eredmény
Pontszám: 7.61
kedvencPacoFérfi
Végzetúr mester
654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
322. hozzászólás - 2012.05.09. 07:56:16 (Válasz Craslorg #321 hozzászólására.)
Rajtam nem fog múlni a dolog.
Én csak az adott szövegből dolgozva adtam választ. De majd szólok Miklósnak, hogyha mindenki szavazott, akkor értesítsen minket.

Hmmm, ha a második mondatod abban a formában realizálódik, ahogyan leírtad, akkor vigyázz. Mert ha nem zárul le hétfőn, hanem véletlen/szándékosan/ csúszik, akkor mindenki arra fog gondolna, hogy "Na, Cras megint megmondta... beépített ember...kövezzük meg. "
V1 - Larz Con De Mort
Lehet, hogy valaki kedvel téged..., ám én nem az vagyok.
Pontszám: 7.53
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
323. hozzászólás - 2012.05.09. 08:53:29 (Válasz Alendaar #320 hozzászólására.)
Engem mondjuk érdekel, mert nem sok ilyen tapasztalt játékos van akitől tanulhatunk, csak időnként nem sok mindent értek abból amit írnak
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 8.14
népszerűTigristappancsFérfi
Végzetúr mester
402 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
324. hozzászólás - 2012.05.09. 09:06:21 (Válasz Alendaar #320 hozzászólására.)
Jah ez tipikusan annak az este, hogy a sok hozzászólásból úgy tűnhet, hogy itt valódi folyik, közben meg nem. : )
Pontszám: 7.79
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
325. hozzászólás - 2012.05.09. 09:16:28 (Válasz Quellon #323 hozzászólására.)
Engem is érdekelt, amíg valódi vita, érvelés folyt.
Most viszont már csak egyes szövegkörnyezetből kiragadott félmondatokon tökörésznek. Ezek után szokott jönni a helyesírás és a személyeskedés, de szerintem mindketten jóval okosabbak és intelligensebbek annál, hogy eddig eljussanak.
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 6.02
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
326. hozzászólás - 2012.05.09. 09:33:32 (Válasz Ariel #316 hozzászólására.)
Idézet: Jademaster - 2012.05.09. 07:11:01
Mindketten érett és intelligens emberek vagytok, szerintem rég beláttátok, nem tudjátok meggyőzni a másikat, ez már csak ragaszkodás az elvekhez.


Természetesen nem Arielt akarom meggyőzni, eléggé világossá vált számomra az álláspontja, annak okai, es az ebbol fakado megingathatatlansaga. Viszont ha valaki hamisan probal ervelni, csusztatasokat hasznal, amellett nem tudok elmenni szo nelkul akkor sem, ha ebben a vitaban az allaspontomat jo reszt a szemelyes erintettsegem hatarozta meg. Ezzel persze nem tudtam ervelni, mert ez rajtam kivul gyakorlatilag senkit nem erint, ennel fogva senkit nem is erdekel. Ugyanakkor vannak olyan valos ervek amelyeket felhoztam a javaslattal szemben.

Emlekeztetoul roviden osszefoglalnam, hogy miket kifogasoltam. Ariel erveleseben megjelent egy legbolkapott fejlesztesi kovetkezmeny (ez szinte biztosan igy lesz, maximum 3 perc lesz errol Miklost meggyozni), amirol nem volt szo sehol, o megis tenykent kezelte erveleseiben. Ariel elmondta, hogy az egyes jatekosokra nem azonos mertekben hato, de korlatos lassitas szamara szimpatikusabb mint az azonos mertekben hato, de limeszmentes lassitas. Ezzel szemben en ugy veltem, hogy mindig az az igazsagosabb megoldas, ha a jatekosokra egyforman hat valami, es ha jatekosok egy specialis csoportjara hozunk szabalyokat. Tovabba leirtam, hogy a modositas hogyan termel AFP elonyt, amit Ariel azzal probalt elutni, hogy az AFP elony nem valos elony, mert nem lesz hozza ugysem megfelelo kepesseg. Erre valaszul leirtam, hogy bar nem kizarhato, hogy igy lesz, jelenleg a hivatalos allaspont az, hogy lesz, ezert ezt kell valoszinubb szenarionak tekintenunk.

Itt talan meg megjegyeznem, hogy amikor top karival jatszottam (a mostani top10 korulit ilyen szempontbol nem tekinthetjuk annak), akkor en soha nem kertem plusz portyaellenfeleket, pedig voltak idoszakok boven amikor nem tudtam a PP-t elkolteni. En elfogadtam, hogy ez a taktikam resze. Nem kertem a KH-t sem, sot emlekeim szerint a bevezetese elotti vitakba nem is szoltam bele. Termeszetesen amikor mar volt KH, akkor hozzaigazitottam a strategiamat. Ezert is szolaltam fel kulonosen eles hangvetelben amikor Miklos elmondta, hogy en ezert toroltem (adtam at a karit).

Idézet: Ariel - 2012.05.09. 06:52:42
Idézet: Kocos - 2012.05.09. 06:10:53

Koszonom aggodasodat, nincs gondom ezzel, szo szerint ideznem amit irtal:
Ha most 10%-kal alacsonyabb lenne a szintem, akkor a napi LE bevételből kb. 70-80-al kisebb tulajdonságokat tudnék tovább növelni.


Ha mégsem ezt írtad, csak a technika ördöge tréfált meg, vagy esetleg ez nem azt jelenti, hogy a napi LE bevetelbol kb. 70-80-nal kisebb tulajdonsagokat tudnal tovabb novelni, amennyiben most szinted 10%-kal alacsonyabb lenne, kerlek haladektalanul jelezd.

Igen, ezt írtam


Eredetileg erre akartam válaszolni, de mind1. Úgyse követi senki, aki meg igen az úgyis vágja, hogy mi az ábra.
A hozzászólást Kocos módosította 2012.05.09. 09:53:19-kor
Pontszám: 7.62
kedvencPacoFérfi
Végzetúr mester
654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
327. hozzászólás - 2012.05.09. 09:45:45 (Válasz Kocos #326 hozzászólására.)
Attól, hogy nem szólunk bele, még vagyunk olyanok, akik értjük/tudjuk és figyelemmel követjük a dolgokat.
V1 - Larz Con De Mort
Lehet, hogy valaki kedvel téged..., ám én nem az vagyok.
Pontszám: 7.53
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3516 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
328. hozzászólás - 2012.05.09. 14:58:28
A szavazás 1 hétig tart.

Mivel ez a top20 játékost érinti, cirka a top50 (plusz minusz néhány, mivel szintre van beállitva a szavazás) szavaz róla, tehát az is, aki emiatt bekerül az ütőtávba. A 3 alternativa egyébként igen, nem, és igen, de a top20 helyett a top50 között oszoljon meg a lassabb szintlépés. Arról a filozófiai kérdésről, hogy igen, de mi van akkor, ha a 3. opció kerül megszavazásra, akkor ebbe a toplista 60-80. helyezettje miért nem szólhat bele. Erről is volt korábban szó, ebben az esetben a 30-50. helyezettek lassulása (akinek hatása lehet a 60-80. helyezettre) már nem lesz olyan számottevő, hogy ebből probléma adódjon (valójában a LE/TP növekvést kompenzálja az, hogy a mögöttük levők gyorsabban lépnek szintet és csökken a szintkülönbségből adódó előny).

Egyébként erről még annyit, hogy senki sem egy buborékban játszik, a játékban mindig ott van rajta kívül a többi játékos is. Nyilván mindenki csak a saját érdekeit tartja szem előtt, de nekünk, játékvezetőnek mindenkinek az érdekei fontosak. A javasolt változás véleményünk szerint továbbra is megtartja mindenki számára a versenyzés és a versenyképesség lehetőségét, sőt, még növeli is azt, úgy, hogy emellett a játékélmény, a portyacélpontok száma, a mezőny sűrűsödése és még számos, korábban kért dolog valósul meg. Ha a változást a többség megszavazza, akkor nyilván van értelme a további, portyacélpontok számát növelő fejlesztés megvitatásának (pl. világok közötti portyázás, nagyobb szinttávra való támadás stb). Ha nem, akkor kiderült, hogy valójában a portyacélpontok csökkenése, a játékosok közti szakadék növekedése csak az élen haladók kis részének jelent problémát, és a többség pont azt élvezi, hogy elhúzhat a többiektől és inkább egy pve játékot játszik.

Craslorg: így van, hátrány ezzel nem fog érni senkit, ahol a szintlépést tekintjük, pl. szövi küldetések, templomi szintlépős feladat, ott megoldjuk, hogy a régi szintlépés szerinti TP-t nézze a program.

Azzal kapcsolatban, hogy a szintlépés magas szinten amúgy is lassul: ez igaz, de ez egyformán mindenkire vonatkozik, tehát ez semmit nem segít abban, hogy a mezőny tömörebb legyen. Hogy egy példával éljek, a változás azt a helyzetet próbálja szimulálni, amikor egy futóversenyen az elsőnek nehezebb dolga van, mert előtte nem fut senki, akik "húzza". Pusztán az, hogy lassul a szintlépés, csak annyit jelent, hogy a futópályának a meredeksége emelkedik. Mindenesetre ésszerű javaslat,hogyha ezt bevezetjük, akkor maga az alapszintlépés egy bizonyos idő után viszont már ne lassuljon tovább.

Idézet: Prisma - 2012.05.07. 15:59:34
Mert mondjuk úgy dönt, hogy megszedi magát brutál LE/TP-vel fönt, aztán bevárja a tömeget, és jól elveri őket.

Öööö... akkor az hogy is történne? Ha bevárja a többieket, akkor hogy marad az élen? Ha nincs az élen, akkor hogy kapja a brutál LE/TP-t? Fordítsuk akkor ezt meg. Mondjuk te egy már most is brutál pók vagy, brutál LE/TP-vel. Miért nem kapcsolsz magasabb fokozatra, rohansz előre, úgyis erősebb vagy a többieknél, és aztán az élmezőnyben tovább profitálsz a kedvező LE/TP-ből? A logika ugyanaz.

Idézet: Coronita - 2012.05.07. 21:29:41
Mit csináltok akkor, ha az alábbi lesz az eredmény:
Nem tetszik: 40%
Tetszik: 32%
Vezessük be, de az első 50-re vonatkozzon: 28%

Ez esetben a többségnek tetszett az ötlet, és megnézzük, melyiket kérték többen. De a konkrét példában túl kicsi a különbség (nincs meg a 2/3-os többség), itt új szavazás lenne, de már csak 2 választási lehetőséggel hiszen a nemmel szavazók szavazata is fontos lenne.
A hozzászólást Miklós módosította 2012.05.09. 14:59:12-kor
Pontszám: 8.91
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3516 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
329. hozzászólás - 2012.05.09. 15:05:34
Egyébként ezt az egészet átgondoltam játékos szemmel is.

Tegyük fel, hogy én a 60. lennék a toplistán, és előttem 1-50. helyezett fokozatosan lassabban lépne szintet. Mivel én versenyző típus vagyok, örülnék ennek. Szép lassan utol tudom érni az előttem haladókat, lehet, hogy ők valamivel jobb LE/TP-vel haladnak, viszont én meg jobban játszom, és ezzel kikompenzálom ezt, és lehetőséget kapok végre hogy megelőzzem őket. Cserébe ők ütögethetnek engem (amíg tudnak...)

Tegyük fel továbbá, hogy 60. vagyok a listán, de nem vagyok versenyző típus. Elvagyok mint a befőtt, vadászgatok, halászgatok. Baromira nem érdekel, hogy éjjel, amikor manakonstrukciós cuccban vagyok, és az állataim a kennelben hepáznak, végigver a 45-50. helyezett, akár +0%, akár +5% LE/TP előnye van. Amikor belépek, hadrendbe állítom a dögöket, én is végigverem az alattam levőket, és élvezem a játék pve aspektusait.
Pontszám: 7.53
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
330. hozzászólás - 2012.05.09. 15:06:31 (Válasz Miklós #328 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.09. 14:58:28
Craslorg: így van, hátrány ezzel nem fog érni senkit, ahol a szintlépést tekintjük, pl. szövi küldetések, templomi szintlépős feladat, ott megoldjuk, hogy a régi szintlépés szerinti TP-t nézze a program.


MaxEP/maxVP?
Pontszám: 6.93
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
331. hozzászólás - 2012.05.09. 15:13:51 (Válasz Miklós #328 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.09. 14:58:28
Azzal kapcsolatban, hogy a szintlépés magas szinten amúgy is lassul: ez igaz, de ez egyformán mindenkire vonatkozik, tehát ez semmit nem segít abban, hogy a mezőny tömörebb legyen.


Erdekes ez, mert cafollak es igazollak is egyuttal.
Hibas az ervelesed, hogy azert nem tomorodik a mezony, mert ez mindenkire egyforman vonatkozik. Ha a szintlepeshez szukseges TP-t duplajara emelned egy tolvonassal a jelenlegi maximalis szinttol, akkor bizony tomorodne a mezony. Ahogy elerne ezt a pontot a felette levo szintkulonbsegek nagyjabol a felere esnenek vissza. Hiaba vonatkozik mindenkire. Ahhoz tudom ezt hasonlitani, amikor Palik Laci megorult neki, hogy a kanyar utan hogy elhuz az elol levo jatekos. Pedig ugye csak arrol van szo, hogy az allando idokulonbseg nagyobb sebesseg mellett nagyobb tavolsagot eredmenyez. Itt is ez van csak forditva.
Az amiert ez megsem tomoriti a mezonyt azert van, mert a TP szerzesenek tempokulonbsege van akkora mint a szintlepesek TP igenyenek a TP szerzesi modszerekhez mert novekedese. Igy az, hogy Hetedik Bela nem kozeledik Elso Istvanhoz nem azert van, mert a szintlepes egyforman vonatkozik rajuk, hanem azert, mert Hetedik Belanak a napi TP-ben mert lemaradasa is no, legalabb olyan utemben, ahogy a szintTP/napiTP arany novekszik.
Pontszám: 6.93
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
332. hozzászólás - 2012.05.09. 15:18:08 (Válasz Miklós #328 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.09. 14:58:28
Mindenesetre ésszerű javaslat,hogyha ezt bevezetjük, akkor maga az alapszintlépés egy bizonyos idő után viszont már ne lassuljon tovább.


Na most már van értelme az ezirányú fejtegetésednek Ariel.
Pontszám: 7.96
fórumozóPrismaFérfi
Végzetúr mester
903 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
333. hozzászólás - 2012.05.09. 17:09:36 (Válasz Miklós #328 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.09. 14:58:28
Ha bevárja a többieket, akkor hogy marad az élen? Ha nincs az élen, akkor hogy kapja a brutál LE/TP-t?

1. Az alatta jövők folyamatosan felzárkóznak rá, neki elég csak annyi TP-t termelni, hogy ne előzzék le, hanem csak bekússzanak az ütőtávjába minél többen. Velük szemben jó nagy LE/TP bónusza van, tehát a szintelőnyből adódó előnyön felül is erősebb lesz.
2. Még ha annyira lelassít, hogy meg is előzzék (és így már nem kapja a bónuszt), attól még az addigi LE/TP bónusszal szerzett TÖ/SZÖ előnye nem vész el, egyszerűen erősebb lesz, mint az, aki utolérte, mivel egy jó ideig szteroiddal pumpálta magát, a másik meg nem. Ez csak akkor tud kiegyenlítődik, ha legalább annyi ideig van előtte az, aki utolérte, mint ő volt őelőtte. Ez viszont csak az előnyben lévő döntésén múlik.

A 2. pontot nehezebb átlátni, de szerencsére elegendő az 1. pontra koncentrálni, a közvetlenül a doppingolók alatt lévők jól megszívják. Ez önmagában is ordítóan igazságtalan.


Mondjuk te egy már most is brutál pók vagy, brutál LE/TP-vel. Miért nem kapcsolsz magasabb fokozatra, rohansz előre, úgyis erősebb vagy a többieknél, és aztán az élmezőnyben tovább profitálsz a kedvező LE/TP-ből?

Nekem éppenséggel még nincsen kedvem előrerohanni, de volt, van, és lesz is olyan pók, akinek igen, és pontosan ezt csinálták/csinálják. De ez mondjuk offtopic, a permanens pók bölcsességéhez nincsen köze.


A logika ugyanaz.

Nem, nem az. Pók bárki lehet, ha úgy dönt, szteroidot pedig csak a kiválasztottak kapnának.
Egyenlőre próbálta osztani a sajtot a róka a medvebocsok számára.

Egyelőre az egyelőre szó jelenti azt, hogy "most még".
Pontszám: 5.10
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
334. hozzászólás - 2012.05.09. 17:32:26
Megjegyzem, a top kifejleszthetné a VF-et is, és sokkal jobb LE/TP arányuk lenne, mint ezzel a képességgel, ha az lenne a céljuk, hogy vissza maradjanak és agyon verjék az alattuk levőket. A játékkörnyezet azonban olyan, hogy ebben több hátrányuk lenne, mint előnyük. Ezen nem változtat ez a képesség sem. Az alattuk levők nem fognak rá felzárkózni. Ha esetleg ilyen veszély fenyegetne, azt azzal lehet korrigálni, hogy az egymás után levő játékosok között ne 5% különbség legyen, hanem kevesebb (1%-nál pl. biztos nem fogja utolérni).
Pontszám: 7.25
kedvencJademasterFérfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
335. hozzászólás - 2012.05.09. 17:41:30 (Válasz Jeriko #334 hozzászólására.)
Idézet: Jeriko - 2012.05.09. 17:32:26
Az alattuk levők nem fognak rá felzárkózni. Ha esetleg ilyen veszély fenyegetne, azt azzal lehet korrigálni, hogy az egymás után levő játékosok között ne 5% különbség legyen, hanem kevesebb (1%-nál pl. biztos nem fogja utolérni).


Most akadtam el... Nem az lenne az egész hacacáré célja, hogy felzárkózzanak rájuk, Jeriko?! Miklós felvetéseire a magam részéről nem írok semmit, általában saját tapasztalataim szerint felesleges dolog, de viszont amit ő írt, abból nekem az jött le, hogy arról álmodozik, ez majd összesűríti a mezőnyt. (Nem, nem fogja). De most akkor mégse ez a célja?
V2 - Bagatur Kazarin
V3 - Aimerick
Egy régi motoros, akinek mégsem sikerült egészen leszoknia... Talán feltámad poraiból...
Pontszám: 9.24
népszerűKlarinétFérfi
Végzetúr mester
568 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
336. hozzászólás - 2012.05.09. 19:09:56 (Válasz Miklós #329 hozzászólására.)
Hát a fene tudja Miklós... Esetleg majd kérjék meg a játékosok egymást hogy csak akkor támadják egymást amikor manás cuccban feszítenek? Ezt te sem gondolod komolyan. Ez nagyon gyenge érvelés volt. A lassabb szintlépés miatt agyon lesznek tápolva a karik akik elöl vannak. Jól szét fogják csapni a pofánkat a remek ötletetek miatt. Nem mindenki olyan Penge hogy a 10 szint különbség ellenére lecsapja a nagyokat. Egyszerübb lenne ha csinálnátok nekik egy kristály horda szerü valamit, aminek a tagjait csak a toplista elsö 2 oldala támadhatna. Így mindenki tudná folytatni a jelenlegi fejlödési taktikáját.
Pontszám: 8.75
népszerűGtr2Nő
Végzetúr mester
607 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
337. hozzászólás - 2012.05.09. 21:46:03
Játékos szemmel nézve nem fer, hogy egyes kariknak több lélekenergia jut egy adot szinten. Nagyon frankó lesz. Hogy versenyezzünk olyan karik ellen akiknek több lélekenergia jut?
Miklós ezt nem hiszem, hogy jó ötlet.
Bárhonnan nézzük ez előny lesz azoknak aki ebben részesülnek és nem versenylesz hanem mészárlás.
Pontszám: 6.34
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
338. hozzászólás - 2012.05.09. 22:21:35 (Válasz Klarinét #336 hozzászólására.)
Idézet: Klarinét - 2012.05.09. 19:09:56
Egyszerübb lenne ha csinálnátok nekik egy kristály horda szerü valamit, aminek a tagjait csak a toplista elsö 2 oldala támadhatna.


Minő véletlen egybeesés, hogy van egy kristály horda szerű valami, amit a kb. toplista első két oldala támadhat. Hovatovább pont kristály hordának hívják.
Pontszám: 6.29
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
339. hozzászólás - 2012.05.09. 23:00:01 (Válasz Kocos #338 hozzászólására.)
Idézet: Kocos - 2012.05.09. 22:21:35

Minő véletlen egybeesés, hogy van egy kristály horda szerű valami, amit a kb. toplista első két oldala támadhat. Hovatovább pont kristály hordának hívják.

Nem mellesleg részben belőlük van annyi plusz TP, hogy elhúznak szintben a többi játékostól
Pontszám: 8.17
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
340. hozzászólás - 2012.05.09. 23:00:56 (Válasz Kocos #338 hozzászólására.)
Én is támadhatnám őket, pedig a 3. oldal végén kullogok. De nem támadom, mert nem tetszik, hogy beütnek 15% alá.

A kolléga gondolom azért írt kh szerű valamiről, mert a kh nem alkalmas a rommá vert játékosok kiváltására. Hm?
A hozzászólást Bpetya75 módosította 2012.05.09. 23:01:42-kor
Pontszám: 7.34
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!