Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Top szintlépés lassítása
népszerűArielFérfi
Végzetúr mester
3532 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
221. hozzászólás - 2012.03.16. 22:14:41 (Válasz Prisma #219 hozzászólására.)
Idézet: Prisma - 2012.03.16. 20:31:23
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy teljesen az ő döntésük, hogy előrerohannak.

Egyáltalán nem rohanok előre, pont abban a játéktempóban játszom, amivel a játék az indulásakor meg lett tervezve. Arról nem én tehetek, hogy a meggondolatlan tervezésnek köszönhetően megjelent a VF, illetve sokan az EH megjelenése óta egyáltalán nem vadásznak. Nem lettem megkérdezve arról, hogy akarom-e ezeket a fejlesztéseket, amikhez vagy alkalmazkodom kötelező jelleggel, vagy nem lesznek célpontjaim.

Hozzáteszem, hónapokon át dobáltam ki az ablakon a csp-t, hogy legyenek célpontjaim, a kufárok csatáját szintén kihagytam, hogy kevesebb tp-t szedjek be mint a többiek, amivel 10-15 millió LE-t buktam, de 1-2 szinttel közelebb kerültek hozzám a többiek.

A top célpontjainak elfogyásáért elsősorban olyan fejlesztések a felelősek, mint a VF és EH, amik sokakat a lassított játékmenetre sarkallnak, így a célpontok elfogyását, mint mellékhatást is a játékvezetésnek kell megoldania.
A gyakorló állatokat is lehessen gyógyítani, a gyógyuló állatok is mehessenek gyakorolni. Pihenés közben lehessen vadászni.
Pontszám: 8.72
fórumozóPrismaFérfi
Végzetúr mester
903 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
222. hozzászólás - 2012.03.16. 23:04:20 (Válasz Ariel #221 hozzászólására.)
Idézet: Ariel - 2012.03.16. 22:14:41

Egyáltalán nem rohanok előre, pont abban a játéktempóban játszom, amivel a játék az indulásakor meg lett tervezve.

Az előre rohanásnak jelen esetben csak relatíve van értelme. Ha tehát te több TP-t szedsz, mint a többiek, akkor előre rohansz. A változó körülményeknek megfelelően a többiek változtattak (és kevesebb TPt-t kezdtek gyűjteni), te nem. A te döntésed volt.


amikhez vagy alkalmazkodom kötelező jelleggel, vagy nem lesznek célpontjaim.

Így van. Döntened kellett, és te úgy döntöttél, hogy inkább nem lesznek célpontjaid. Nem hiszem, hogy bárki is hibás lenne ezért. A VF-et kár volt betenni? Meglehet. Ez azonban nem változtat azon, hogy ez történt, ehhez kellett alkalmazkodni. Hány egyéb megdöbbentően átgondolatlan és/vagy igazságtalan fejlesztés, és nerfek sokasága volt ezen kívül? Az összes többi változtatás károsultjainak is alkalmazkodnia kellett.


mellékhatást is a játékvezetésnek kell megoldania.

Nem KELL megoldania a Játékvezetésnek, semmilyen törvény nem kötelezi őket erre. Te is meg tudnád oldani bármikor, csak nem tetszik a módszer, amely ezt lehetővé teszi. Természetesen nem lenne rossz, ha a Játékvezetés valami egyéb módot találna a már most is rendelkezésre álló mellett, de az teljesen elfogadhatatlan, hogy ilyen nevetségesen durva igazságtalansággal akarják ezt elintézni.
Egyenlőre próbálta osztani a sajtot a róka a medvebocsok számára.

Egyelőre az egyelőre szó jelenti azt, hogy "most még".
Pontszám: 5.95
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3516 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
223. hozzászólás - 2012.03.16. 23:32:38
A legtöbb bölcsesség Ariel szavaiban van.
A top játékosok problémáiért nem ők a hibásak, egyszerűen a játékrendszer eredményezte ezt a helyzetet. A legtöbb játékban ez így van egyébként, az előny exponenciálisan nő, de a legjobb játékokban épp ezért van egy handicap rendszer is ami minél jobban rohan valaki, annál jobban lehúzza. Nem lehet senkitől elvárni, hogy csak azért, mert elöl van, direkt passzívan játsszon, eldobja a csp-jét stb.

A világok közti portyáról van jópár ötletem, de erről később nyitok majd egy külön topicot, most már túl sok dolog fut egyszerre, csak elkallódna, zárjuk le először a már fejlesztés alatt lévő dolgokat.
Pontszám: 8.02
fórumozóFiremancsFérfi
Végzetúr
54 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
224. hozzászólás - 2012.03.17. 02:33:17 (Válasz Miklós #223 hozzászólására.)
Az eddigi változás is segíthette azt aki figyelt,itt pl a kihívásra gondolok amivel fel lehetett volna zárkózni "hozzám".Nekem pedig holnapra lesz sisakom mert sok szilánk került a szemembe kihívás nélkül is.Már egy kalandot sem könnyű teljesíteni de a játékélmény még megvan.Régen is volt róla szó hogy kinek mi a célja,és nekem a 100 közé kerülés volt.Hát ez sikerült a sok visszafejlődésnek indult tagnak köszönhetően.Én ma bátran szintet lépek hogy benne legyek a húszban és nem csinálok belőle problémát akármivel kerülök szembe.
Pontszám: 6.71
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3516 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
225. hozzászólás - 2012.05.07. 14:40:35
Sok sürgősebb dolog akadt, de erről sem feledkeztünk meg. Felraktam a szavazást a témában, ahogy ígértük, megcsináltuk hogy világonként különböző szintlimittől menjen, tehát mindenhol csak a top karakterek kapják meg a kérdést. Viszont! Ahhoz hogy a kérdőívet megkapd, kell egyet vadásznod. Ezt csak azért írom le, mert így Landragór alatt gondolom ez nem triviális.
Pontszám: 7.55
fórumozóPrismaFérfi
Végzetúr mester
903 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
226. hozzászólás - 2012.05.07. 14:56:11 (Válasz Miklós #225 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.07. 14:40:35
mindenhol csak a top karakterek kapják meg a kérdést.

Tehát a top karaktereknek saját maguknak kell dönteniük arról, hogy kapjanak-e ingyenes, permanens pók bölcsességét? Ez aztán a korrektség csimborasszója! Ingyensörről esetleg egy szavazást?
Egyenlőre próbálta osztani a sajtot a róka a medvebocsok számára.

Egyelőre az egyelőre szó jelenti azt, hogy "most még".
Pontszám: 5.78
fórumozóViszok009Férfi
Végzetúr mester
3922 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
227. hozzászólás - 2012.05.07. 15:04:20 (Válasz Miklós #225 hozzászólására.)
Legalább a kérdéseket megmutathatnád, ha dönteni már úgy is Ők fognak.
» Tulok «

- Nem kell több kincsesláda, távozz tőlem SáTáN!!!
Pontszám: 5.31
kedvencJademasterFérfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
228. hozzászólás - 2012.05.07. 15:13:34 (Válasz Prisma #226 hozzászólására.)
Ilyenkor örülök, hogy most indultam újra és még picike vagyok Filóztam, hogy EH-t vagy VF-et kéne majd tanulni később, most úgy módosul a dolog: mi az, amivel még a lassabb toppoknál is lassabb lehetek? De mondjuk igazán nem félek, akik egész eddig arra hegyezték ki magukat, hogy lesprinteljenek minden utánuk jövőt és PvE játékká alakítsák a VU-t, azok esélyesen nem nagyon akarnak hú de komolyan visszamaradni most

Mondjuk ez a kedvenc gondolatom:

Idézet: Miklós - 2012.03.16. 23:32:38
A top játékosok problémáiért nem ők a hibásak, egyszerűen a játékrendszer eredményezte ezt a helyzetet.


Igen, ha kimaxolok egy szakértelmet, ami megduplázza a portyákért kapott Tp-t, meg vadászatra bónusz Tp-t osztó epic kincsekkel megyek el csp-t költeni, akkor azért a rendszer a hibás, ha visszafelé is elsül, nem pedig én. Értem én. Amúgy meg... volt már egy ötlete ha jól emlékszem Miklósnak erre a problémára, visszafogott fejlődésnek hívták, amit mindenki kifejlesztett akkoriban a TOP játékosokon kívül.

Jelenleg az a helyzet, hogy kialakult pár játékstílus:
- Az egyik gyakorlatilag csak portyázik (pókok esetleg EH-sok, utóbbit annyira nem ismerem) -> nekik nem kell a csp
- A másik szinte csak vadászik (vf-esek) -> ők max kihívásra használják a pp-t
- A harmadik réteg a topperek, akik rohannak előre és a játék minden aspektusát kihasználják a stílusukban.

Ezzel nincs semmi baj, mindnek van előnye és hátránya is. De ha már valaki így vagy úgy szeretne játszani, ismerve és tudva, mik a vonzatai (mert azért a véroptimalizátoroknak illene tudni ) akkor mindenkit hagyni kéne békében játszani, úgy ahogy szeretne. Egy időben a vf volt a közellenség, gyakorlatilag úgy jöttek egy idő után a fejlesztések, hogy csak a vf-esek nem kaphatják meg. Megértettük persze, kell a kft-nek az őskő, ritkább szintlépés, ritkább tárgyvásárlás, stb. Nincs ezzel baj. A baj ott van, hogy alternatívaként bekerült egy olyan, ami egyfelől jó a toppereknek, másik oldalról még a vf-nél is jobban lassíthat. Ha már nem sikerült elvágni a gordiuszi csomót így, akkor próbáljuk meg satuval összeszorítani a mezőnyt? De minek? Nem értem...
Viszont legalább jó sokáig nem is érint
A hozzászólást Jademaster módosította 2012.05.07. 15:29:51-kor
V2 - Bagatur Kazarin
V3 - Aimerick
Egy régi motoros, akinek mégsem sikerült egészen leszoknia... Talán feltámad poraiból...
Pontszám: 8.50
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3516 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
229. hozzászólás - 2012.05.07. 15:38:08 (Válasz Prisma #226 hozzászólására.)
Idézet: Prisma - 2012.05.07. 14:56:11
Tehát a top karaktereknek saját maguknak kell dönteniük arról, hogy kapjanak-e ingyenes, permanens pók bölcsességét?


Erről már volt szó korábban ebben a topicban. Van, aki a LE/TP-t már annyira istenként tiszteli, hogy a környezetéből kiragadva, teljesen értelmetlenül is az egy és üdvözítő vallásnak tartja
Akkor még egyszer: a LE/TP egy olyan mutató, amelynek SEMMI jelentősége nincs az éljátékosok számára. A topon csak az abszolút LE mennyiség számít, nem a szinthez képesti relative. A középmezőnyben hasznos, ha jobb LE/TP-vel játszol, mert erősebb leszel a környezetedhez képest. Az elöl levő játékos semmivel sem lesz erősebb attól, hogy lassabban lép szintet, legfeljebb kevésbé távolodik el a többi játékostól. Tehát a fenti változásnak 2 eredménye lesz: 1.) a top játékosok számára több célpont lesz, játszhatóbb marad a játék. 2.) nagyobb lesz a versengés, a hátrébb levőknek is lesz esélye élretörni, a helyezések nem ágyazódnak be.

Persze itt lesz még számos egyéb hasznos mellékág, az elsők nem a saját klónjaikkal mérkőznek majd az arénában, nem kapnak csillagászati, teljesíthetetlen kalandpróbákat, teljesíteni tudnak küldetéseket, részt tudnak venni eseményekben stb. Aki pedig hátrébb van, azoknak megnyílik a lehetőség arra, ami eddig lehetetlennek tűnt: hogy egyszer belőlük legyen az első. Ha esetleg valaki nem akarja élete végéig a nála 10x gyengébbeket ütögetni, és ki akarná próbálni, hogyan boldogul a saját ligájában.

Egyébként épp ezért van az, hogy csak a top játékosok szavaznak erről. Ez csak őket érinti, és a középmezőnyben haladók közül sokan nem is tudják talán, hogy mi a különbség a középmezőny és az élmezőny között LE/TP szempontjából.
Pontszám: 8.02
kedvencJademasterFérfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
230. hozzászólás - 2012.05.07. 15:42:29 (Válasz Miklós #229 hozzászólására.)
Miklós, komolyan gondolod ezt a részt:

Idézet: Miklós - 2012.05.07. 15:38:08
2.) nagyobb lesz a versengés, a hátrébb levőknek is lesz esélye élretörni, a helyezések nem ágyazódnak be.


Lehet, hogy tévedek, de igazából aki nagyon akarta, az már eddig is kihúzhatta azokat a szakikat, amikkel a TOP nyomába eredhet. Akik ehelyett a visszafogottat választották, vagy főképpen a pókok szerinted most ráugranak a lehetőségre, hogy "ha jól csinálom top1 lehetek?" Nem hiszem, hogy ez reálisan a középmezőny tagjainak vonzó cél lenne. Egyszerűen mondjuk ha vf-esként küldi mellett néha poénból ütögettem párat mondjuk, akkor most ezt sem tenném, még inkább visszafognám magam, hogy így se kerüljek a közelükbe. Szerintem. De cáfoljatok meg
V2 - Bagatur Kazarin
V3 - Aimerick
Egy régi motoros, akinek mégsem sikerült egészen leszoknia... Talán feltámad poraiból...
Pontszám: 9.17
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
231. hozzászólás - 2012.05.07. 15:44:19 (Válasz Jademaster #228 hozzászólására.)
Idézet: Jademaster - 2012.05.07. 15:13:34
Idézet: Miklós - 2012.03.16. 23:32:38
A top játékosok problémáiért nem ők a hibásak, egyszerűen a játékrendszer eredményezte ezt a helyzetet.


Igen, ha kimaxolok egy szakértelmet, ami megduplázza a portyákért kapott Tp-t, meg vadászatra bónusz Tp-t osztó epic kincsekkel megyek el csp-t költeni, akkor azért a rendszer a hibás, ha visszafelé is elsül, nem pedig én. Értem én.


Hülyeséget ne írj légy szíves, ha soha nem voltál top karakter tulajdonosa. Segítek. A top nagy része nem használ +TP-s vadászós cuccot, nem használ szingulárist, kifejlesztette az Alapos tanulást, napi 5 CSP-t bevált dukátra, nem érdekli, ha CSP-t bukik entitáson, ennek ellenére egy VF-es soha nem fogja őket utolérni. Viszont, ha a topból valaki leáll és abbahagyja, "pillanatok alatt" elhagyják és űr keletkezik a helyén. Márpedig arányaiban a topból állnak le a legtöbben vagy térnek át prémium nélküli, sima vadászós építésznek.
Így az, hogy szingulárissal és +TP-s cuccal vadászik a top, erős csúsztatás. Lehet, hogy a top 30-ból van 2-3 ilyen tag, de ennek nincs akkora hatása, mint amikor az elmúlt 1 - 1.5 évben a topból abbahagyja 15-20 tag.

Mindezek ellenére én nem fogom támogatni a mesterséges lassítást és a környezetemben nem csak én vagyok ezzel így, mert abban igazad van, a top 98%-a nem véletlen választotta azt, hogy a játék minden erőforrását elhasználja és nem hagyja túlcsordulni (CSP/PP/TKP/kaland).
Majd kiderül, hogy vagyunk-e 50%+1-en legalább.
Pontszám: 8.80
kedvencJademasterFérfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
232. hozzászólás - 2012.05.07. 15:48:21 (Válasz Craslorg #231 hozzászólására.)
Cras legyen, átfogalmazom. Egyébiránt csak arra tudtam építeni a szavaimban, akikkel anno beszéltem top játékosok közül a stílusukról és hogy mit csinálnak, ami tény, hogy nem reprezentatív felmérés, bár annyit megjegyeznék: valahonnan kellett, hogy keletkezzen lépéselőnye a topper játékosnak is, már a vf előtt bőven. Pusztán a nyert csaták ennyivel nagyobb száma miatt lenne? Nyilván nem lehetetlen, de akkor nagyon korán bejött ez a játék indulásához képest szvsz. Mindenesetre ezt nem vitatom, inkább a ti pályátok a dolog, egyelőre nem érint.
V2 - Bagatur Kazarin
V3 - Aimerick
Egy régi motoros, akinek mégsem sikerült egészen leszoknia... Talán feltámad poraiból...
Pontszám: 9.17
fórumozóPrismaFérfi
Végzetúr mester
903 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
233. hozzászólás - 2012.05.07. 15:59:34 (Válasz Miklós #229 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.07. 15:38:08
amelynek SEMMI jelentősége nincs az éljátékosok számára.

Ezt már többen elmagyarázták többféleképpen, hogy miért inkorrekt érvelés, ráadásul irreleváns is. Most csak röviden: ez egészen addig igaz, amíg úgy nem dönt az a bizonyos éljátékos, hogy máshogy gondolja. Mert mondjuk úgy dönt, hogy megszedi magát brutál LE/TP-vel fönt, aztán bevárja a tömeget, és jól elveri őket.
Ezt nem lehet kimagyarázni, ez a játék történelmének legigazságtalanabb, legfelháborítóbb változtatása lesz, ha megvalósul.
Egyenlőre próbálta osztani a sajtot a róka a medvebocsok számára.

Egyelőre az egyelőre szó jelenti azt, hogy "most még".
Pontszám: 6.31
népszerűEzüstszélFérfi
Végzetúr mester
980 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
234. hozzászólás - 2012.05.07. 16:21:55 (Válasz Miklós #225 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.07. 14:40:35
mindenhol csak a top karakterek kapják meg a kérdést. Viszont! Ahhoz hogy a kérdőívet megkapd, kell egyet vadásznod. Ezt csak azért írom le, mert így Landragór alatt gondolom ez nem triviális.


Kíváncsiskodni szeretnék, hogy mi a top karakter definíciója.
140-es szintű vagyok, 49. a toplistán, és nix kérdőív vadászatkor.
Chaotic good and lawful evil.
Pontszám: 6.77
népszerűGtr2Nő
Végzetúr mester
607 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
235. hozzászólás - 2012.05.07. 16:26:05 (Válasz Ezüstszél #234 hozzászólására.)
Szintenként értendő vagy az első toplistás oldalon lévőkre érvényes a szavazás? A szintemen 8. vagyok, de semmi szavazás.
A hozzászólást Gtr2 módosította 2012.05.07. 16:26:24-kor
Pontszám: 6.01
kedvencJademasterFérfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
236. hozzászólás - 2012.05.07. 16:37:39 (Válasz Gtr2 #235 hozzászólására.)
TOP legeleje szinttől függetlenül. Pl egy 60-as szintű karakternek, aki a többi 60-as között 2. helyen áll nincs gondja a portyaellenfelekkel, elvileg ezért vezetnék be. A toplista elejét nézd, az első 20-30-40 játékos kb, akit érint (szavazásban, a mögöttüket jövőket is gondolom érinti, csak szavazás nélkül )
V2 - Bagatur Kazarin
V3 - Aimerick
Egy régi motoros, akinek mégsem sikerült egészen leszoknia... Talán feltámad poraiból...
Pontszám: 7.50
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
237. hozzászólás - 2012.05.07. 16:42:20 (Válasz Miklós #225 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2012.05.07. 14:40:35
Sok sürgősebb dolog akadt, de erről sem feledkeztünk meg. Felraktam a szavazást a témában, ahogy ígértük, megcsináltuk hogy világonként különböző szintlimittől menjen, tehát mindenhol csak a top karakterek kapják meg a kérdést. Viszont! Ahhoz hogy a kérdőívet megkapd, kell egyet vadásznod. Ezt csak azért írom le, mert így Landragór alatt gondolom ez nem triviális.


Tehát jól értem, hogy csak az a szűk réteg szavazhat róla, akinek ez elvileg előnyös? Ez így korrekt? A minimum, hogy mindenkinek kéne szavaznia, aki a közelében van annak, hogy olyan karakter ütőtávjába kerüljön, akire vonatkozik a szabály. Tényleg az kiderült, hogy kire hatna? Top50 vagy top20?

Mindenesetre ismét jelezném, hogy van akinek ez teljesen tönkrevágná a játékát, így legyen egy valamilyen fejlesztéssel (pl. AF) kikapcsolható. Ha ez tényleg előnyös, akkor az az 1-2 őrült nem zavar sok vizet, játszhatja tovább a játékát. Ha pedig nem az, akkor visszakanyarodnék oda, hogy a legtöbb játékos által elkerült dolog nem értem miért kell hpgy újabb büntetést vonzzon maga után.
Pontszám: 7.21
kedvencKoklerkeFérfi
Végzetúr tehetség
186 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
238. hozzászólás - 2012.05.07. 16:42:26
érdemes elolvasni a nyitó hsz-t, akkor sok kérdésre választ kaphatsz

idézek:

"Minden világon a top 20 játékos szintlépése lassabb lesz."

gondolom Ők kapnak kérdőívet.
Pontszám: 6.33
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
239. hozzászólás - 2012.05.07. 16:47:39 (Válasz Jademaster #228 hozzászólására.)
Idézet: Jademaster - 2012.05.07. 15:13:34
Idézet: Miklós - 2012.03.16. 23:32:38
A top játékosok problémáiért nem ők a hibásak, egyszerűen a játékrendszer eredményezte ezt a helyzetet.


Igen, ha kimaxolok egy szakértelmet, ami megduplázza a portyákért kapott Tp-t, meg vadászatra bónusz Tp-t osztó epic kincsekkel megyek el csp-t költeni, akkor azért a rendszer a hibás


Ilyen marha (például én) nagyon kevés van. A tobbseg alapos tanulassal, 0 szingularissal es TP ado cuccok nelkul kerult az elre. Ettol eltero kari vilagonkent max 5 van szerintem.
Pontszám: 6.93
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Top szintlépés lassítása
240. hozzászólás - 2012.05.07. 16:49:01 (Válasz Koklerke #238 hozzászólására.)
Idézet: Koklerke - 2012.05.07. 16:42:26
érdemes elolvasni a nyitó hsz-t, akkor sok kérdésre választ kaphatsz

idézek:

"Minden világon a top 20 játékos szintlépése lassabb lesz."

gondolom Ők kapnak kérdőívet.


Ertelek, csakhogy en azon tul a tobbi hozzaszolast is elolvastam. Peldaul azt amiben Miklos azt mondja, hogy lehet, hogy nem 20, hanem 50 lesz az erintett karakterek szama, meg azt is, amiben azt irja, hogy szintkorlatos a szavazas.

Mod: a kerdoivbol kiderul, hogy meg nem letisztazott kire is fog vonatkozni. Az egyik opcio ugyanis azt mondja, hogy 20 helyett 50 karakterre vonatkozzon.
A hozzászólást Kocos módosította 2012.05.07. 17:13:10-kor
Pontszám: 7.95
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítő