Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Új szövetségi épületek
irritálóAlmási ViktorFérfi
Végzetúr mester
1277 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Új szövetségi épületek
321. hozzászólás - 2010.05.28. 19:18:29 (Válasz Byzon #319 hozzászólására.)
Sajnos (ez így vastag betűvel, csak én nem tudom hogy kell ), és a játékosok 90%-nak a hozzáállása miatt ez nem is fog változni.
Szét tudnám offolni az összes topicot ebbéli szívfájdalmamban, és nem is értem hogy egy PVP játékban ilyen csekély módon lehet csak szivatni a népet
Na mindegy, addig is amíg V3-on nem szerzek egy magas szintű karaktert és építek egy 1 fős szöviben 300-as HT-t... marad az asszony
Zöld Szója Logan (V1)
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,799.380#hsz384
Pontszám: 5.07
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
322. hozzászólás - 2010.05.28. 20:01:42 (Válasz Jeriko #291 hozzászólására.)
Valamit nagyon félreértettél...

A kapott pontok száma a kennel szintjétől függ (25-ösnél 1, 33-asnál 2, 41-esnél 3, 49-nél 4). A pontok lehetséges maximumát az állat alapszintje és felszerelése határozza meg.

Azaz egy 40-es kari MAXIMUM 40 ponttal rendelkezhet (+felszerelés), hogy ezt most 1-esével kapja meg 40 szintlépésből, vagy 2-esével 20-ból....

Egy 120-as lény tárgybónuszostul 33-as kennellel 70. szintre tuti lemaxol, ekkor lehet 2 maxos szakértelme és egy harmadik valamekkora (ez az amit a tárgybónusz mennyisége határoz meg!)
Pontszám: 4.88
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
600 hozzászólás
Profil megtekintése
323. hozzászólás - 2010.05.28. 20:10:49
Nekem is lenne egy kérdésem nem tudom jól értem-e.
Kennel és rezisztencia téma.

Ha van pl egy 100-as kari egy 100-as alapszintű állattal 40-es veremmel és Jáde lélekpajzzsal akkor az akár 50+20+12=82-es rezisztenciával is mászkálhat???

Nem sok az?

Vagy én értem rosszul???
V1 -Razor - ZiB
Pontszám: 6.59
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
324. hozzászólás - 2010.05.28. 20:15:41 (Válasz Razor #323 hozzászólására.)
Eddig nyögtünk az extrém magas elnyelések miatt, amik tönkrevágták az extrém közelharci erő adta sebzés randommal a közelharcot, most megint fordul a kocka

Aki azt mondja nekem, hogy unalmas a game, hazudik. Fél évente jön valami változás, mely gyökeresen egyenget egyet a megszokott harcrendszeren, és lehet újból taktikázni!
A hozzászólást Birka módosította 2010.05.28. 20:16:30-kor
Pontszám: 4.88
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
600 hozzászólás
Profil megtekintése
325. hozzászólás - 2010.05.28. 20:22:43 (Válasz Birka #324 hozzászólására.)
Nekem nem is ez a problémám mert nem a sebzéshez nyúl.
Ekkora rezisztenciával magas szinten minden olyan vari ami nem csak sebez megy a kukába...

edit: mármint hogy aki varázslatra gyúrt az ezután is ugyanannyit fog sebezni. Sőt meg merem kockáztatni hogy még többet is mert ezentúl csak a nagy direkt sebzőket fogja használni.
A hozzászólást Razor módosította 2010.05.28. 20:42:53-kor
V1 -Razor - ZiB
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3639 hozzászólás
Profil megtekintése
326. hozzászólás - 2010.05.28. 22:27:42
A rezisztencia a karakter szintjéhez is lesz kötve (mint az elnyelés)?

Jó kérdés, szerintem ez nem szükséges.

állat intelligencia: elég sok módosító van, jelenleg ezek legtöbbje úgy működik, hogy alap tp * (első módositó + második módositó + stb). De ezt majd pontosan átnézzük és kiszámoljuk hogy is működjön, lehet, hogy kisebb hatásfoka lesz, a matek még nincs véglegesítve. Az állati intnek egy hátránya van: hogy elveszi a helyet egy állat tápoló szakértelemtől, és a felszerelésekkel ellentétben, később nem lehet lecserélni...

A rezisztenciát mi is számolgattuk, vagy csökkenteni fogom az állat-rezisztencia hatásfokát (minden szakértelem 0,3-mal vagy 0,5-tel növeli) vagy egyszerűen megadunk egy maximumot rá (pl. max 20-at adhat az állat) de ez kicsit favágó megoldás. Ideálisan az a cél, hogy a rezisztenciát ne nagyon lehessen 50-60% fölé vinni.

A varázslat elnyelésen lehet, hogy még változtatni fogunk úgy, ahogy a normál elnyelés is működik: nem lineárisan, hanem exponenciálisan működik. Tehát nem szint * 2-t ad, hanem pl. szint * (1+ játékosszint/60).

Birka javaslata a kincseskamrával kapcsolatban (növelje a max. entitás szintjét) megoldható.

Az épületek költsége a gyógyitó szentélyhez hasonló lesz.

Térkapuhoz szeretném kérni továbbra is, hogy a játékban kevésbé erős karakterek szórakozásának megóvása érdekében legyen választható a kihívott lény normál avagy hard változatúként érkezik

Az 50-es térkapunál a magasabb szintű karik cirka Zarknodos manó erősségű lényeket fognak kapni (csak vmivel nagyobb elnyeléssel). Ezek legyőzhetőek. A szövetségnek kell eldöntenie, hogy a lényekért kapott plusz LE-ért, és az ismételhető küldik hatékonyabb pörgetéséért felvállalják-e a valamivel több sebződést.

Tetszik az újítás, én csak az állatos dolgon problémázok, most akkor akinek magas szintű állata van mit tehet?

A magas szintű állatod ugyanúgy lépi a szinteket, kapja a szakértelem pontokat, mint egy kisebb szintű állat, csak valamivel lassabban, a szakik kimaxolása több idő lesz, de ugyanúgy meg lehet csinálni. Maxos kennelnél szintlépésenként 4 szakértelem pontot kapsz, egy 60-as alapszintű állatnál ez 15 szintlépés. Ha az állatod már 100. szint környékén jár, azért csak fel fog tudni lépni 115. szintre is belátható időn belül.

Magas szintű epikusokat nem találnak el az állatok a szintkülönbség miatt, támadást is adjon a szakértelem, különben tovább folyik a légkarate.

Erről lehet szó.
regeneráció - Működik akkor is ha az állatok a kennelben vannak?

Ha a normál epik tárgy regen működik akkor ez is (ugyanaz a funkció).

a kisebb (nem is annyira kicsi) szövetségek ebből az egészből kimaradnak. Ők még a meglevő épületeket sem tudták maxolni,

Erre a "paradoxonodra" nincs is megoldás, és nem is kell. A kisebb szövetségek nyilván lassabban épitenek, mint a nagyobbak, és kevesebb épületük van. Ha nem így lenne, akkor viszont a nagy szövik 2 nap után minden épületet kimaxolnának és malmoznának... szerencsére, ahogy te is írtad, ez nem gond: az épületeket nem is kell kimaxolni ahhoz, hogy használni lehessen őket. Pl. az egészen minimális kennel is adja már a szakértelem pontokat, csak az állat lassabban maxolódik ki. A kincseskamra már 30.-as szinten megadja, ami a lényeg, utána csak parányi bónuszt ad.

állatnak maximum alapszint/2*9 szakértelme lehet

nem teljesen értem, amit írsz: egy állatnak maximum alapszint szakértelempontja lehet (plusz tárgy). Mivel egy szakértelem maximuma alapszint/2, ezért lehet neki 2 maxos szakértelme, vagy több nem maxos. Ez elég sok kombinációs és taktikázási lehetőséget ad.

A visszahívható epikusoknak kell egy maximális karakterszintet adni, ami felett őket nem lehet ütni - és értelemszerűen licitálni.

A szövetség egy egymással kooperáló játékosok klánja. Ha nem képesek megegyezni abban, hogy egy epikust ki üt, ki nem, egy tárgyra ki licitálhat, és ki nem, akkor megette a fene az egészet. Mert akkor hiába akar a kis kari visszahívni egy korábbi epikust, a nagyok úgysem fogják neki ezt megszavazni... szóval ezt a dolgot nem a programnak kell szabályozni vagy korlátozni.
Pontszám: 9.44
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
327. hozzászólás - 2010.05.28. 23:05:50 (Válasz Byzon #305 hozzászólására.)
Idézet: Byzon - 2010.05.28. 18:08:43
Természetesen ez is egy lehetőség. Akkor kellenek az olyan tökös szövik, mint anno a Citadellarács kapcsán a Békeidők Hírmondói, akik simán szét tudják zilálni a top összefogását, ha az már nem optimális.
De szerintem alapvetően a leglényegtelenebb épületen megy a vita.

No, ez az utolsó a kulcsmondat, amiről beszélek.
Pontszám: 7.20
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
328. hozzászólás - 2010.05.28. 23:10:28 (Válasz Razor #325 hozzászólására.)
Idézet: Razor - 2010.05.28. 20:22:43
Nekem nem is ez a problémám mert nem a sebzéshez nyúl.
Ekkora rezisztenciával magas szinten minden olyan vari ami nem csak sebez megy a kukába...

Hát, nem értek egyet.
A rezisztenciának van egy óriási hibája. Az, hogy a használhatósági leírása így kezdődik: "Ha beszívsz egy varázslatot..."
Pontszám: 7.20
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
600 hozzászólás
Profil megtekintése
329. hozzászólás - 2010.05.28. 23:37:22 (Válasz Jeriko #328 hozzászólására.)
Hát ha már kellően nagy az epik elég gyakran be lehet szívni...

De mind1 is Miklós leírta hogy is gondolja ezt és úgy talán jó is lesz!
V1 -Razor - ZiB
irritálóAlmási ViktorFérfi
Végzetúr mester
1277 hozzászólás
Profil megtekintése
330. hozzászólás - 2010.05.29. 00:00:19
"Az 50-es térkapunál a magasabb szintű karik cirka Zarknodos manó erősségű lényeket fognak kapni (csak vmivel nagyobb elnyeléssel). "

Ezt értsem úgy, hogy ami +LE-t nyer az ember, azt bukja is a megnőtt elnyelés miatt kieső lélekszívásból?
Ez nem túl OPTIMÁLIS
Zöld Szója Logan (V1)
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,799.380#hsz384
Pontszám: 5.51
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
331. hozzászólás - 2010.05.29. 00:42:32 (Válasz Jeriko #291 hozzászólására.)
Idézet: Jeriko - 2010.05.28. 16:39:48
Kennelhez még egy kis adalék: 9 képesség került felsorolásra, mindegyik maximum az alapszint feléig érhet. Ha már maxos a kennel (ezt idő felhúzni, de szerintem ezzel fog mindenki kezdeni), az azt jelenti, hogy egy állatnak maximum alapszint/2*9 szakértelme lehet. Mivel szintlépésenként kap 4-et, ezért ha lépettszint*4 > alapszint*4,5, vagyis a lépett szint meghaladja az alapszint 1,125-szörösét (40. alapszintű állatnál 45-öt), már nem lesz mit fejleszteni. Szóval "egyenállatja" lesz mindenkinek, főleg alacsonyabb szinteken.

Van egy olyan korlat is, hogy alapszint+targyaknal nem lehet tobb a szakiosszeg.
Mivel szintlepesenkenet kap 4-et. Teccik. Mert a semmibol materializalodik 25 szint kennel hirtelen.
Amugy ha jol vettem le a cel az, hogy lehessen maxolni az allat szakijait hamar (a szumma korlat elereset ertem ezalatt) ezaltal is kikuszobolendo a mar most is magas szintu allatok lemaradasat hatekonysagban.
Pontszám: 6.80
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
332. hozzászólás - 2010.05.29. 00:45:19 (Válasz Almási Viktor #294 hozzászólására.)
Idézet: Almási Viktor - 2010.05.28. 17:10:58
Megint lehet tervezgetni, döntéseket hozni, tök jó

Ez annyira igy van, hogy teljesen bunko modon csak egy helyesles erejeig beidezem. Donteshelyzet, KOZOS celok a legszebb oromeit hozzak ki a jateknak!
Pontszám: 7.86
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
333. hozzászólás - 2010.05.29. 01:02:14 (Válasz Byzon #305 hozzászólására.)
Idézet: Byzon - 2010.05.28. 18:08:43
Én a törlése után tudtam meg hogy volt olyan karakter egyáltalán valaha hogy Dark Moongose! (Nem tudom jól írtam-e, valami Légios volt, egy ideig állítólag top1 is) Innentől mit érdekeljen hány % LE-t szerzett a HT-ból?

Dark Mongoose.
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
334. hozzászólás - 2010.05.29. 01:16:59
Azert en atgondoltam ennek az atokpiramis hatasnak a semlegesiteset. Az addig OK, hogy alkimista laborral van esely, hogy esik cucc ami semlegesit. De akkor mi van? Leszedi X, Y 2 perc mulva parszaz VP-ert visszarakja? Eljatsszak tizszer, X-nek elfogy a cucc, es rajta marad az atok?

Ugy kene megoldani, hogy rarakni valakira az atkot ne legyen ingyenes. Mert a parszaz VP gyakorlatilag ingyen van. A semlegesites meg most amennyire tudni lehet rohadt draga. Nem baj az, ha dragabb a semlegesites, mint az atkozas, elvegre elonyosebb is sokkal leszedni az atkot, mint masra rarakni, de az nem egeszseges, ha az utobbi teljesen ingyen van.

A semlegesitesnek lehetne egy lecsengesi ideje. Mondjuk X ora vedelem, amig nem lehet ujraatkozni.
De azt is el tudom kepzelni, hogy semlegesites eseten az adott atkozo ember ellen jonne be egy hosszabb vedelem (mas ellen meg semmi). Ez ugye szervezessel megkerulheto, de az ilyen szervezesi igenyek jot tesznek - velemenyem szerint - a jateknak.

Talan az sem artana, ha a semlegesites nem highlightolna rogton az esemenyeket az atkozonal, hiszen ez is elegge segiti az azonnali visszarakast.
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
335. hozzászólás - 2010.05.29. 01:20:20 (Válasz Aurri #320 hozzászólására.)
Idézet: Aurri - 2010.05.28. 19:06:30
Miklós:

Nagyon örülünk hogy a visszahívható epikus ötlete meghallgatásra talált. Egy fontos alapvetést azonban nem látoka doksiban, ami nélkül az egész értelme veszik el. A visszahívható epikusoknak kell egy maximális karakterszintet adni, ami felett őket nem lehet ütni - és értelemszerűen licitálni. A szövi legkisebb tagjához igazítva lehetne visszahívni ennek megfelelően a legkisebb epikust. Ez rendkívül fontos ugyanis enélkül a kikötés nélkül az egész értelme vész el (nagy szövik kisebb tagjaik nem tudják meg milyen az az epikus feeling és az amikor maguknak dolgozmnak meg az epikus tápokért, csak azt hogy milyen amikor a szájukba repül a sültgalamb). Azt hogy a kicsik a nagyok jóindulatán függenek, illetve fordítva: a köréépített kicsik a nagyokat használják kiszolgálórobotnakhálátlan dolog mindkét oldalról nézve. Ezt be kell szüntetni. EZ lenne a visszahívható epikus igazi ereje.

En ertem az igenyedet, de egyatalan nem latom, hogy ez miert akarnad mindenkire alkalmazni. Ezt a szovi onszabalyozo modon megoldhatja. Az a szovi amelyik pedig nem igy szeretne csinalni, az meg nem igy csinalja.
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
336. hozzászólás - 2010.05.29. 01:28:23 (Válasz Miklós #326 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2010.05.28. 22:27:42
A rezisztenciát mi is számolgattuk, vagy csökkenteni fogom az állat-rezisztencia hatásfokát (minden szakértelem 0,3-mal vagy 0,5-tel növeli) vagy egyszerűen megadunk egy maximumot rá (pl. max 20-at adhat az állat) de ez kicsit favágó megoldás. Ideálisan az a cél, hogy a rezisztenciát ne nagyon lehessen 50-60% fölé vinni.

Csapdakeszites modszerrel lehetne megoldani.
1-20 0,5%
21-40 0,2%
41- 0,1%

(Ez 100-as szakinal adja a 20%-ot.)
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
337. hozzászólás - 2010.05.29. 01:31:41 (Válasz Almási Viktor #330 hozzászólására.)
Idézet: Almási Viktor - 2010.05.29. 00:00:19
"Az 50-es térkapunál a magasabb szintű karik cirka Zarknodos manó erősségű lényeket fognak kapni (csak vmivel nagyobb elnyeléssel). "

Ezt értsem úgy, hogy ami +LE-t nyer az ember, azt bukja is a megnőtt elnyelés miatt kieső lélekszívásból?
Ez nem túl OPTIMÁLIS

Nekem a Zarknodos lenyek vs. nem optimalis viszonyban inkabb az jut eszembe, hogy azok ugy szetkaptak az allatok arcat, hogy orom volt nezni.
irritálóSun13Férfi
Végzetúr tehetség
212 hozzászólás
Profil megtekintése
338. hozzászólás - 2010.05.29. 01:58:30 (Válasz Kocos #337 hozzászólására.)
Lehetett volna egy hozzászólásban is ezt, vagy darabszámra gyúrsz?
Pontszám: 7.32
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3367 hozzászólás
Profil megtekintése
339. hozzászólás - 2010.05.29. 02:05:50 (Válasz Miklós #326 hozzászólására.)
Kielégítő válasz volt, köszönöm 100. szintű állatnak 115.-re lépve maxolva a szakikat nem is tűnik nagyon soknak, igaz ehhez jó nagy kennel kell meg persze nem elrontani a pontozást
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.50
népszerűNabilFérfi
Végzetúr tehetség
180 hozzászólás
Profil megtekintése
340. hozzászólás - 2010.05.29. 06:20:29 (Válasz Miklós #326 hozzászólására.)
Ha már a tokenes megoldás teljes mértékben ejtve lett, amit nagyon sajnálok, akkor Birka javaslatát mindenképp valósítsátok meg, legalább újra tudnék entitást ütni és nem csak szintlépésenként egyet.
Nem értem miért lobbyznak ennyien a visszahívható epikus mellett...
Szerintem messze elmarad ez a lehetőség az eredeti ötlet mögött.
Mire jó egyáltalán?
Krausos, meg szürke lélekrabló amiről könnyen le lehet maradni és kategóriájukban nincs jobb náluk.
De a krausost nagyon könnyen, lélekrablót, meg egy nagy levegővel, ki lehet ütni entitásból.

Maxos kincseskamra mellett, minden 10. leölt epikus után a szövetség összes tagja választhatott volna egy neki tetsző kincset az aktuális palettából.
Mellé meg lassult volna az epik verés ami a JV egyik célja volt.
Most meg minden második epikusnál reménykedhetünk, hogy essen az az egy tárgy a 10-ből, amire majdnem mindenkinek szüksége lenne.
Az epikus verés meg lassul egy kicsit, de ez is csak addig amíg megszerzi mindenki a feljebb említett tárgyakat.

Nem értem, hogy miért nem tetszett a tokkenes rendszer az itt fórumozó játékosoknak....

Más:
Miklós az 50-es térkapuval milyen módon lenne gördülékenyebb az ismételhető küldetés???
25 pontott eddig is össze lehetett gyüjteni, ha meg kétszer csinálom meg egymás után a küldetést, akkor ennyi errővel az ablakon is szórhatnám kifele az Le-t...
V1 - Sötét Ösvény - Nabilius
Pontszám: 7.54
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője