Magasabb szinten a közelharc valóban fajsúlyosabb, mivel alacsonyabb szinten az állatok elnyelése közelíti a közelharci sebzéseket. Magasabb szinten ez szerencsére nincs azért így, ahogy jönnek az egyre nagyobb alapsebzésű fegyverek, de határozottan emlékszem erre a jelenségre, emlékeim szerint 30-40. szint környékén tetőzött. Igaz a védekezés meg általában jóval magasabb a támadásnál -a felszerelések miatt elsősorban- így 2-3-nál több ütésváltás ritkán esik azonos erősségű karakterek között.
Az igaz hogy két közel azonos erejű karakter között jellemzően a varázslatkör dönt. Márpedig a bajnokin az esélyesek közel azonos erejűnek számítanak. A tau/krit.vari előny szerintem elhanyagolható amellett a tény mellett, hogy a varázslat bejön vagy besül. Én akkor már sokkal inkább erő/krit ütésre szavazok, az előbbit ugyanis öröklik a majdnem mindig beütő állatok is, a krit ütés pedig nem 1x130%-ot számít, hanem 6x200%-ot). Ami lényeges viszont az IQ mellett, két azonos erejű karakter szintjén az a szerencse: 20%-nyi random különbséget okozhat a maxos szerencse előny -MIklós kommentje alapján varikörönként ÉS ütésenként stattól függetlenül (megoszlanak ugyan a vélemények, hogy mekkora mértékben, én a wiki féle 3szerencse/1%-os infót fentartásokkal kezelném). AZaz akármekkora az IQ-d ha lényegesen kisebb a szerencséd 30% eséllyel bukod a varikört, az ellenfél pedig 30% eséllyel hozza (igaz maxos szerencsénél is van 10% eséyled bukóra). Ugyanez minden támadásánl is igaz. EZ rettenetesen magas szám, ahhoz hogy egy hardnak nevezhető, kiélezett kategóriában (V1-en ilyet lehet találni 60-80. szint között pl., ahol mindig 100 felett van az indulók száma és mindig több sokszoros bajnok esik egy kategóriába, nem a 20 fős 4-5 fordulós mini-kategóriákról beszélek) megengedhesse bárki, aki babérkokra tör, hogy hanyagolja ezt a statot.
u.i.: honnan lehet olyan scriptet szerezni ami minden mondat végére !-et tesz?
"Tehát ha ez nem is bug, de hibás tervezés. Azonnal korrigáljuk..."