Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Dühöngő
kedvencHanspeterFérfi
Végzetúr mester
451 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
461. hozzászólás - 2015.02.21. 00:13:05
Nagyon sok aspektusában egyetértek a témával, és bár Mancit nem ismerem, de KaszásBarbinak nagy tisztelője vagyok, a mi szintkörnyezetünkben ő az egyik etalon karakter. Viszont a fétis, ill relikviák ügyében csak félig tudok igazat adni neki, mégpedig abban hogy az ÜSZ következetlen és hebehurgya. A relikviák menüpont évek óta létezik, és évek óta le van benne írva, hogy csak akkor kapja meg minden karakter, ha egy mailcímen vannak, és visszamenőleg nem jár. Nem azt tartom problémának, hogy elutasítják a kérést, hogy "jajjdemégisírjátokmárbenekemarelikviát", mert ez megfelelne a leírt szabályoknak. Az a baj, hogy egyes véletlenszerűen kivételezetteknek valahogy mégis meg lehetett oldani hogy beírják a relikviákat.
Kiképző - v3
Pontszám: 9.26
népszerűAzazelFérfi
Végzetúr mester
3147 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
462. hozzászólás - 2015.02.21. 00:50:02
Azért azzal mindenki legyen tisztában, hogy ez nem a játékvezetők által létrehozott, hivatalos reklamáló topic. Egy játékos nyitotta, hogy legyen hol kiengedni a gőzt. Ne várjátok el, hogy Miklósék olvassák, és reagáljanak rá, itt.

A megfelelő mód és hely az ügyfélszolgálatra írt levél. Akár mindennap újra ugyanazt, amíg nincs érdemi válasz. Persze ez is csak konkrét esetekkel kapcsolatban.A játék általános irányvonalát, idő és pénzigényét, fejlődését(visszafejlődését)érintő dolgokat, nem biztos, hogy meg akarják vitatni velünk, játékosokkal.Hogy ez nekem, vagy másnak mennyire tetszik, az kb. lényegtelen, ez van. Egyébként szerintem más hasonló játékoknál nagyságrendileg többet foglalkoznak a játékosok igényeivel.Nyilván jó lenne még ennél is több, és szerintem is sokat kellene javulni a kommunikációnak, a problémák kezelésének, illetve a hibák beismerésének, és javitásának, mindkét oldalon.Nehéz a dolguk, mert ugyan természetesen senki nem tenne ilyet, de mégis akadnak gátlástalan játékosok, akik egy-egy esetet precedensként felhasználva,mondvacsinált indokokkal próbálnak/próbálnának trükközni.

Hogy mindez együtt hová vezet, az megint egy más kérdés.Szerintem, és úgy látom, sokak szerint, oda hogy a régi játékosok lassan elfogynak, mert nem szeretnék látni a karaktereik lassú haldoklását, nem tudnak/akarnak több pénzt,időt áldozni, újak pedig, ha jönnek is, nem maradnak, mert végtelenül bonyolultnak látják, ha pedig mégis belevágnának, esélyük sincs az itt maradt, rutinos vén rókák ellenében, akik már a legalsó szinteken is szétverik, szétrabolják őket, vagy üresen kongó szervereket találnak, kismillió ottfelejtett,passzív karakterrel.
Ezért születhetett a hatos világ, és ezért vérható még néhány újabb, hogy "tiszta lappal"indulhassanak, egyenlő esélyekkel. Sajnos hiába az új világ, ha a szabályok, módszerek a régiek,és maradnak a problémák is.
Okoskodhatunk mi itt a fórumon, gyönyörködhetünk a véleményünkben, vitázhatunk, kinek van igaza, de ettől nem változik semmi.
Báró Samedi
Pontszám: 8.79
fórumozóRostenFérfi
Végzetúr poronty
160 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
463. hozzászólás - 2015.02.21. 08:12:10
"Az sem teljesen normális, hogy egyre több időt emészt fel a játék, ha továbbra is eredményes szeretnél maradni."

Lenne egy tanácsom,amit érdemes megfogadni.
Gondod az őskő,túl sok idődet eszi meg a játék?
Legyél PÓK és verhetetlen leszel.
A mini eseményeken váltod a szilánkokat,Xenon harcolsz,nevezel Bajnokságokra és nyomkodod a kennelt,mivel a katakombának köszönhetően nincs morál korlát az állatoknak.Csak a Xenon kapsz Tpét.VISZONT SEMMI MÁST NEM CSINÁLHATSZ.
EZT HÍVJUK PÓKNAK.
Ha ezt csinálod egy huncut petákot se kell költened a játékra és úgy ki leszel gyúrva,hogy bármelyik gyorsan fejlődő játékost a földbe döngölöd,hiába vásárol 500 őskövet egy évben.Napi egy belépést igényel.Az is kb 1 perc.
EZT A JÁTÉKOT NEM SZABAD JÁTSZANI.Aki játsza az szív és fizethet,de nem lesz bajnoki amin nyer.Többi PÓK nem fog kamrázni,hisz nincs bevételed se.
PÓKOK visznek mindent.Erre rá jöhetettetek volna,így pár év alatt.

Szerverenként van kb 250 játékos,abból 200 pók.PÓKok nem költenek,hisz nekik ingyen van minden,tehát a másik 50 játékost sarcolják,hogy a hiányt behozzák.
Ez az egyetlen event ami komoly aktivitást igényel egyébként is,hisz ez egy verseny,ahol szerverenként egy győztes van.Mivel pang a kincstár,gondoskodtak róla,hogy sokat fizes,ha forgatod.
PÓKok szerintem még az első feladatot se csinálják meg
Pontszám: 5.09
népszerűAzazelFérfi
Végzetúr mester
3147 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
464. hozzászólás - 2015.02.21. 09:23:22 (Válasz Rosten #463 hozzászólására.)
Arachnophobiás barátom, van egy karakterem, aki soha egy percet sem volt katában,nincs csatlósa, egyetlen kicsi szintű állata van, talán egyszer vettem neki 30 kavicsot, és van két bajnoki medálja. Szóval ő a tagadhatatlan bizonyiték arra, hogy az elméleted nem helytálló.
Báró Samedi
Pontszám: 9.09
népszerűArtur08Férfi
Végzetúr poronty
88 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
465. hozzászólás - 2015.02.21. 09:31:51 (Válasz Azazel #464 hozzászólására.)
Soha az életben nem fogja megérteni. X nekifutás után sem tud jó karaktert fejleszteni, szüksége van az ellenségképre.
Pontszám: 9.80
fórumozóRostenFérfi
Végzetúr poronty
160 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
466. hozzászólás - 2015.02.21. 09:53:19
Mióta alacsony szintű Arachnophobiás barátom?
1-2 éve?
Pontszám: 5.27
népszerűAzazelFérfi
Végzetúr mester
3147 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
467. hozzászólás - 2015.02.21. 10:18:38 (Válasz Rosten #466 hozzászólására.)
Igen...15 évvel ezelőtt regisztráltam vele, most 14. szintű

A fiam játszott vele, abszolút kezdőként, a tanácsaim nélkül, 11. szintig, elunta,otthagyta.Cirka két évig be sem lépett vele senki. Landi előtt pár nappal elkezdtem foglalkozni vele, lépett három szintet, és megnyert két bajnokit zsinórban. Nem kisnyugdíjas, nem pók, csak ésszel játszottam vele egy hónapot kb. Ennyi.
Báró Samedi
Pontszám: 9.09
kedvencFecsu123Férfi
Végzetúr mester
430 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
468. hozzászólás - 2015.02.21. 11:34:04 (Válasz Rosten #463 hozzászólására.)
Üdv Utolsó Lovag

Volt itt egy régi fórumozó akinek nagyon idevág az aláírása. Idézem:

"Vallom, hogy PÓK bárki lehet!"
Pontszám: 8.29
kedvencHanspeterFérfi
Végzetúr mester
451 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
469. hozzászólás - 2015.02.21. 13:07:10 (Válasz Fecsu123 #468 hozzászólására.)
Na igen. Csak az a fórumozó még tudta, hogy pók karakternek a csak portyából dolgozó, nem vadászó karaktert nevezzük, aki órákat tölt naponta a toplista figyelésével, elemzésével, hogy amint új falat kerül a hálójába, ütőtávjába, azonnal leüthesse. Ez az idióta meg mindenkit póknak nevez aki jobb nála.
Kiképző - v3
Pontszám: 9.02
népszerűSayonFérfi
Végzetúr tanonc
10 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
470. hozzászólás - 2015.02.21. 19:37:29
Na igen, ez úgy működik, hogy játszunk és, ha érdemesnek tartjuk akkor fizetünk érte, hogy abból olyan fejlesztéseket lássunk amik még élvezhetőbbé teszik a játékot vagy segítik az üzemeltetést. Nem azért fizetünk, hogy még többet fizethessünk. Meg nem is értem azt a hozzáállást, hogy mi vagyunk a játékért és nem a játék a játékosért. Legalábbis néhány dolog a játékban a fent említett hozzáállást tükrözi.
Lehet leszólni meg lemínuszolni, meg naivnak nevezni, de normális esetben ez így működik szerény véleményem szerint.
Pontszám: 10
népszerűAzazelFérfi
Végzetúr mester
3147 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
471. hozzászólás - 2015.02.21. 20:01:16 (Válasz Sayon #470 hozzászólására.)
Azért fizetünk, hogy ott virítsunk a toplistákon, a többi csak rizsa
Báró Samedi
Pontszám: 8.80
népszerűSayonFérfi
Végzetúr tanonc
10 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
472. hozzászólás - 2015.02.21. 23:34:38 (Válasz Azazel #471 hozzászólására.)
Hát kinek a pap kinek a paplan, mondtam, hogy naiv vagyok...
Pontszám: 10
népszerűAzazelFérfi
Végzetúr mester
3147 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
473. hozzászólás - 2015.02.22. 00:18:04 (Válasz Sayon #472 hozzászólására.)
Hmm..szóval te csak megveszed az őskövet, hogy Miklóséknak legyen pénzük új, jobb,szebb, gyorsabb szerverre, de nem használod fel a köveket, hogy jobb, eredményesebb karaktered legyen. Csak úgy ott porosodnak. Ebben az esetben meghajlok előtted, mint példamutatóan egyenes ember előtt.
Ellenkező esetben viszont, kénytelen lennék képmutatónak nevezni. Mivel egyik esetet sem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, így tartózkodnék mindkét megnyilvánulástól. Mellesleg értem, és részben egyetértek azzal, amit mondani akartál, ezért nem ragoznám tovább a témát.
Báró Samedi
Pontszám: 8.80
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
474. hozzászólás - 2015.02.23. 11:19:57
Idézet: Shadowrun - 2015.02.20. 22:07:40
Az email címes problémára kitérve: hatalmas igazságtalanságot érzek! v6-s fétis megszerzésének feltétele az 50. szint elérése. Regisztráció során nincs sehol feltüntetve, hogy ha különböző email címről regisztrálsz nem kapod meg az egyéb világon regisztrált karaktered számára a fétist! Csak annyi olvasható, amennyiben már van valamelyik világon karaktered használd a gyors regisztrációt. De hogy miért, arra nincs magyarázat!

Elmondom, hogy mi a probléma ezzel.

A játékosokat az email címük azonosítja. Más adatot nem is tárolunk (se a nevedet, sem egyéb adatot), csak az email címedet. Azonos email cím - azonos játékos, különböző email cím - különböző játékos.

Lehetőség van az email címed megváltoztatására, de csak olyan lehet az új email címre, amilyen még nem szerepel az adatbázisban (értelemszerűen).

Illetve, elfogadtuk azt is, hogy a játékosoknak igénye van rá, hogy megunt karakterüket átadják másnak, vagy akár a fent vázolt esetben - valamilyen okból 2 külön email címmel regisztrálsz a 2 különböző világon - egy karaktert át lehessen rakni egy másik számlára.

Tehát a kérdés gyakorlatilag csak annyi, miért van ennek 50 őskő költsége, és miért törlünk az átadott karaktertől minden őskövet?

A válasz prózai: a számos visszaélési lehetőség kivédése végett.

1. A játékosok őskövet egymás közt NEM adhatnak át, ezért kell a karakter átadásakor törölni az ősköveket. Ha nem így működne, akkor

1.1. dúlna a "másodlagos piac", a megunt karaktereket pénzért eladnák a játékosok, az új tulaj elvenné az őskövet tőlük, aztán jónapot.

1.2. mint más játékokban, előfordulna olyan, hogy valakinek csak azért ellopnák a karakterét, hogy az ősköveit elvehessék. Az ilyen esetek utólagos lenyomozása rengeteg problémával és idővel járna. Más játékokban ez óriási problémát okoz.

1.3. üzemelnének az "őskőtermelő" rabszolgák. Gyűjtenék az ingyen őskövet, és amikor elég van, öntenék a gazdiba. (Még a "rabszolga-futtató" scripteket is el tudok képzelni, sőt olyan embert is, aki "megélhetési" őskőgyártóvá válna.)

2. Relikviák, és most a V6-os fétis exploit megvalósítható lenne, a következő módon: Van egy karakterem V5-ön. A haverjaim karakterét V1-ről, V2-ről, V3-ról és V6-ról is átveszem a számlámra. Megveszek egy relikviát. Ők mind megkapják, aztán mennek vissza a gazdihoz. Ugyanez a V6-os fétissel. És itt szerentém felhívni a figyelmet, hogy a relikviákra és a fétisre is igaz, hogy a relikvia megvásárlásának ill. a fétis kérésének pillanatában kapja meg minden karaktered minden világon, nem pedig a tulajdonosváltáskor. Tehát ha átveszel egy karaktert a számládra, az nem kapja meg visszamenőlegesen az összes relikviát, amit birtokolsz!

Ez a rendszer azt a célt szolgálja, hogy aki több világon játszik, az költséget tudjon spórolni, de sajnos ha nem úgy működne, ahogy most, vissza lehetne vele élni. Így, hogy 50-be kerül átadni és 50-be visszakerülni, nem nyersz semmit (kivéve, ha a barátod egyszerre több relikviát vásárol).

Amit továbbra is megtehetsz: Ha a V6-os és a másik karaktered külön email címen van, de mindkettőnek te vagy a tulajdonosa, akkor az egyik karaktert add át a másiknak, és a fétist csak UTÁNA kérd el. Azt a karaktert érdemes átadni, amelyiknek kevesebb ősköve van, értelemszerűen 50 kivételével költsd el az ősköveket előtte.

Illetve az utolsó, nyilvánvaló kérdés. miért nincs lehetőség arra, hogy mi egyedi elbírálás alapján, bizonyos embereknél úgy csináljuk meg a karakter átadást, hogy az őskövek nem vesznek el?

Ezzel 2 fő probléma van, egyrészt, hogyan döntsük el, kivel lehet kivételezni, és kivel nem? Ha mindkét karakternél van mondjuk több, mint 1000 őskő? A másik, hogy ez max. egy dolog alapján lehet leellenőrizni, ha mindkét karakternek ugyanaz az ember fizetett be, ezeknek a visszakeresése, leellenőrzése nagyon sok idő, +nagyon sok időt elvisz az is, hogy vitázni kell emberekkel, akik ugyan nem felelnek meg a feltételnek, "de csak most az egyszer".
Szóval akinek a 2 karakter közül nincs ősköve az egyiken, vagy csak kevés, annak a megoldás most is adott. Akinek számottevő ősköve van, az várjon, amíg az egyikkel elkölti, utána adja át, és utána kérje csak a fétist. Illetve én gondolkodom rajta, hogy van-e bármiféle metódus, amivel automatizálva, hosszas manuális munka nélkül össze tudnánk kötni a befizetéseket és azonosítani a usereket, de erre egyelőre ötletem sincs.
Pontszám: 8.44
népszerűArtur08Férfi
Végzetúr poronty
88 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
475. hozzászólás - 2015.02.23. 12:37:50 (Válasz Miklós #474 hozzászólására.)
Pedig nagyon jó lenne, ha lenne, úgyhogy törd a kobakodat légyszíves, mert sokan fel fognak lázadni, ha nem lesz valami rend ebben a kérdésben.
Egyébként engem egy dolog érdekelne csak, de az nagyon, ha már ilyen hosszan kifejtetted, miért nem lehet azonos email címre hozni engem magammal. V6 regisztrációnál miért nem lehetett meglévő címre regelni?
Pontszám: 9.55
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
476. hozzászólás - 2015.02.23. 13:41:23 (Válasz Artur08 #475 hozzászólására.)
Idézet: Artur08 - 2015.02.23. 12:37:50
Egyébként engem egy dolog érdekelne csak, de az nagyon, ha már ilyen hosszan kifejtetted, miért nem lehet azonos email címre hozni engem magammal. V6 regisztrációnál miért nem lehetett meglévő címre regelni?

Miét ne lehetne? Nekem sikerült
Gyors regisztráció - megadod a meglévő email címedet és jelszavadat, és kész is vagy...
Pontszám: 7.66
népszerűArtur08Férfi
Végzetúr poronty
88 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
477. hozzászólás - 2015.02.23. 13:49:48 (Válasz Miklós #476 hozzászólására.)
Valószínűleg azért kérdezem, mert nekem meg nem. Regisztrációnál a következő üzenetet kaptam:
"Ez az e-mail cím már egy másik játékoshoz tartozik!"
Igen, hozzám. Tehát ezért kellett másik címre regelni.
Pontszám: 9.55
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3366 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
478. hozzászólás - 2015.02.23. 14:26:53
Nálam is működött, és még nagyon sok másik embernél is. Utólag könnyen okos az ember, de én nem is regisztráltam volna, míg ez a probléma fennáll, hanem írtam volna ÜSZ-re. Aztán ha nem tudtak volna megoldást, valószínűleg javasolták volna, hogy regisztrálj másik címmel, írd meg, hogy melyikkel, és átrakták volna míg 1. szintű vagy.
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.57
népszerűArtur08Férfi
Végzetúr poronty
88 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
479. hozzászólás - 2015.02.23. 14:49:31 (Válasz LanMaffia #478 hozzászólására.)
Én mindent elhiszek, sőt annak az ellenkezőjét is. De most nem azon kéne perpázni, hogy mit csináltunk rosszul három hónappal ezelőtt (én tartom magam ahhoz, hogy nem az én hibám), hanem azon, hogy ezt hogy kéne helyretenni. És megmondom őszintén, Miklós utóbbi időben elkövetett reakciói most már tényleg kezdik nyitogatni a bicskát a zsebemben. A legkisebb előre mutató szándékot sem látom, időnként olyan súlytalan dolgokra reagál, hogy el sem hiszem, fontos problémák kerülve, mint a forró kása. A másik topikban is az éjszakai hozzászólását amikor elolvastam, először nem hitem a szememnek, másodszor meg az jutott eszembe, hogy be van rúgva. (bocsánat, nem sértésnek szánom, de tényleg)
Szóval, kezd egyre inkább nem tetszeni. Egyre nagyobbnak érzem a távolságot a játékosok és a jv között, holott közeledni kéne.
Pontszám: 8.52
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Dühöngő
480. hozzászólás - 2015.02.23. 15:34:19 (Válasz Artur08 #479 hozzászólására.)
Idézet: Artur08 - 2015.02.23. 13:49:48
Valószínűleg azért kérdezem, mert nekem meg nem. Regisztrációnál a következő üzenetet kaptam:
"Ez az e-mail cím már egy másik játékoshoz tartozik!"
Igen, hozzám. Tehát ezért kellett másik címre regelni.


Ez akkor fordul elő, ha az email címet ugyan jól adod meg, de a usernevet és/vagy a jelszőt rosszul. Ilyenkor ezt az üzenetet kapod:
"Az e-mail címhez már tartozik egy azonosító (vagy ha a tied, add meg a hozzá tartozó felhasználónevet és jelszót)!"

Mind a három adatot jól kell megadni (ha elég lenne az emailt, akkor bárki regisztrálhatna karaktert a te cimedre)

Idézet: Artur08 - 2015.02.23. 14:49:31
Miklós utóbbi időben elkövetett reakciói most már tényleg kezdik nyitogatni a bicskát a zsebemben. A legkisebb előre mutató szándékot sem látom, időnként olyan súlytalan dolgokra reagál, hogy el sem hiszem, fontos problémák kerülve, mint a forró kása. A másik topikban is az éjszakai hozzászólását amikor elolvastam, először nem hitem a szememnek, másodszor meg az jutott eszembe, hogy be van rúgva. (bocsánat, nem sértésnek szánom, de tényleg)
Szóval, kezd egyre inkább nem tetszeni. Egyre nagyobbnak érzem a távolságot a játékosok és a jv között, holott közeledni kéne.


A bicska csak akkor nyitogatódjon, ha nem reagálok a felvetett problémákra, és nem próbálok válaszolni, segíteni A fent említett topik egyszerűen csak javaslatokat tartalmazott, volt, amelyik ésszerű volt, volt, amelyik nem. Amelyik nem, arra leírtam, miért nem, amelyik meg jó volt, arra azt írtam, erről lehet szó...

Egyébként kíváncsi lennék a te konkrét esetedre. Miért nem jelent megoldást az, amit írtam? Én igy usernév alapján csak a V3-mas karakteredet látom, a V6-ost nem.
Pontszám: 7.66
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!