Remek dolog ez a kvíz olimpia!
Mikor lett vége az első világháborúnak?
1918. november 12.
1918. november 11.
1918. november 14.
1918. november 13.
Ez nem ütközik valami olyasmi szabályba hogy dátumok ne legyenek egymást követő napok?
Eredetileg milyen cég volt a nokia?
egyértelmű, hogy egyből telefonokat gyártott
védett állatokkal foglalkozott
számítógépes szoftvereket készítettek
faiparral foglalkozott
Nokia! Ha már egyszer ott dolgozom!
Melyik a legnagyobb repülni tudó madár?
Királysas
Kondorkeselyű
Albatrosz
Vándorsolyóm
Itt a kondorkeselyű volt megadva jó válasznak. Én viszont úgy tudom hogy a legnagyobb röpképes madár az albatrosz, aminek a fesztávolsága elérheti az 5 métert is! Ha gúgliba beírod hogy "legnagyobb repülni tudó madár" akkor is ezt dobja ki. David Attenborough szerint is ez a legnagyobb röpképes madár, és sztem ő azért tud valamit! Szeretném megkérni az illetékest hogy ennek járjon utána és szükség esetén avatkozzon be!
És a sólyomnál az első ó a hosszú, nem a második!
Melyik holland futballcsapat tagja Dzsudzsák Balázs?
Braga
Ajax
PSV Einhoven
Real Madrid
Jó, ne legyen spec kérdés mert kb 15 mp rákeresni. De ott fog játszani 1-5-15 év múlva is?
Ki lett a 2008-as HKK nemzeti bajnok?
Sass Tamás
Panyik Zoltán
Csernus Dávid
Magyar Attila
Régen vettem és olvastam is AK-t. Sőt, sok HKK lapom is van. Tudom, valahol a Beho honlapján meg is lehet találni, de mivel ezt sztem a többség nem tudja, sztem spec. De ez bár ez lenne a legnagyobb problémám!
Melyik nem Shadowrun könyv?
A nap háza
Pszichotróp
Fejvadászok
Idegenek
Annak ellenére hogy érdekelne a SR, AK-s cikkeken kívül semmit nem olvastam róla. Sztem azért az SR nem annyira elterjedt. És a kérdés se éppen egyértelmű. (pl. a nem oda tartozű mű címe nem valami szépirodalmi vagy klasszikus hogy kiríjon) Érdektelen lexikális tudás.
Melyik könyv nem része az Ősök háborúja-trilógiának?
Démonlélek
Meghasadt föld
Végtelen forrás
Halálszárny
Warcraft-ba eléggé otthon vagyok. (ennek ellenére buktam ezt a kérdést mert beugratós) Szeretem is. És ha rendesen elolvastam volna a kérdést/válaszokat akkor tudtam is volna. De sztem ez se olyan elterjedt irodalom! Ezen kívül azért beugratós, mert mindegyik Warcraft regény.
Melyik faj tört fel a felszínre?
gnómok
törpék
galetkik
goblinok
Ez most komoly? Hallottam már olyat hogy olaj tört a felszínre, sőt, gáz és víz is volt már ilyen! Jó, persze, a választ gondolom ki lehet következtetni, bár remélem senki nem kérdőjelezi meg hogy ez a kérdés elég hülyén lett megfogalmazva. Mert: melyik világba? Mikor? Milyen rendszer/játék? Biztos vagyok benne hogy van olyan világ ahol gnómok/törpék/goblinok törtek a felszínre, ez tehát mindenképpen rosszul feltett kérdés!