Ezek a V3-ből való kérdéses kérdések.
A kérdések előtt kérdem, hogy most több adatbázis lesz különböző hibákkal, vagy hibák önálló életet élve bagzanak a világok közötti szmötyiben és szaporodnak, szaporodnak, szaporodnak, szaporodnak, szaporodnak ?
Kik a rabsicok
a rabokra vigyázó őröket hívták így
az orvvadászok
az orvhalászok *
a biróságon az elitélteket kivezető személyek
Mind az orvhalászok, mind a orvvadászok viselték ezt a nevet helytől és kortól függően.
Milyen "színű" mágus volt Gandalf a Balroggal vívott csatája előtt?
Erre gondolhattam volna, hogy valamilyen kártya elem (AB, CD, HKK) de olvastam a Gyűrűk Urát, és tudom, hogy Gandalf színváltó volt. Renonc alkat.
A kérdés tulajdonképpen jó. De! Nem kellene jelezni benne, hogy melyik témakörből való? (GYK – gyengébben kedvéért Gyűrűk ura)
Melyik istent hívták Wotanként is?
Thort
Odint
Zeuszt
Hádészt
Ahogy a görög-római, úgy a germán-kelta mitológiai is komoly átfedést mutat. Kérdés az, hogy ezt az átfedést a kérdésben mennyire lehet specifikálni. Mert tulajdonképpen a főisten funkcióra Zeusz is igényt tarthat, nem csak Odin.
Mit jelent az angol "firefly" szó?
szentjánosbogár *
lángoló ég
sarkifény
az amerikai vadászpilóták álltal használt kifejezés a légelhárításra
Anglicizmus. Nekem még a dogfight (légi közelharc) illetve a ladybug (katicabogár) tetszik.
Nem visít valaki, hogy fordítás? Javasolt idegen szavak török nyelvből: alma, ökör, süllő, gyeplő …
http://hu.wikipedia.org/wiki/Török_jövevényszavak_a_magyar_nyelvben
Ki találta föl a RUBIK-kockát?
József Attila
Rubik Ernő
Te
Én
Amilyen kocka vagyok - vállalhatnám. Nekem még vastagbelem is derékszögekkel vált irányt - persze közelítóleg. -+ 90 fok.
Szal EZT kihagynám
Ki volt Lancelot?
Egy tolvaj.
Napóleon lova.
Egy mártír.
Egy lovag.
Tényleg, ki volt Lancelot? Akiket én ezen a néven ismerek, az
Sir Lancelot, a kerekasztal lovagja,
Sir Lancelot Charles Lee bibliafordító,
Lacelot Hall, az Inner Circle dobosa és
dr Lancelot Ware angol tudós és ügyvéd.
No de biztos ti is ismertek még pár Lancelotot. Vegyük mondjuk a Liverpooli telefonkönyvet
... és persze Jézussal tele van az összes dél-amerikai ország, mert ott ez adható név ...
Ki gyújtotta szerelemre Lancelot szívét?
Hivatkozva ez előző beszólásomra melyik Lancelotra vonatkozik a kérdés? Mert Lancelot Hallnak pl. folyamatosan ég a szíve