Idézet: Lanmandragoran - 2008.12.27. 00:15:57 Edef, kicsit sarkítasz. Senki nem kérte, hogy fizess elő bármilyen kábeltévére, Cirip csupán azt jelezte, hogy a mai világban elenyésző azoknak a száma, akik interneteznek, de nincs mellette valamilyen tv előfizetésük.
A Jóbarátokat ráadásul az elmúlt évtizedben legalább kétszer adta a tv2, és talán egyszer az rtl klub, szóval még az sem kifogás, hogy neked csak a földi adóid vannak.
A Jóbarátok ráadásul nem szappanopera, hanem szituációs komédia, és meg merem kockáztatni, a legismertebb, legsikeresebb sorozat a világon.
Nem kötelező ismerni, attól nem leszel kevésbé művelt, de ha azt mondjuk, hogy a leghíresebb filmek ismerete nem minősül speciális tudásnak, akkor a maga nemében elért eredményei miatt a Jóbarátok ugyanez a kategória.
Érdekes, a Kojakos, Columbos kérdések ellen nem láttalak tiltakozni.
Ugye most magadnak mondtál ellen?
Vagy akkor én nem tudom követni a dolgokat.
Ez egy film? ... vagy sorozat?
Ha sorozat, akkor minden szereplője a sorozat folyamán ugyan az? ... vagy egy-két főszereplő mellett minden epizódhoz más szereplők csatlakoznak?
Na most ezek után lehet, hogy
"szituációs komédia", de akkor is szappanopera, mert részenként sem eleje sem vége, hanem egy elnyújtott komédia.
De megint az a kérdésem, hogy teljesen mindegy, hogy mennyiszer és melyik adón, és hány órakkor ment ez a sorozat (legyen
"szituációs komédia"), haggy ne tudjam, hogy melyik szereplőnek mi a foglalkozása.
Áttérva a Kojakra, vagy Colombóra, ott is tiltakoznék azon, ha az a kérdés, hogy amelyikben a "kutya ugatott hármat" ott az áldozatnak mi volt a foglalkozása?
De durva a hasonlatod, mert még egy kérdést sem láttam Kojakról, vagy Colombóról. Az itt játszók átlag kora szerint fel sem tudnának ilyen kérdést tenni. De a "Barátok közt", a "Halvacsora", "Orvos a város kórházában", "Szeressük egy mást" sorozatokról rengeteg kérdés kering.
De filmtörténeti kérdésben: "Stan és Pan"-ról olyan primitíven, hogy a múlt század "közepén" néma film...
"...Ne kérdezz olyat, ami lexikális tudást igényel (pl. évszámok) vagy csak egy speciális csoport ismeri rá a választ (HKK, képregények stb). Ha ilyen kérdést kell értékelned, válaszd a Rossz kérdés opciót. ..."